Вече и в община Троян функционира система за разделно събиране на отпадъци

* Сините са контейнери са за хартия и картон, жълтите за пластмаса и метали, зелените за стъкло *Трицветната система за разделно събиране е с контейнери тип „Иглу“ и се реализира от „Екопак България” АД
Добрата новина
Новите сини, жълти и зелени контейнери за разделно събиране вече са на много места в Троян, също в Орешак и Черни Осъм
ПРЕЗ м. декември 2022 г. между Oбщина Троян и най–голямата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки „Екопак България” АД бе подписан договор. И на територията на община Троян започна функционирането на система за разделно събиране на хартия и картон, метали и пластмаси и стъкло.
 
ТРИЦВЕТНАТА система за разделно събиране е изградена изцяло от пластмасови контейнери тип „Иглу“, всеки с вместимост от 1 500 л и общ обем на всяка обособена точка от 4 500 л. В сините контейнери се събират хартиени и картонени отпадъци от опаковки; в жълтите – пластмасови и метални; в зелените контейнери – стъклени отпадъци от опаковки.
 
ЗА ПЪРВИ път разделно събиране на отпадъци от опаковки освен в града (Троян) ще се извършва и в селата Орешак и Черни Осъм. Разпределението на контейнерите по населени места е както следва: Троян – 45 места (45 сини, 45 жълти, 45 зелени контейнера, общо 135 контейнера); Орешак – 5 места (15 контейнера); Черни Осъм – 2 места (6 контейнера). Системата за разделно събиране ще се обслужва със специализирана техника – сметоизвозващ автомобил, оборудван с хидрокран и преса, снабден със сменяеми табели, указващи вида отпадъци и цвета на обслужваните контейнери по установения график.
 
ПРИЗОВАВАМЕ всички жители и собственици на търговски обекти в посочените населени места да използват по предназначение наличните контейнери за разделно събиране!

Община Троян
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |