Но какво правим ние?!

* Дали от мърлящина и безхаберие, дали от наглост,
 дали от тъпигьозлък – все тая
Предизвикано
КАКВО да кажем за това?! Мърлящина и безхаберие. Или наглост. Или обичайният нашенски тъпигьозлък. Говорим за „красотията“, запечатана на снимката – отпреди няколко дни е, на ул. „Тома Хитров“ в централната част на Троян, на метри от Главната – метален съд за пепел, напълнен с кашони, найлонови торбички и други подобни отпадъци.  

ТРОЯНЦИ много обичаме да критикуваме службата по чистотата, но кой ни е виновен в този случай – тя (общинската служба по чистотата) си е свършила работата, осигурила ни е къде да изхвърляме отоплителните отпадъци, съдовете са здрави, удобни и винаги в съседство с контейнерите за другите (обичайните) битови отпадъци, както е и в конкретния случай (т. е. няма как да се оправдаем, че е нямало къде, та затова), системата работи добре вече няколко години и е доказала ефективността си. Но какво правим ние – изсираме се на метеното без да ни мигне окото?! Същото правим и в поставените наскоро специализирани съдове за зелени отпадъци – и тях ги пълним с какво ли не.

ДАЛИ от мърлящина и безхаберие, дали от наглост, дали от тъпигьозлък – все тая. И тук някак от само себе си ни идва Алековото „Европейци сме ний, ама все не сме дотам! Прощавай…“. Казал го е за нашия човек бай Ганьо.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |