Бойко пристига в Троян, четири са обектите в премиерската визита

* Другата важна новина – правителството отпусна 2.560 млн. лв. за изграждане на трета клетка на троянското депо за
 твърди битови отпадъци
Предстоящо
При първото си премиерско посещение в Троян Бойко Борисов откри новата троянска пречиствателна станция за отпадни води, 17 юни 2011 г.
В ЧЕТВЪРТЪК, 25 юни, министър-председателят на България Бойко Борисов пристига на посещение в Троян. Четири са обектите, включени в премиерската визита, която се очаква да започне около 10:00 ч.:
• Теренът в Троянското поле на входа на града, където се строят новите инсталации за третиране на биоразградими и/или зелени отпадъци (компостираща инсталация и инсталация за предварителна обработка на смесено събраните битови отпадъци), финансирани с европейски средства по ОП „Околна среда“, 6.2 млн. лв.;

• Мястото до бензиностанция „Лукойл“ в кв. „Велчевски“, където ще се изгради новият троянски мост над река Бели Осъм, за който има осигурено финансиране в бюджета на АПИ, 2.2 млн. лв., и в края на миналата година бе избран изпълнител (очакваше се първата копка да е преди три месеца, но кризата с коронавируса забави старта);

• Гостуване в Община Троян и среща с общинското ръководство;

• Работна среща в „Калинел“ ЕООД – най-голямата и успешна фирма в Троян и района, основен доставчик на олекотени завивки и възглавници за мегаконцерна „Икеа“.
ПЪРВАТА премиерска визита на Бойко Борисов в Троян бе на 17 юни 2011 г., когато преряза лентата на новоизградената Пречиствателна станция за отпадни води. В качеството си на премиер г-н Борисов неведнъж е бил на храмовия празник (15 август, Голяма Богородица) на Троянския манастир – третата по големина и значимост православна обител в България.
***

Факсимиле от решението на МС за отпускане на 2.560 млн. лв.
ВЕДНАГА след новината за троянската премиерската визита пристигна и друга важна новина от правителството с адресат Троян – на днешното си заседание (24 юни) Министерският съвет е взел решени да отпусне, 2.560 млн. лв. за изграждане на жизнено важната нова трета клетка на троянското депо за твърди битови отпадъци, което обслужва и община Априлци. Казваме жизнено важна, тъй като капацитет на депото е изчерпан и без скоростно изгражнаде на новата клетка се очертава троянско-априлска криза с боклука. 

ПО ТОЗИ повод троянският народен представител инж. Иван Миховски (ГЕРБ) коментира в профила си във фейсбук: „Току-що община Троян с кмет от БСП Донка Михайлова получи 2 560 000 лв. по бюджета си за обект „Регионално депо за неопасни отпадъци на общините Троян и Априлци – изграждане на трета клетка“. Много се говори за това как едни общини били ощетени, щото видите ли не били от ГЕРБ, но това е поредното доказателство, че правителството на Бойко Борисов не работи за тоя или оня кмет, а за хората, които живеят в общините!“.

МАЛКО по-късно коментар във фейсбук направи и кметът Донка Михайлова: „Във връзка с моя молба до вицепремиера Томислав Дончев, внесена по време на наша среща миналия петък за частично финансиране на клетка на депото за твърди битови отпадъци в размер на 2,560 млн. лв., днес Министерският съвет взе решение за отпускане на сумата. Утре в Троян ще бъдат премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Дончев, министърът на финансите Горанов, зам.-министър Николай Нанков и председателят на АПИ Георги Терзийски. Посещението е добър повод да благодарим за разбирането и подкрепата и да обсъдим с членовете на правителството важни за общината проблеми като целогодишната проходимост на Теоянския проход, нуждата от троянска спортна зала и ремонта на южния вход на града“.

3 коментара:

Дедо Спас каза...

Правителството на ББ работи за него, не за гражданите, камо ли за общините. Иначе с чужда пита лесно се прави помен, откриване с европейски пари. А каква е тая работна среща в Калинел, възглавници ли ще купува или ще рекетира? А Терзийски защо е бие тъпана, че вожда ще копа мост?

Комуниста каза...

Ха ха как си личи , че управляват комунисти! То като едно време където мине бай Тоша се чисти мие строи , е сега не се строи че за два дена докато мине бате Бойко ще падне построеното. Е поне изчистихте велчевското!

КОРЕКТЕН каза...

Ако ще го гощават с краставици и домати от НОВАТА оранжерия скоро няма да го видим.Май някой му е вдянал ,че се говорят бъдещи работи като за сегашни.На Баци не минават плитки лустросани намера като този дето със сливите от иновативната градина на Доброданското се задоволявали нуждите на учениците от плодове.А колко пари ще струва първата краставица и два домата от оранжериите едва ли се знае.Келепир няма да има освен пъченето и предизборната агитация.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |