Бойко пристига в Троян, четири са обектите в премиерската визита

* Другата важна новина – правителството отпусна 2.560 млн. лв. за изграждане на трета клетка на троянското депо за
 твърди битови отпадъци
Предстоящо
При първото си премиерско посещение в Троян Бойко Борисов откри новата троянска пречиствателна станция за отпадни води, 17 юни 2011 г.
В ЧЕТВЪРТЪК, 25 юни, министър-председателят на България Бойко Борисов пристига на посещение в Троян. Четири са обектите, включени в премиерската визита, която се очаква да започне около 10:00 ч.:
• Теренът в Троянското поле на входа на града, където се строят новите инсталации за третиране на биоразградими и/или зелени отпадъци (компостираща инсталация и инсталация за предварителна обработка на смесено събраните битови отпадъци), финансирани с европейски средства по ОП „Околна среда“, 6.2 млн. лв.;

• Мястото до бензиностанция „Лукойл“ в кв. „Велчевски“, където ще се изгради новият троянски мост над река Бели Осъм, за който има осигурено финансиране в бюджета на АПИ, 2.2 млн. лв., и в края на миналата година бе избран изпълнител (очакваше се първата копка да е преди три месеца, но кризата с коронавируса забави старта);

• Гостуване в Община Троян и среща с общинското ръководство;

• Работна среща в „Калинел“ ЕООД – най-голямата и успешна фирма в Троян и района, основен доставчик на олекотени завивки и възглавници за мегаконцерна „Икеа“.
ПЪРВАТА премиерска визита на Бойко Борисов в Троян бе на 17 юни 2011 г., когато преряза лентата на новоизградената Пречиствателна станция за отпадни води. В качеството си на премиер г-н Борисов неведнъж е бил на храмовия празник (15 август, Голяма Богородица) на Троянския манастир – третата по големина и значимост православна обител в България.
***

Факсимиле от решението на МС за отпускане на 2.560 млн. лв.
ВЕДНАГА след новината за троянската премиерската визита пристигна и друга важна новина от правителството с адресат Троян – на днешното си заседание (24 юни) Министерският съвет е взел решени да отпусне, 2.560 млн. лв. за изграждане на жизнено важната нова трета клетка на троянското депо за твърди битови отпадъци, което обслужва и община Априлци. Казваме жизнено важна, тъй като капацитет на депото е изчерпан и без скоростно изгражнаде на новата клетка се очертава троянско-априлска криза с боклука. 

ПО ТОЗИ повод троянският народен представител инж. Иван Миховски (ГЕРБ) коментира в профила си във фейсбук: „Току-що община Троян с кмет от БСП Донка Михайлова получи 2 560 000 лв. по бюджета си за обект „Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци – изграждане на трета клетка“. Много се говори за това как едни общини били ощетени, щото видите ли не били от ГЕРБ, но това е поредното доказателство, че правителството на Бойко Борисов не работи за тоя или оня кмет, а за хората, които живеят в общините!“.

МАЛКО по-късно коментар във фейсбук направи и кметът Донка Михайлова: „Във връзка с моя молба до вицепремиера Томислав Дончев, внесена по време на наша среща миналия петък за частично финансиране на клетка на депото за твърди битови отпадъци в размер на 2,560 млн. лв., днес Министерският съвет взе решение за отпускане на сумата. Утре в Троян ще бъдат премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Дончев, министърът на финансите Горанов, зам.-министър Николай Нанков и председателят на АПИ Георги Терзийски. Посещението е добър повод да благодарим за разбирането и подкрепата и да обсъдим с членовете на правителството важни за общината проблеми като целогодишната проходимост на Теоянския проход, нуждата от троянска спортна зала и ремонта на южния вход на града“.

2 коментара:

Дедо Спас каза...

Правителството на ББ работи за него, не за гражданите, камо ли за общините. Иначе с чужда пита лесно се прави помен, откриване с европейски пари. А каква е тая работна среща в Калинел, възглавници ли ще купува или ще рекетира? А Терзийски защо е бие тъпана, че вожда ще копа мост?

Комуниста каза...

Ха ха как си личи , че управляват комунисти! То като едно време където мине бай Тоша се чисти мие строи , е сега не се строи че за два дена докато мине бате Бойко ще падне построеното. Е поне изчистихте велчевското!

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |