Хубава работа, ама троянска – нали?

* Васил Василев: „Това не разбирам - Общината да се изхожда върху собствената си инициатива!”
Читателите ни пишат

КАКТО СЕ КАЗВА – хубава работа, ама троянска. Неотдавна ви информирахме за красивата, в буквалния и преносния смисъл, инициатива на Общината - сивите, скучни, олепени от горе до долу с некролози и друга нагледна агитация разпределителни елтабла в централната градска част да се изрисуват и превърнат в картини, в своеобразни арт инсталации на открито, в цветни градски късчета. Чудесно, похвално, градско, европейско! Е да, ама не.

СНИМКАТА, която ни изпрати днес (25 октомври) нашият читател Васил Василев, сочи друго. Едно от изрисуваните табла вече е осрано, и вероятно случаят не е единичен. А скандалното е, че въпросното табло се намира на най-централното място, само на няколко метра от сградата на Общината. И още по-скандалното – че осирането е извършено с рекламни материали за събитие на Общината, платени от общинския бюджет. Хубава работа, ама троянска – нали?

ЕТО КАКВО ни пише в писъмцето към снимката г-н Василев: „Скоро не съм ви писал, но днес направих една снимка и ви я изпращам. Подходяща е за рубриката „Троянски лайнарщини”. Таблото е между Общината и паркинга и щом това табло изглежда така, не ми се мисли за по-далечните обновени. Фекалиите върху новоизрисуваното табло представляват освен некролози (лека им пръст на покойните), но и реклами за Празника на Троян!? Това не разбирам - Общината да се изхожда върху собствената си инициатива! Край това табло всеки ден минават на път за колите си повечето служители в Общината…”

Т21

Още по темата:

18 коментара:

СЛРД Троян каза...

Прав е Васил Василев!Ако има конкурс за антиестетична "рисунка" ще заеме Първо място.

Анонимен каза...

Ма моля Ви се, в Общината до един всички са Нобелови лауреати !Бъкат буквално от акъл!

Анонимен каза...

Бива ли такова нещо?!?

Анонимен каза...

Тия рекламни материали не се лепят от общински служители! Ама г-н Маринов винаги извърта така нещата, че да предразполага писачите да оплюват тоя или оня - в случаят общината, утре ще е музея, читалището или някоя друга институция.

Анонимен каза...

Писане, рисуване, разлепване на лозунги, афиши, реклами, обяви и некролози, става само на обособени места определени със заповед на кмета !!!

Анонимен каза...

Собственикът на таблото е разрешил осирането. Сори!

Анонимен каза...

Собственикът на таблото има право да го ползва само по предназначение , но не и за реклама. За рекламата отговорността е на кмета, sorry !

Анонимен каза...

Като си прави събитие някой той отговаря за оповестяването..за некролога отговарят роднините,за афишите общината...

Анонимен каза...

Положението с некролозите и рекламите на чалгаджийките(и не само) е плачевно и повече от грозно. Най отвратителните места осрани по безобразен начин според мен са 3

- стенана на закусвалня Явор (до турското, с претенции за най-посещавано, кафе)
- стената на къщата до Рила
- стената на старата къща в пети квартал - направо е за Гинес - 30 метра некролози

Апелирам към г-н Маринов, вестникът да подеме кампания на недоволство към безобразието. Да бъдат наложени глоби, включително и за партийни плакати, и с парите да се закупи парострийка. С нея да бъдат въоръжени 2-ма "Шулеви", които да се опитат, поне частично, да възстановят повредите по частната и обществената собственост...

С уважение към всички форумци - Ст.Борджуков

Анонимен каза...

Много добра идея го'син Борджуков, ама как да стане като Вие ги карате да се мърдат? А хората в Община Троян, са там, за да не правят нищо. Ей така,нищо!

Анонимен каза...

Наистина грозно! Скоро бях в Италия, там никъде няма залепени некролози.

Анонимен каза...

Парадокса е ,че върху една хубава и модна напоследък инициатива на общината и ЧЕЗ(изрисуването на елтаблата)е залепена реклама за друго хубаво начинание (празника на Троян)в резултат на което се е получило нещо много грозно.Некролога е залепен последен вероятно с мотива - щом от общината могат що да не мога и аз да лепя.

Анонимен каза...

Вмето да ги изрисуват, общината да притисне ЧЕЗ да ги подмени със съвременни, изработени от стъклонапълнен полиестер, каквито са по белия свят, а не от ламарина, та белким с боята скрием ръждата.

Анонимен каза...

То пък едни рисунки, малееееееее, захласнах се! Тази долу в ляво, подметката на зимен чепик ли е? По-добре е да лепят големи плакати, че да закриват грозотата на тези т.н . ел.табла.Погледнете уважаеми форумци и се дивайте на това високо естетично творение на две институции.Боядисаната долу рамка до някъде със зелена боя,/вероятно на майстора точно тогава му е свършило работното време/.Цвъкалките наречени рисунки са напръскани върху ръждясалите капаци или някакъв опит за художествен фон.Дълбоко впечатлява и естетически ограмотява минаващия троянец,като го кара дълго време да размишлява върху художественото творение.Чудя се дали не са ухапали ВЕЛИКИЯТ ХУДОЖНИК,животинките намерили подслон в буренака около таблото и разнебитения бетон в протест на сътворението му.Идва ми от вътре да изкрещя и напиша точното наименование на поредната простотия и отбиване на номера на нещо уж свършено в нашия град. Това е една от поредните глупости след "големите" пластмасови цветарници с тук там цъфнала китка, дето сложиха да висят по диреците на Марковия мост./махнаха ги/Е то бива простотия и безхаберие на отговорните лица за тези безобразия ,но вероятно техния усет за естетика и култура на обществените места се свежда до този начин на изпълнение.За мен троянецът е интересен индивид.Той изключително добре реагира на пошлостта с която го подиграват определени отговорни лица.Просто, каквото се направи за да се отбие номера и се похарчат за това едина торба с общински пари, го руши и обезобразява.Мислите ли ,че ако ел.таблото изглеждаше по друг начин тези хора наети за разлепване на некролози и постери щяха да ги лепнат там? На грозното се отвръща с грозно! Хубаво е да имаме снимки на великите художествени творения и на другите ел.табла.Сполайте!Леля ви Станка, баш троянка.

Тихомир от Кози вир каза...

Лельо Станке що ги тъй лошо закова явно ти от изкуство не разбираш от абстрактна живопис.Защо говориш за отбиване на номера те толкоз отговорно са си свършили работата като погледнеш рисунките и ти идва....да се обесиш на сливата пред общината........Права си за гадинките те сигурно изпаднали в стрес от творбите на ВЕЛИКИЯТ ХУДОЖНИК.....

Анонимен каза...

Скръбна вест с кръст посветени на празника на АД ТРОЯН, на фона на ръжда и магма.

Анонимен каза...

Василев
Таблото е почистено.Благодаря на хората сторили това.По-важно е ,че Общината се интересува от мнението на гражданите и взима мерки.

Анонимен каза...

Браво граждани, вие имате и очи, и мнение. Граждани бдете вие, защото тия, които трябва да бдят, спят!?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |