Как Петя и Иван Велчевски оставиха памет в града ни от сватбата си

* Младоженците закупиха със средства от сватбеното си тържество 20 дръвчета и ги дариха на Троян, засети са вече по левия бряг на реката при хотел „Троян Плаза“
Дарители
Петя и Иван Велчевски в сватбения си ден
МЛАДОТО семейство Петя и Иван Велчевски – съдържателите на култовото капанче „Антик“ до Музея на занаятите (прекръстено на „Макиато“ – бел. ред.), завърнали се преди две години от Австралия и избрали Троян за своето място – са дарили на Община Троян 20 броя млади дръвчета, съобщи на редовната си месечна пресконференция кметът Донка Михайлова (18 юни). Фиданките са от различни видове – пауловния, албиция, рустифина, каталпа, явор, липа и китайски мехурник, и са засадени по левия бряг на река Бели Осъм в района на подпорната стена при хотел „Троян Плаза“. Дарението е на обща стойност 620 лв. и е направено със средства от сватбеното тържество на младата двойка, състояло се през лятото на миналата година. За „Велчевската гора“, която се развива отлично и вече набира сила, се грижат озеленителите от общинското предприятие „Комунални услуги - Троян“. От Община Троян изказват благодарност на семейството, избрало да помогне на каузата градът ни да е по-зелен, а въздухът му – по-чист.

ПО ПОВОД дарението г-жа Михайлова направи следното обобщаващо изявление: „Дърветата – това е тема, към която жителите на общината са особено и основателно чувствителни. Чувствителност имаме и ние, в общинската администрация. Но трябва да кажем, че част от дърветата в централната градска част вече са на възраст, която предполага изсъхване на някои от тях, някои са и невъзвратимо увредени. За съжаление, във времето са засаждани и някои неподходящи видове, които надигат/увреждат не само тротоарите и бордюрите, но и асфалтовата част на улиците. В случаите, когато е необходима подмяна, ние задължително полагаме усилия за компенсаторно засаждане. Избират се подходящи дървесни видове, така че да не създават проблеми в бъдеще. През пролетта на 2020 г. компенсаторно засадихме 20 нови дръвчета от вида шестил по четири троянски улици – „Симеон Велики“, „Христо Ботев“, „Васил Левски“ и „Ген. Карцов“. Сега Петя и Иван Велчевски осигуриха още 20 дръвчета – благодаря им за този оригинален и мил начин да оставят памет в нашия град от сватбения си ден“.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |