Общината отговори за незаконното сметище

* „На извършителя „АС Гарант” ЕООД е направено предписание за почистване на имота”

Читателите ни пишат

ОТ ОБЩИНАТА скоростно реагираха на сигнала на наш читател за незаконно сметище в местността Лисичите дупки до Троян (виж „Троянски лайнарщини: Ново незаконно сметище”, 20 октомври). На 22 октомври в коментар към споменатия материала PR-ката на общинската администрация Маргарита Генкова обяви, че кметът Донка Михайлова е разпоредила проверка, назначила е работна група и до един ден гражданите ще бъдат информирани за резултатите. На следващия ден, 23 октомври, пак в коментар към материала, бе дадена обещаната информация. По-долу публикуваме отделно двата коментара.

А НАШАТА оценка е: първо – поздравления към г-жа Михайлова за реакцията на читателския сигнал, което, вярваме, доказва реалната готовност за диалог и партньорство с гражданите, и то не се случва за пръв път; второ – убедени сме, че подобни управленски „хватки” не са пиар акция, флирт с общественото мнение, както се заподозря в някои последвали коментари, а траен демократичен стил на управление; трето -  надяваме се, че подобен диалог ще има и по други въпроси, далеч по-неудобни (за властта), като готовността на Т21 за посредничество си остава неизменна. Т21

*****
В началото на работния ден кметът Донка Михайлова нареди да бъде сформирана работна група, която да извърши оглед на място, проучване и да установи извършителите. До един ден гражданите ще бъдат информирани за предприетите мерки във връзка със сметището от строителни отпадъци при Лисичите дупки.
22 октомври 2012 г.
Маргарита Генкова,
коментар към „Троянски лайнарщини: Ново незаконно сметище”

*****

Вчера, 22.10.2012 г., беше установен извършителят на част от изхвърлените строителни отпадъци в имот 73198.134.1., в близост до Лисичите дупки. Имотът е частна собственост и по молба на собственика там са депонирани строителни отпадъци с цел подравняване на терена. По-късно отпадъците са подравнени с фандрома. На извършителя „АС Гарант” ЕООД е направено предписание за почистване на имота от найлонови торби и пластмасови отпадъци. При неизпълнение на предписанието ще бъде наложена санкция. Останалите сигнали за нерегламентирани сметища ще бъдат проверени и Общината ще предприеме съответните мерки. При установяване на нарушения от този род гражданите могат да се обаждат и да подават сигнал на дежурния в Общината - тел. 6-80-50,  като анонимността ще бъде гарантирана. Важно е да се посочи регистрационният номер на превозното средство, което прекарва и изсипва отпадъците.
23 октомври 2012 г.
Маргарита Генкова,
коментар към „Троянски лайнарщини: Ново незаконно сметище”


Още по темата:

13 коментара:

Анонимен каза...

Дубри утро! Ами тоя човечец дето е поискал да му направят площадка, не отнема ли площ или обем от речното корито /то па една река и едно корито де/ - питал ли е някого, разрешил ли е някой? Аз утре мога да реша да си засипя половината Осъм около пешеходния мост на центъра и за общината пак ще остане половината. А защо не? - ще направя подписка и едно АД - по 5 лева от цял Троян ще стигнат и ще я закопаем цялата. Общината да я премести под или над данъчното? Ай гиди...
Дедо ви Спас

Анонимен каза...

Голяма глупост написах в първото мнение - то в Троян няма 10 000 човека, пък и да има те нямат по 5 лева. За АД трябвали 50 000...
След гиди да се чете блейки!

Анонимен каза...

Спасчо, що не фанеш да се осведомиш по законите, па тогава да фърляш?

"За съжаление, доживяхме времето, когато профилът на коментиращите във форумите изглежда горе-долу така: 40% платени коментатори, 40% обидени от живота неудачници, които мразят всички и най-вече себе си, 15% нормални хора, които искат да споделят мнението си, и 5% такива, които наистина са запознати с коментираната тема."

Дедо ти.

Анонимен каза...

"...беше установен извършителят на част от изхвърлените строителни отпадъци ..."

А извършителят на другата част ?Явно не е само един !

Анонимен каза...

Като сте тръгнали другари да отчитате дейност, ето Ви един сигнал : Срещу входа на Винпром АД и Рико Стил, е образувано не регламентирано депо за отпадъчен дървен материал от мебелната промишленост. Камарата е надвиснала над железните порти, с които е заключен имотът, точно над и без това окаяният околовръстен път, и при един сериозен дъжд ,купчината просто ще се срине на пътя.
Но, предполагам и там по молба на собственика ...

Анонимен каза...

3-ти,искаш да кажеш че не е нужно разрешително или как?

Баба ти.

Иванко каза...

Споделям мнението на трети /3/.

Анонимен каза...

Закони с всякакви "обтекаеми" форми колкото искаш. Все недоносчета.

Анонимен каза...

3-то и 7-и - много сте прави даже. В закона не е речното корито, а речното легло, което включва коритото. Не трябва да си изчел всичко от Агата Кристи, за да ти дойде на акъла кой има интерес да изхвърля точно на това място. И ако го бяхте и глобили, нямаше да продължи да изхвърля там. А сега се погледнете в някое огледало и си решете сами за себе си вие от кои проценти сте.
Имате още три години, тогава пак ще ни лъжете и ние пак ще ви вярваме. Дотогава свършете някоя работа, 40% обидени от живота общински служители.

Анонимен каза...

4. Анонимен каза...
"...беше установен извършителят на част от изхвърлените строителни отпадъци ..."

А извършителят на другата част ?Явно не е само един !

Анонимен каза...

Иванко,айде тъмбс ъп какво се чудиш!

Анонимен каза...

Фингър, мидъл...

NS каза...

ОТ ОБЩИНАТА скоростно реагираха на сигнала на наш читател за незаконно сметище в местността Лисичите дупки до Троян...то беше пък една реакция като на умряло псе опашката. Просто си измиха пак ръцете като Пилат Понтийски и май всичко приключи ми се види. Глоба за Юручков за създаване на сметището. Стига вече с тия номера от селски вечеринки...предписания и хабери на Сульо и Пульо, ами се вземете в ръце и накажете виновния/те/.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |