Лъчезар Николов с републиканска титла в клас F2B

* Шампионът е възпитаник на Захари Захариев в кръжока по авиомоделизъм към Общинския педагогически център * За 1 ноември – мащабна изложба на собствени модели
Авиомоделизъм

Захари Захариев
13-ГОДИШНИЯТ троянец Лъчезар Николов, ученик в тукашното СОУ „Св. Климент Охридски”, спечели титлата в Националното състезание по авиомоделизъм за деца, клас F2B (акробатичен), което се състоя на 13-14 октомври и е от календара на Българската федерация по авиомоделизъм. Това е поредно отличие за талантливия троянски тийнейджър – след второ и трето място в предишните две години сега той закономерно стигна до златото.

ЛЪЧЕЗАР е възпитаник на кръжока по авиомоделизъм към Общинския педагогически център в Троян (Шошковата къща), който се ръководи от 27-годишния Захари Захариев. А този млад мъж, запалил по авиомоделизма десетки троянчета и изградил не един шампион, заслужава специално внимание. Г-н Захариев е основал кръжока преди 7 години, а самият той се занимава с прецизното си хоби, изискващо много знания, всеотдайност, както и средства, още от ученик.

Лъчезар Николов - №1
„СЪС СТАНДАРТНИ модели не можеш да спечелиш състезание, трябват много подобрения и доработки, има много тънки моменти”, коментира пред Т21 Захари Захариев; и издава „тайната”, че всички състезателни модели на възпитаниците му са негова разработка и се подготвят с общи усилия. В момента в кръжока се занимават 20 деца, а за една учебна година се изработват по 2-3 нови самолета „Made in Троян”, готови да печелят въздушните надпревари.

ЗА 1 НОЕМВРИ – Деня на народните будители, и по случай 7-годишнината на кръжока (основан е на 16 октомври 2005 г.) момчетата и техният наставник подготвят мащабна изложба на собствени авиомодели в Шошковата къща.

Т21

Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

Браво Лъчо,успехи и за напред!!!
Преди време в подножието на Арката на Свободата на Беклемето,имаше голяма група твои колеги. Гледката на самолетите на фона на красотите на планината,бяха неописуеми !

Рицар без доспехи каза...

Браво на Захари Захариев и на младия Лъчезар Николов. Спомням си, че Захари още от дете се занимаваше със сглобяването на макетите на самолети, купуваше си ги и даваше луди пари, при все, че по това време парите бяха още по- голям кът от сега и си бяха също доста гладни години. Този човек има голяма амбиция и желание, пожелавам му много послушни ученици и все по- големи успехи и слава! Успех!

Анонимен каза...

Хора като Захари дават надежда за този град!Голямо браво!

Анонимен каза...

Bravo !

Анонимен каза...

Вече трети медал! У вас трябва да си направиш стена на славата! А и това със сигурност не е последния ти медал! Успех, Лъчко!

Анонимен каза...

kvo pr

Анонимен каза...

Pozdravleniq !

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |