Ден на отворените врати в Хлебозавода

* Над 1,1 млн. лв. е инвестирало предприятието в новата поточна линия, открита през м. юли * Стаменка Дамянова: „Нека направят Ден на отворените врати в плевенския хлебозавод. Тогава ще разберете 
защо качеството има цена” 

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ се проведе на 18 октомври в троянския Хлебозавод („Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД) – лидерът в производството на хляб и хлебни изделия в района. Инициативата бе на изпълнителния директор Стаменка Дамянова, а поводите бяха два: международният Ден на хляба (16 октомври) и представяне на новата супермодерна поточна линия за заводски хляб, пусната през лятото (25 юли).

ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН – първата група влезе в 10:00 ч., последната в 16:00 ч. – желаещите имаха възможност на живо да видят как се „ражда” насъщният на троянеца. Гостите бяха развеждани от дългогодишната техноложка инж. Пенка Стоева (научихме, че наскоро тя е отбелязала 40 години непрекъснат стаж в Хлебозавода, нещо, което рядко се случва в този твърде тежък бранш на леката промишленост – бел. Т21) и от инж. Цветан Славков, отговарящ за техническото оборудване на новата линия. В промеждутъка на ангажиментите си при посетителите бе и г-жа Дамянова. 

КАКВО ВИДЯХМЕ и научихме в този пионерски Ден на отворените врати в троянския Хлебозавод? Най-напред – че отвън заводът, който допреди няколко години имаше типичния запуснат „перестроечен” вид, вече изглежда много приветливо и съвсем модерно, в това число цялото дворно пространство, административната сграда, гаражите и т.н. Ние бяхме в първата група и имахме шанса да видим автоматизираното и компютъризирано изпразване на една 20-тонна цистерна, докарала брашно за завода. После, вътре, видяхме и електронното табло, откъдето се командва разпределението на суровината по силозите. Тази система е реализирана с европейски пари чрез спечелен проект по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г.

ОСНОВНОТО ОБАЧЕ бе новата поточна линия за няколко вида от т.нар. заводски хляб – основният и най-търсен продукт на троянския Хлебозавод. Линията е финансирана със собствени средства на предприятието, като сумата е внушителна – над 1,1 млн. лв. А основните й компоненти са: френски (месачката), холандски (хопърът – събиращ и делящ тестото) и български (пекарната). Капацитетът на линията е 2400 хляба на час, но засега този предел не е достиган. 

ТУК Г-ЖА ДАМЯНОВА направи едно важно уточнение – новата линия работи изцяло според европейските изисквания и стандарти и малко други големи пекарни в региона могат да се похвалят с такова техническо и технологично ниво. „Нека направят Ден на отворените врати в плевенския хлебозавод. Тогава ще разберете защо качеството има цена”, многозначително коментира директорката. Подтекстът в думите й обаче не бе труден за разчитане – в момента в Троян се предлагат определени количества плевенски заводски хляб, който е на по-ниска цена; защо – стана ясно. 

СРЕД ПОСЕТИТЕЛИТЕ в този отворен ден в троянския Хлебозавод бе и един ВИП гост – дългогодишният директор на предприятието инж. Панко Панов, който е начело в годините преди приватизацията през 2004 г. Г-н Панов не бе многословен в оценката си, но казаното, макар и кратко, тежеше: „Много добро ниво!”. Ексдиректорът припомни, че тази производствена база (новият Хлебозавод) е открита на 29 април 1982 г., а предшественикът й (старият Хлебозавод) е започнал работа на 26 октомври 1961 г. - точно преди 51 години.

22 коментара:

Анонимен каза...

А на кого е Хлебозавода,от любопитство така да попитам?

Анонимен каза...

И без да правят ден на отворените врати в Плевенския хлебозавод се вижда ,че техния хляб е по-хубав!Да не говорим ,че само при пипане избирам Плевенския.Ценово пък е несравнимо 650гр.БЯЛ Пленески хляб е 85ст.Иначе е напълно нормално всеки да си хвали стоката.Хубаво е и ,че има избор и конкуренция.
Интересно е и да се знае на кого е хлебозавода-говори се за Наско Сираков и Боби Михайлов?

troyan21 каза...

Собственик е дружеството "Троя 2002" ООД, купило общинското предприятие през 2004 г. за 576 150 лв.

Според удостоверението за актуално състояние съдружниците в "Троян 2002" ООД са няколко: "СИФ" ЕООД (София), Иван Стойчев (София), Христо Димитров (Ловеч), Мария Михайлова (София), Наско Сираков (София), Пламен Сираков (София), Димитър Бонзов (София), Евгений Трендафилов (София), Димитър Караиванов (Габрово) и Сотир Гочев (София).

Анонимен каза...

Христо Димитров,или Христо Станчев?

troyan21 каза...

До №4: Христо Станчев Димитров

Анонимен каза...

Аз също случайно си купих плевенския хляб и с огромно учудване установих,че е много по-вкусен, нямам представа защо и как

Анонимен каза...

Къде по света се продава пресен хляб в найлонова опаковка?Основната храна на Българина е с лошо качество!!!

Анонимен каза...

Имаш да вземаш 6ти.Троянският хляб е по хубав от плевенския!

Анонимен каза...

Тая работа с откритите врати я на Винпромът, сега пък на Хлебозавода, малко като приказката за жабата и подковаването...

Анонимен каза...

Хубав е хляба! Баба казваше, на хляба не се намира махна защото е грехота. Не се намира махна, ала на хляба добре изпечен, с коричка, да мирише на хляб и след като го ядеш да не те боли стомаха. При нашите условия, и доходи видовете хляб, който се предлага ни е добре, но няма да е лошо да има и черен, и царевичен, и от няколко видове брашно, а и козунаците да са по–истински, с махлепи, което дава и истинския аромат на козунака, да има и хляб пълнозърнест, и със слънчогледови ядки, и с какво ли не още. Не че ще можем да си го позволим всеки ден, ама като се влагат толкова средства да има и разнообразие, а хората право на избор. И ние да се почувстваме като европейци в истинска хлебарница, с истински хляб, български, вкусен и с цена отговаряща на доходите и на минималните пенсии и заплати.
Пожелавам завода да постигне успехи, и на троянци вкусен хляб!

Ol` dirty bastard ... каза...

Тоянци къвто х*й ги чака,и сурово тесто ще им се услади ...

Анонимен каза...

Троянци*

Prass Michael каза...

Хей Бастардо, тейк ит изи бе мен,тейк ит изи...

Анонимен каза...

Изключително интересно ми е да разбера какво послание носи снимката на г-жа Стаменка Дамянова. Уж показват новостите в завода си и уж са облечени в специални облекла, за да демонстрират, че се спазват някакви хигиенни норми, а тя държи телефон. Някаква реклама ли му прави или доказва, че нищо стерилно няма там?

Иванко каза...

Всички плюете по троянския хляб, но до сега защо никой нищо не казваше, като го чдете толкова години вече (от 2004 г.). А и същата цена (85 ст.) я има и в Троян преди да дойде плевенския хляб (Т-маркет). Така че най-е лесно и удобно да се плюе.

Анархос каза...

Имам няколко много прости въпросчета:В резултат на новата линия ли е повишената влажност на хляба или с цел да ни крадете?.Какъв едопустимия процент влажност на готовия хляб' и защо не се отразява на опаковката?.Защо се допусна да се задушат малките квартални и селски фурнички?.Кой ял европейски хляб ще се осмели да каже че прелича на този които бълва така наречения ни троянски хлебозавод !!

Анонимен каза...

До №14: Телефонът в ръката на г-жа Дамянова на снимките е красноречив за:"в промеждутъка на ангажиментите си при посетителите бе и г-жа Дамянова". Но виждате ли в производствените помещения някъде и някои от работещите с ръкавици.

Анонимен каза...

Това ли е въпросната особа, която се изживявала като Египетска принцеса,начело на ...хлебозавод!!!??? И видяла та, че Винпром правят някаква пародия на някакви си отворени врати, и тя да не остане по-назад ! Абе пълни смешници сте !

Анонимен каза...

Голям глад очаква такива капризи като вас!!!

дошел от голямото село каза...

До 2-ри.. Миналата седмица се разхождах из Плевен. То и троянския бял хляб там в района се продава за толкова. Защо не каже "Египетската царица" истината за цената. Как така наш хляб по други места е с 10-15 ст. по-евтин от този де се продава в града?

Ц. С. каза...

Като прочетох коментарите си зададох въпроса: Колко ли от тези които са писали са посетили хлебозавода?

Анонимен каза...

Значи,от написаното на Т-21 т.е. пост номер 3, и актуалното състояние на "Троя 2002" ООД е ясно едно:"ЛАПАЧИТЕ" от троянския хлебозавод,АМА ВЪОБЩЕ не са малко,може би това обяснява скъпия хляб който ядем от години наред,НО има и още една подробност която не е за подценяване, а именно качеството на хляба.Молбата ни към г-жа Стаменка Дамянова е да обърне внимание на "ФОРМАТА" на нарязания на филий хляб,който прилича на смачкан презрял домат в найлонов плик,дали го претъпкват до като е още топъл в касетките нямам представа,но така наречените "филий" не МЯЗАТ на нищо,просто това не е подигравка само със нас потребителите на "ЕВТИН"хляб,а и със самия хляб,което считам,че е ГРЕХОТА...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |