Така ли ще я караме?!

* Днес, около 13:20 ч., банда роми нападна голямата, красива и отрупана с цвят липа до магазин „Фина” на ул. „Стара планина” в Троян – един се качи, обрули дървото, други двама сметоха „билката” и напълниха 4-5 чувала * Сигнализирахме, дойде полицейска патрулка – и нищо и половина
Хубава работа, ама троянска
Акцията е в разгара си, брулачът е приключил, а метачите събират "билката" и пълнят чувалите
СЛУЧИЛОТО СЕ не е грозен инцидент, то е грозна практика, всяка година, навсякъде из Троян. Вероятно се случва и на други места из многострадалната ни държава, но нас ни интересува нашия град, където живеем ние, децата ни, роднините и приятелите ни; и където отговорността е наша.

ДНЕС, НЕДЕЛЯ, 26 ЮНИ, около 13:20 ч., група, без притеснения ще я нарека банда, чевръсти млади роми спря с един очукан вишнев „Опел” на ул. „Стара планина” в централната част на Троян (а какво ли се случва в крайните квартали?! – бел. Г. М.), до магазин „Фина”, на метри от кръстовището с ул. „Любен Каравелов”. И се започна единият от мургавите пъргаво се покатери на голямата, прекрасна, отрупана с цвят липа и започна да… брули липовия цвят. Да брули и кърши (скършеното оставаше по дървото, замаскирано, да не личи). А отдолу другите двама от бандата наизвадиха метли, лопати и чували и започнаха да събират обруления по шосето липов цвят. Купчините бяха огромни, метачите – толкова съвестни и работливи, че за нула време натъпкаха няколко чувала. Координираха си действията на някакъв чужд език, различен от българския, вероятно майчиния им.

Добре се вижда сметената купчина липов цвят, която вероятно ще се превърне в липов чай?!
ИЗЛИШНО Е да казваме къде отива всичко това – сметеният от улицата липов цвят с пепелта и цялата останала мръсотия?! Отива в някой от приемателните пунктове, оттам в някоя билкова фирма, а после в магазините и на масата ни, на нашата маса, в чашите с липов чай на нас, децата, роднините, приятелите ни. Нямам думи за тази грозна вандалщина и наглост. Ще припомня само, че има заповед на Община Троян, която забранява беритбата на липов цвят в града. За хигиената и другите неща – нека това да лежи на съвестта на изкупвачите, прекупвачите, преработвателите, продавачите, печелещи от мръсния липов цвят мръсни пари.

Двамата метачи действат ударно и необезпокоявано от никого, патрулката намина приятелски
ЩЕ КАЖА САМО, че около 13:25 ч. подадох сигнал за случващата се на метри от дома ми вандалщина на тел. 112. След около 20-тина минути на мястото пристигна полицейски патрул – мургавите тъкмо бяха напълнили чувалите, четири-пет големи чувала, натовариха ги на очукания си вишневочервен „Опел Астра” с ударена предна дясна врата и ловешка регистрация. И преспокойно, необезпокоявани от униформените и видимо доволни от урожая, отпрашиха нанякъде, вероятно към някой пункт за изкупуване на липов цвят и други билки. Ще кажа/повторя и друго – че има общински нормативни документи, и то цели два (виж Наредба №1 за обществения ред на територията на община Троян, Раздел III, чл. 7, т. 9 и Наредба за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Троян - бел. Г. М.), забраняващи подобни действия. А накрая ще си позволя да се обърна към новоназначения шеф на РУ на МВР – Троян гл. инсп. Радостина Петкова: Така ли ще я караме?!

Генадий Маринов

24 коментара:

Анонимен каза...

Никой не може да ви защити в една държава бившите цинаги станаха роми и сега имат повече граждански права за сметка на българското население. Ще видите , че никой няма и пръста да си мръдне.Нямаме шанс. Те са паплач и стават все повече, а държавата си мълчи,и ако нещо им се направи БХК ще скочи да ги защитава и ще станеш пишман що си се захванал с тях. На зле отива тая страна ... не ми се мисли след 10 години как ще е или след 20..... те ще са още повече и ще са още по нагли .....

Анонимен каза...

Каква Радостина бре стари ....в нов...!А за мангустите кое е новото....?

Анонимен каза...

Явно И новият шеф на полицията си затваря очите пред циганските, пардон - ромските безчинства

Анонимен каза...

Така е...
Викаш полиция и нищо не се случва.
Хванеш и ги пребиеш - тикнат те и те съдят все едно човек си пребил.
Това само разстрел го оправя.
Това е гнило общество.
Сред животните болните или недъгавите биват убивани от собствените родители или от групата.
А тук си ги толерираме и им наливат луди пари от нашите пари.

Анонимен каза...

Явно е практика да се затварят очи пред нарушаването на Наредбата за опазване на обществения ред! Вчера подадох сигнал до полицията за тонколони на открито, с които беше озвучаван "Лъгът" от циганска сватба в ресторанта на Макариев, имаше известно затишие от 14,30 до 16 часа, и пак се почна! Дежурният в полицията, като го питах има ли разрешение да се извадят тонколоните отвън (което е забранено от Наредбата), каза: "Добре, записвам" и маанетата си продължиха необезпокоявано! Много ми е интересно дали е съставен акт, защото силно се съмнявам! Много европейски облик има градът ни с брулещи липите цигани и мазна чалга, от която се тресат прозорците насред жилищен квартал!

Анонимен каза...

Липов чай с ром, чудесна напитка за зимата.

Анонимен каза...

Автора на дописката въвежда читателя в ненужни терзания и двоумения с псевдонаучното понятие "ром". Какво означава ром: рийд онли мемори, рейт ъв морталити, моряшка напитка или рандъм оракъл модел?! За Бога ползвайте нормалната дума-циганин. 24 часа го прави от доста време, не е необходимо даа се нарича един циганин "долен мръсен миризлив мангал", когато това разбира се не отговаря на истината. Инак, истината преди всичко, Санчо...

Анонимен каза...

Жалка трагикомедия е живота в Троян! Един мете липов цвят, друг реже дърва, трети надул уредбата с маането! И всичко това в почивния ден! Жалка и гнусна скотщина!

Анонимен каза...

Каква наредба,какви раздели какви членове.Тази наредба е написана колкото да има нещо написано и е за балъците.Тази наредба може да я ползваш само в тоалетната за голямата ти нужда.Наша Дона грубо погазва законите на Република България и не ги спазва та камо ли ще спазва един подзаконов акт и то написан от нея.Освен това на тези братя роми им плати преди изборите,че хранителния магазин на Дъскотина в събота имаше такъв щур оборот.Та вие ми цитирате някакви наредби.Не разбрахте ли,че в Троян закони няма.Сега чакайте някой да спази наредбата.Ще има да чакате.Дона няма да си мръдне пръста.Приятно чакане.

Анонимен каза...

Ха ха ха ха мн.яко!

Анонимен каза...

Винаги съм се чудил как се оправят и хваща ли ги сън хората които имат овошни градини и др.насаждения и се спукват от работа а накрая дойде мангала многолюдните му скакалци и ги ошушка!

Анонимен каза...

Полицията не си мърда пръста не само заради "ромите".Елате да видите нощем какво става - гонки от Кооперативния пазар до моста на Болшевик. Патрулката стои до денонощния магазин до градинката пред киното.Пият си кафенцето и не им пука,че някой ще пострада.Това е почти всяка нощ.

Анонимен каза...

Сега стана ли ви ясно уважаеми булгаристани, какво са си говорили Дона комунето и Радостина МВР-то (от Ловеч казват, че я бива в занаята, ама не милиционерския)???
Ами да не се барат шибаните мангали, веее, щото са гласоподаватели и пак ще потрябват на комунките. А ония приказки за бамбуци и там подобни глупости са за балъците и дъртите комунисти да се лигавят и подмокрят потурите от кеф.

Анонимен каза...

Днес сутринта, около 9.00 часа, долу на Мондешкото, сигурно същите правеха същото... Метяха и събираха липов цвят на ул."В. Левски"... Минах с колата, заобиколих ги и бях изумена, как е възможно това да се случва???!

Анонимен каза...

Макариев е толериран от кметицата. Как иначе ще се разреши кръчма в самия квартал, в блок и сред блокове да надува чалги винаги ,когато реши и най-вече по време на избори.

Анонимен каза...

12-ти хич не си прав.
Полицията нарочно е там и пази тези, които организират гонката. Моля без обиди.

Анонимен каза...

Вижте какво става на обратния завой за Балабанското,кошничарите са го завладяли-каруци коне кози деца по лентите за движение да не говорим за мръсотията скоро там ще има жертви,Донке-Радостинке,като не можете да упралявате отивайте си веднага барабар с мангалите..

Анонимен каза...

Днес 26.06.2016г.по пътя от Троян към прохода,т.е. към Кърнаре преминаха около 15-20 автомобила с чували,пълни с липов цвят,....''автомобили'' силно казано-един без къса светлина,друг без задни светлини ,очукани , ударени...но,това е положението,няма контрол..

Анонимен каза...

Какво плачеш?
Нали сам ти рекламираш "Изкупувам липов цвят?!!!" ДЕБЕЛООКИ!
Сега ако не си дебелоок - ще махнеш рекламата и ще му върнеш парите на търгаша!!!!!!!!

Анонимен каза...

Добре сте си в Троян!

Анонимен каза...

Гостите от Германия дали са се запознали с "патента" за събиране,т.е.метене на липов цвят!?
Не се възмущавайте, "богата" държава сме, правим си каквото искаме-не ни е грижа за здравето на хората, подложени сме на експериментално оцеляване с доходи достойни за Гинес, престъпна небрежност в здравните заведения води често до нелепа и ранна смърт! Не искам да продължавам, 24 часа няма да ми стигнат-свинщина!!!

Анонимен каза...

Днес 28-ми юни,точно до гробището,бял автомобил с номер ОВ6953АМ и 5-6 цигани /може да са същите/,бяха начупили клонки от липата и брулиха липов чай.Това е положението,с чувство за безнаказаност си вършеят и чупят!

Анонимен каза...

Крайно време е да се осъзнаем и вземем нещата в свои ръце. Не разбирате ли че настава "Време разделно"...или ние тях, или те нас...

Анонимен каза...

Супер,пийте липов чай,много е полезен

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |