ЯСНО Е: Михайлова и Акимов отиват на балотаж

* Челната четворка след първия тур вчера: 1. Донка Михайлова (БСП); 2. Минко Акимов (ГЕРБ); 3. Ангел Балев („Избор за Троян”);
4. Бойко Пъдарски („Дясната коалиция”) * Очаква ни интересна предбалотажна седмица
Местни избори 2011

В ОБЩИ ЛИНИИ резултатът от кметския избор на 23 октомври 2011 г. в Троян вече е ясен и не се разминава особено с предварителните прогнози – води кандидатът на БСП Донка Михайлова (4500 гласа или около 40% според данните от 52 от всичките 62 избирателни секции) пред борещия се за втори мандат представител на ГЕРБ Минко Акимов (3380 гласа). Тоест – след седмица предстои балотаж Михайлова (БСП) срещу Акимов (ГЕРБ), като разликата от малко над 1000 гласа не е непреодолима. Разбира се, данните от окончателното преброяване, които ще станат известни по-късно днес, могат да доведат до някакви корекции в разликата между двамата, но не и до разместване на позициите им.

С ДРУГИ ДУМИ – както и на Местни избори 2007 преди четири години и с подобни изходни позиции на балотаж отиват кандидатите на БСП и ГЕРБ. Само че в известна степен ролите са разменени – тогава червеният претендент (Дилян Енкин), който водеше с около 1000 гласа, се бореше за поредния си мандат и за запазване на статуквото, а кандидатът на герберите (Минко Акимов) посягаше към кметската власт, докато сега е обратното. Има и друга разлика – за пръв път в историята на Троян жена (Донка Михайлова) има реален шанс да седне в кметското кресло.

В РАМКИТЕ НА ОЧАКВАНОТО са и следващите в челната четворка: трети е Ангел Балев („Избор за Троян”), а четвърти – Бойко Пъдарски („Дясната коалиция”). Ясно е, че въпреки загубата двамата кандидати и по-скоро техните формации ще играят важна роля при балотажа на 30 октомври. И повече от сигурно е (то бе подсказано неведнъж по време на предизборната кампания, а и преди това), че Балев и коалиция „Избор за Троян” ще дадат подкрепата си за Акимов и ГЕРБ; като според политическата логика ще искат нещо в замяна (най-вероятно отново поста на председател на Общинския съвет). По-неясна е позицията на Бойко Пъдарски и „Дясната коалиция” (ДСБ и ВМРО-БНД) - логично е те да се обявят срещу БСП, но пък от друга страна враждата им с управляващите от ГЕРБ и с кандидата им е неприкрита.

ИЗВОДИТЕ – в Троян ни очаква интересна предизборна (предбалотажна) седмица, която, по нашето скромно мнение, няма да е без значение за крайния изход от надпреварата. Нещо повече – не е изключено битката за кметския пост да се реши именно през тази последна седмица, точно както се случи преди четири години.

Т21

121 коментара:

Анонимен каза...

ДПС спази намерението си да не подкрепи нито един от кандидатите за президент на първия тур.
Доган: Не ние решаваме кой да е президент!!!!!!. Подкрепяме Калфин на втория тур, и ще искаме една хубава целувка.Изборът на Плевнелиев не ни вещае нищо добро, от гледна точка на демократичния модел.На балотажа очаквам смяна на политическото време.
Това е бъдещето турски президент пак за България и комунистите се завръщае на бял кон в Троян.Хак да им е на ГЕРБ ,че с тяхната прекалена толерантност и криворазбрана демократичност допуснаха отново турците и комунистите да ни определят бъдещия президент и в частност Минко Акимов да го изхвърли Енкин.

Анонимен каза...

Още малко. Да изринем мутрите и слугите им от Троян.

Анонимен каза...

Хак ще им е на всички,дето гласуваха за комунягите и за връщането на хора като Дилян Енкин и Мирчо Банев в задкулисната игра.Ако спечелят те на балотажа,няма да се оплакват от ремонти в града - такива няма да има,всичко ще е отново по Шипково и наоколо,може да пуснат новата магистрала Шипково-Рибарица,с парите на гласоподавателите си.

Анонимен каза...

Хора, имайте предвид най-важното: за да просперира една община Кмета следва да има добри познанства и добро име сред управляващите, та за да направи нещо за града ще трябва благословия от горе. Към момента ГЕРБ е управляваща на почти всички институции имащи значение за нас, което напрактика означава, че г-жа Михайлова може и да "забуксува". Много е тънка линията между просперираща и задлъжняла община (Видин), достатъчно е само да ни спрат плащанията по евро проекти, които се изпълняват от общината в момента, и сме готови. За да не се случи това и за да продължи с реализацията на европроекти-то мисля, че следва да подкрепим Акимов на балотажа.

Анонимен каза...

За Дилян Енкин и Мирчо Банев съм напълно съгласен, но Акимов с нищо не доказа и не ни убеди, че е нашият желан кмет за втори път.
Добре, че столетницата сбърка, като остави Станишев на върха си и позволи на Д. Енкин да се меси отново в работите на града ни, иначе Донка Михайлова щеше безапилационно да тържествува още на първи тур.
За Доган! Така ще е, турците така или иначе ги има и ще си правят каквото искат, след като ние допускаме това, политически разбира се.

Анонимен каза...

Явно никой, не е гледал дебатите по кабелната или заседанията на общинския съвет!!!??? Очакват ни трудни 4 години господа- Отново!!!!!

Анонимен каза...

Ха честито!!!
Още 100 години няма, да се управим, да заживеем, като " бели " хора. Докато народа гласуве под строй, идеологически-утопично, то " бял ден " няма, да видим! Огромна част от хората не познават Михайлова, като професионалист-управленец, да не говорим, че никой не знае, какъд и е административния капацитет?! За милиционера-кмет не ми се говори дори, а очевидхно един, от двамата кандидати ще е кмет!!!! ЧЕСТИТО :(

Анонимен каза...

Гена, а град наречен Ловеч има ли, приятелю?! Никоя телевизийка за Ловеч НИЩО ама ептен нищо не рече...

Анонимен каза...

Кунева: Всеки да реши сам за балотажа
Не бих им казала как да гласуват

Браво все пак на Меглена! Макар че не гласувах за нея .Като слуша тази сутрин по Хоризонт калфата на агента Гоце - Калфун каква демагогия ръси и се бие в гърдите как БСП-е " спечелила " с "огромно" мнозинство първият тур , и как плаче за гласовете на вашите избиратели , ми става ясно , че социалистите са готови и с дявола да се съюзат , само и само да спечелят . Със сигурност те разчитат / за сега / единствено на гласовете на резняка агент Сава -Дуаня .
Абсолютно съм сигурен , че болшинството от вашите избиратели в никакъв случай няма да дадат гласовете си за социалистите . Ами като сметнем и тези които не отидоха на първия тур , че също няма да дадат свойте гласове за Калфун сам преценявам още от сега какъв ще е резултата

Анонимен каза...

Честито троенци!Минко Акимов кмет до гроб!
Ангел Балев наведен завинаги!
Бог е изоставил този град!

Анонимен каза...

Виждате ли в листата на ГЕРБ хора които не са бивши членове на БСП.Тоест ГЕРБ=БСП.Не се заблуждавайте.

Анонимен каза...

Неможе кмет на Троян да е някаква жена която дори не е живяла в Троян от 20г. какво може да направи тя за града ни...? А и още нещо като изберем Донка Михаилова значи избираме Енкин. А как се представи тои?И какво направи тои? НИЩО!!!

Анонимен каза...

Към 12-ти, а Акимов какво направи... ГОЛЯМО НИЩО като живее в Троян!!

Анонимен каза...

Призив към всички троянци:Не оставяйте Доган да решава съдбата на България.Нека подкрепим десните, за да продължим започнатото и да не се връщаме на дъното!

Анонимен каза...

На национално ниво политическите курви вече са ясни.Сидеров и феса Доган са против ГЕРБ и подкрепят комунистите.Интересно на местно ниво кои ще са.
На балотажа- ВСИЧКИ СРЕЩУ дпс - ВСИЧКИ СРЕЩУ доган - ВСИЧКИ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ !!!
Толкова бой изядоха от комуноидите по време на "възродителния процес" , а сега пак си гласуват за тях- от това по-голям мазохизъм няма никъде по света!
Още веднъж става ясно- кой създаде тази незаконна "партия" и причината да бъде създадена е точно тази- БКП-"социалисти", могат да разчитат само на турците и цигание, но не и на собствения си народ, защото вече толкова години се подиграват с него!

Анонимен каза...

Избирателната активност до 10 сутринта била 25% за цялата страна. Дали това не са били предимно пенсионерите, които под строй гласуват за БСП, независимо от кандидата? Аз лично съм сигурен, че е така. Беше ми пределно ясен факта, че Донка отива на балотаж - с толкова много "твърд" електорат нямаше как иначе да бъде. Но силно се надявах Акимов да не стигне до балотажа. Уви. Въпреки това ще гласуваме за него ... Завръщане на Енкин не искаме и няма да допуснем :)

Анонимен каза...

"И повече от сигурно е (то бе подсказано неведнъж по време на предизборната кампания, а и преди това), че Балев и коалиция „Избор за Троян” ще дадат подкрепата си за Акимов и ГЕРБ; като според политическата логика ще искат нещо в замяна (най-вероятно отново поста на председател на Общинския съвет)."


Запомнете този абзац, в неделя на балотажа, Троян ще бъде продаден отново!

Анонимен каза...

Интересно големият мъж Падарски и ДСБ кого ще подкрепят и ще имат ли куража да се прегърнат открито със враг номер едно за тях БСП?Сега ще се разбере дали оценява Бойко благодарение на кого хората разбраха ,че го има в Троян или троянци са били прави като го запратиха в трета глуха.

Анонимен каза...

Троян. Един хубав град който прилича на бойно поле в момента и всичко е пълен хаос. Знам ли? Нещо не ми харесва с. Акимово.... Моля ви гласувайте за Донка Михайлова идната седмица. Тя може да направи много повече за града от гн. Акимов.

Анонимен каза...

19 ти луд ли си,който гласува за Донка Михайлова,гласува за Енкин.Той ще бъде нейния зам.кмет.

Анонимен каза...

Др. Михайлова= др. Акимов....Да живее БСП ( БКП )!!! ..... " Партия " велика " води, нашият победен строй...."!
Свобода и Демокрация, ще видим....., през крив макарон. В Троян и околията стадото е огромно и е доминирано от " луди " !!!

Анонимен каза...

Никакъв шанс за Михайлова. Пъдарски ще я подкрепи, като призове да се гласува по съвест. С което ще докаже още веднъж къде в политическото пространство стоят партиите, които са го издигнали (ДСБ и ВМРО). Но това съвсем няма да е достатъчно. Всички други ще подкрепят Акимов, защото политически се определят като десни. Дори да не успеят да мобилизират всичките си гласоподаватели, пак ще надвият на БСП. И слава Богу!

Анонимен каза...

22-ри, не си прав. Бойко след малко ще пусне хората си, които организирано плюха по Акимов тук 2 месеца. И тогава?

Анонимен каза...

Не се заблуждавай. От 24 коментара тук, 6 са мои. На колко човека мислиш че са останалите коментари? Тук четат и пишат едни и същи 10-тина човека.

Анонимен каза...

Сигурно сте го видяли, но все пак, ето някаква информация:http://results.cik.bg/tur1/mestni/1134.html

Анонимен каза...

Ей,не поумня този народ и това е!Какможе тук да се призовава да се гласува за Акимов?Какво ме плашите с Енкин,че той е по-малкото зло!Бил комунист,ами Акимов какъв е-комунист от най-лошия вариянт.Полицаъ свикнал само да изпълнява.Четири години плачем от него,сега"гласувайте за него"!Какво дясно е той?От най-калпавото,дето ни остави в ръцете на местни феодали-разбойници,некадърни и невежи!А,политиците на национално и регионално ниво -най-долната пасмина,която природата някога е сътворила.Да ме прощава милата,че така я обиждам.А.Балев ако подкрапи Акимов още веднъж БЕЗАПЕЛАЦИОННО ще докаже,че е НИЩОЖЕСТВО от всякякъв калибър!!!!!!!!!

Анонимен каза...

22-РИ Много си прост.Герб- десни.Наистина ли ти минава през селската тиква/Миньо превърна Троян в село/това.Жалко за теб глупако-ще има много да те тъпчат сенигерче.

Анонимен каза...

Комунисти срещу комунисти-това е избора на втори тур в наше село!!Селянина от селото можеш да го изкараш,но селото от селянина никога.За пореден път се убеждавам,че само в София са останали все още нормално мислещи хора.

Анонимен каза...

Дами и господа,не разбрахте ли,че от вашето гласуване нищо не зависи.Ако зависеше щяха да го забранят.

Misis N каза...

БСП е партия, която през всичките години се грижеше да подготвя своите кадри.И ето ни сега пред голям проблем-не искаме да изберем кмет от БСП, но пък другите кандидати не са на ниво.Тогава...?/В кръга на шегата и за успокоение - и БСП, и ГЕРБ са рожби на една Партия-майка.С други думи няма как да стане супер./
Източните мъдреци казват, че когато се сбърка посоката, човек трябва да се върне в началото.То, според мене, е трудът, дисциплината и християнските ценности.
Трябва да се вземем в ръце,да спрем да се оплакваме, да бъдем с по-активна гражданска позиция през цялото време, а не само преди избори.Да се погрижим за възпитанието и образованието на децата си.Почти е сигурно, че ще повторим библейската история и 40 години ще се лутаме в нашата българска пустиня.Та ще трябва да сме подготвили наследниците да изградят мечтаната държава./Дано не ви се стори твърде утопично!/

Анонимен каза...

26ТИ Тази подкрепа за Акомов осначава само едно,че в Троян все още са останали хора които помнят повече от 4 години.И 12 годишното царуване на Енкин им държи още влага дори след не много успешния мандат на Акимов.Смятай на колко народ е направил мизерия.

Анонимен каза...

Няма нужда от коментар - така или иначе всичко ще бъде нагласено отново :(((

Анонимен каза...

Чета и не мога да повярвам на ушите си. Акимов десният кандидат на троянци ли е? Не беше ли дългогодишен шеф на милицията? Троянските десни щели да подкрепят кандидата на мутрата Борисов. Ами, подкрепете го, а той ще си ви подритва.А, иначе, как само звучи - партията на милиционерите - дясната партия на България.

Анонимен каза...

Убедителна преднина на Михайлова - успех на втори тур!

Анонимен каза...

Г-н Анонимен 12. тази с "не живяла в Троян" се изтърка - Михайлова ще бъде прекрасен кмет

Анонимен каза...

Ако гласуваме за представителя на мутренската банда Минко Акимов никога няма да видим BILLA или LIDL. Знаете защо, защото Акимов и Иван от ЦБА са авери и ние трябва да купуваме скъпите стоки от ЦБА. Цените в БИЛА и ЛИДЛ са в пъти по ниски ама….. стига глупости стига с озеленяване на градинки и тем подобни простотии. На троянци им трябва работа и една голяма верига магазини от където да пазаруваме евтини стоки а не да пълним джоба да авера на Минко Акимов (представител на групировката ГРОБ)

Анонимен каза...

Ангела Меркел се води от бившата комунистическа ГДР, но германците смеят и я избират за свой канцлер дори, въпреки че е била пионерче.

Анонимен каза...

МИСЛЯ ЧЕ ИЗБОРА ЗА ТРОЯНЦИ Е ЯСЕН - ДОНКА ЩЕ Е ПО-ДОБРИЯ НОВ КМЕТ ДАНО ВСИЧКИ ГО ОСЪЗНАВАТ И ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕЯ НА БАЛОТАЖА

Анонимен каза...

Нищо чудно Доган да играе задкулисно за ГЕРБ. Забрани на журналистите да присъстват на предизборните му срещи, като резултат - помаците масово не гласуваха за президент на първи тур; вече направи изказване, което е явен пасив за Калфин-Данаилов. Целта му е да избегне разцепване в ДПС в посока към друг, конкурентен на него лидер. Затова му трябва малко помощ от официалната власт.Избора вече е за ДПС ли ще гласуваме или против тях. Участниците в тройната коалиция, която се провали днес пак се обединяват...Не бъдете наивни- вотът трудно се обръща за няколко дни.
Независимо дали ви харесва или не е, след вчера стана ясно, че Плевнелиев ще е следващия президент.
И БСП и Атака имаха много по-големи учаквания, за т. нар. "сини" пък да не говорим. Кунева направи доста, не все пак не успя не надскочи себе си и очаквано завърши трета.
Факт е че в момента първа политическа сила са Герб. Добър или лош избор е това само времето ще покаже.

Анонимен каза...

еее толкова недоволни от Акимов - всеки говори, мрънка и недоволства - ха сега от къде този резултат. как недоволните пак него са подкрепили?

Анонимен каза...

Направете гласуването електронно, за да можем над 1млн българи зад граница да гласуваме и тогава ДОган и циганите не само нямат да бъдат брокери, но и ще излязат окончателно от картинката. Контролът по гласуването ще бъде много по-лесен и ефикасен. Ако стане нещо, една шепа хора ще са отговорни, няма да се броят тонове хартийки, комп. програма директно ще проверява за гласуващи-фантоми и мн. още улеснения. Но явно всички имат интерес да е по стария- трудния начин, колкото по-сложно, толкова повече вратички за шашми и манипулации.

Анонимен каза...

Падарски кой ще подкрепи Знай ли се

Анонимен каза...

Браво на Михаилова! Уж не я познавали, пък излезе, че добре си я познават хората, че даже я и харесват повече! Добре, че са се осъзнали хората кой може да внесе малко добра промяна в града

Анонимен каза...

33 и 43 браво!!

Анонимен каза...

Трябва да гласуваме с разум. Втори тур ще определи всичко за развитието на града ни. Дано разума надделее и резултатите да са в полза на Троян!

Анонимен каза...

Вече няма никакво значение кой ще е кмет.
Така или иначе зимата ще ни удари вълната на новата криза, и тогава положението просто ще е безнадеждно!

Анонимен каза...

Троян в ръцете на комунистите?
Ужас...не село ще стане, а махала :)
ГЕРБ 100 пъти по-добре да управляват отколкото комунистите, и то пък - жена...
жените себе си не могат да командват, община ще водят. СМЯХ ! :)
Спечели ли "бисипету", троянци стягайте багажа за Европа ;)

Анонимен каза...

Най- видния комунист е Акимов член на бюрото на ГК на БКП за продължителен период от време, а най-лошия комунист е пребоядисания комунист

Анонимен каза...

ГЕРБ - БИВШИ КОМУНИСТИ ,НАСТОЯЩИ ДЕМОКРАТИ!
БСП - БИВШИ КОМУНИСТИ,НАСТОЯЩИ СОЦИАЛИСТИ!
ИЗБОР ЗА ТРОЯН -БИВШИ КОМУНИСТИ,ПОЛИЦАИ И АДАПТАТОРНИ ДЕМОКРАТИ !
КАКВО НИ ОЩЕ ОСТАНА ???

Анонимен каза...

нека всеки си гласува по съвест. Само искам да попитам, по време на управлението на Супер ГЕРБ, колко работни места се откриха и колко се закриха в Троян, че ми куца алгебрата.

Анонимен каза...

ГЕРБ! Не Акимов, а ГЕРБ!
Гласувайте за ГЕРБ и ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПРОЕКТИ!
Иначе ще си кръстим града като най-горната улица на Попишка!

Анонимен каза...

Каква ти съвест????? Съвестта ми казва, че няма, за кого да си дам вота, нямам избор в буквалния смисъл, двамата са от " котилото ", което ни докара до тоози хал.

Анонимен каза...

51 не за партия - трябва да се гласува за личност! това е важното

Анонимен каза...

47 -ти си тъпанар!!!Ако беше много умен ,нямаше да те изгонят от работа!!!Сега може да ходиш и да ръсиш "мозък",но напразно!!!За твое сведение жените са по-кадърни от мъжете и за съжалени ходят да ви оправят бъкиите.Комплексар такъв!!!!!

Анонимен каза...

Всички трябва да гласуват за Донка Енкина!!! По този начин изпечените мошеници Банев и Енкин отново ще царуват в нашия град. Единият окраде толкова, че си направи палат, а другият скромно "хотелче" в Чифлик. Акимов благодарение на спечелените програми асфалтира толково улици, колкото предишните мандати и Енкин, и другите не успяха. РЕЗУЛТАТИТЕ от негота дейност са видими, вече имаме и стадион, които все повече заприличва на такъв!!!

Анонимен каза...

#47 УЖАС! Сега е ужасът, виж на какъв хал сме. Михаилова безспорно е по-добрия избор и ще стане кмет сигурен съм. А жени са доказали колко добре умеят да

Анонимен каза...

55-ти за кво са ти улици като няма работа за хората и бягат - те тея улица се ползват само събота и неделя като дойде някой на почивка на село

Анонимен каза...

Най-голямата победа на тези избори си е на Меглена Кунева...Факт е ,че за нея са галсували осъзнати,млади и имащи точна визия, за това как искат да изглежда страната им хора...само,че по български този успех не бе достатъчно отразен.Що се касае за нашия местен вот за кмет...леко стряскащо е да се знае,че една партия владее всички институции в страната...аз лично,разбрах,че в Троян се случва нещо за самия град месец преди изборите- понаправиха се малко пътища,но ЗАЩО ЧАК СЕГА????....На Обещания и благодарности се наслушахме всички,но ....отвориха ли се нови работни места в Троян последните години....?????Няма значение,че Донка Михайлова не е живяла тук....не съм за партия БСП,но....в случея мисля,че Михайлова е по-малкото зло....

Анонимен каза...

повече никога комунисти в Троян да управляват!!!

Анонимен каза...

Минко Акимов член на Бюрото на ГК на БКП Троян преди 1989 г Ама той бил реформиран комунист от една партия на друга мекере !!!!!!!!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Подкрепям N58! За 4 години видяхме само в последните седмици - месец активност! Града има огромни нужди но категорично не са саммо от улици. Борбата не е БСП Герб - борбата е за по-добър кмет

Анонимен каза...

Аз съм за ГЕРБ и винаги съм бил, но този път ще подкрепя г-жа Михайлова този Акимов не е ли пенсионер вече на 64 г. хайде да си гледа пенсията

Анонимен каза...

58-ми абсолютно си прав

Анонимен каза...

58 съм пак. Подкрепям 61....Борбата не е за БСП или ГЕРБ,а за по-добър кмет.Акимов може да е много добър като полицай,но го видяхме като кмет само последните 2 месеца....през другото време май не ...Няма как да не са зависими от партията която ги е излъчила и двамата кандидати за балотажа,но....той и кандидата на ГЕРБ за президент казва,че ще е надпартиен,но вие вярвате ли,че така лесно се реже ръката ,която ви е издигнала за президент.....аз не мисля,че ще се случи....
Вероятно и Михайлова ще е донякъде подвластна на партията,но нека гласуваме и за личност,да видим малко качествата на кандидата,а не само за партия...А и се огледайте в световен мащаб каква е тенденцията....Жена стана президент на Бразилия,ами Меркел....?? Така,че преди да критикувате се огледайте и помислете....

Анонимен каза...

Големи слухове се носят по селата че Акимов води, че то тва не е вярно аз сега гледах някакви резултати в сайта на избирателната комисия за об;ласт Ловеч кой я дава тая грешна информация

Анонимен каза...

Кво се обяснятвате уе?В нашата листа,личат доктори,инженери,бизнесмени.Във вашата какви са?
Само ГЕРБ!

Анонимен каза...

абе 66 ти вий листите на другите не сте ли чели

Анонимен каза...

58-ми и другите подобни... Я си помислете по следната тема. Акимов беше 2 години кмет с правителството на Доган и компания. ГЕРБ кмет с такова правителство?! Пари - ЙОК (казано по догански)... Същото като кмет Донка с правителство на ГЕРБ. Някой го беше написал че това е най-краткия път до задлъжняването на една община. Проектите са започнати, но финансирането е спряно. Какво правим? Общината дължи пари на изпълнителите, те я съдят, а ние си ходим в калта и си трошим колите по дупките...

А по въпроса за това че в Троян взело да се прави нещшо в последните месеци - ами прави се в последните месеци защото в тях са дошли някакви пари. Проектите по които се работи са подготвени в годинте преди това. И то не по времето на Енкин, а на Акимов. Само че в обшината има един специалист който не си върпи работата.

И този спецфиалист спи до Кольо Кацаров и заема гръмката длъжност PR на Обшина Троян. Ако въпросната дама, вместо да си вири човката беше свърпила някаква работа, всички ние щяхме да знаем че общината е подготвила X на брой проекта, от които са одобрени Y и че след еди си колко месечно чакане, получава финансирането на Z на брой от тези проекти...

Най-малкото някой да е видял въпросната дама да е написала нещо в този форум при положение че постоянно плюят по институцията която тя представлява? Да е дала за публикация материал в пресата? Или ако е дала, но публикацията не е публикувана да е написала Н на брой гневни писма до редактора че дейността на тази институция не се отразява - НИЩО ПОДОБНО!

Жалкото е че дядо Миньо (както много го наричат) не осъзна че този човек не му върши работа и не го махна или поне не го накара да работи за това за което му се плаща...

А за тези които казват че в Троян се закривали работни места - дайте пример в колко града се откриват? Какво може да направи Акимов или Михайлова за да започне да работи Елма или Машстрой? След като собственика не иска да ги пусне да работят, какво може да направи общината?

Ама ние сме си такива че само мрънкаме и не виждаме по-далеко от носа си.

Истината е че много често за да получиш, трябва да дадеш. Трябва да преглътнем че няма да ни увеличат заплатите, за сметка на пари за инфраструктира. Но в крайна сметка нашите коли икамиони ще се чупят по-малко. Ще пътуваме по-бързо и с по-малко катастрофи заради дупки по пътищата.

Нама магическа пръчица дето махаш с нея и нещата се решават от самосебе си. Трябва време. И трябва време и пак трябва време... И АКЪЛ!!!

Анонимен каза...

С Акимов поне ще има някакви финансови инжекции - разни там евро програми и ще кретаме ..с Донка ще получим нерви от началото на критическата и (комай тъкмо я удря)..само ще се псуваме един друг как сбъркахме с тая жена.Нямам намерение да си стягам багажа (все още) и затова ще подкрепя Герб..по-малкото зло е !

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Аз не гласувах за кмет и общински съветници за Троян. На балотажа ще гласувам за Михайлова. Нямам нищо против Акимов, но от катаджия кмет не става, то се видя. А като гледам и съветниците на ГЕРБ... всички те си оправиха пътищата до фабриките, направиха си нови улици до новите си къщи и вили, и кокло работни места отвориха? Нула. Затова Троян обезлюдява, младите няма какво да правят тук, освен да работят за 300 лв.

Анонимен каза...

Н. 69 с Акимов - по вероятно дългове отколкото инжекции

Анонимен каза...

За 68-ми....пак съм 58..С част от написаните от тебе неща се съгласявам,но....не е ли пък и цинично за самата партия ГЕРБ да отпуска повече парички там където са неговите кметове,а другите да са малко по назад в листата.Факт е,че ако Михайлова е кмет,ще е по-трудно да се освояват парите заради спънките които ще правят от ГЕРБ,но това пък ще покаже,че не се мисли чак така за народа от партията ГЕРБ,а по скоро за егото.Подкрепям факта за това,че за страната ГЕРБ все пак направиха и някои добри ходчета,но на местно ниво Акимов просто не е подходящия....И за друго ще се съгался-нужно е време ,но и иновативно мислене....и АКЪЛ :)

Анонимен каза...

Писна ми да слушам за пътища и магистрали и да гледам бездействието в общината и страната! За това ще си преглътна политическите обеждения и ще гласувам за Михайлова!

Анонимен каза...

Работите са ясни.В момента дилемата е дали да гласуваме за комунист, или за социалист.Аз лично, когато гледам как в последните години Троян се "раздели" между определени мастити бизнесмени като пица на парче, когато гледам апетитите на сем.Данкови и на Светльо Дочков към приватизацията на ВИК и още мнооого задкулисни игри, не мога да пусна моя глас за Акимов.На първия тур не гласувах за нито един от двамата, всъщност никога не съм гласувал за БСП напротив, винаги съм пускал своя глас за десните партии.Сега обаче ще гласувам за Михайлова, и то не за нея, а против Акимов.Дано повечето хора в нашия град осъзнават кои стоят зад гърба на "чичо Минко милиционерът"!

Анонимен каза...

НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ 75
"На първия тур не гласувах за нито един от двамата, всъщност никога не съм гласувал за БСП напротив, винаги съм пускал своя глас за десните партии.Сега обаче ще гласувам за Михайлова, и то не за нея, а против Акимов.Дано повечето хора в нашия град осъзнават кои стоят зад гърба на "чичо Минко милиционерът"!

Анонимен каза...

Към - 4-ти . Много добър анализ от гледна точка на взаимовръзката - управляващи - местна власт и продължаващите проекти в Троян ... Колкото на някои хора да им се не иска , просто трябва да подкрепим г-н Акимов . В противен случай , ще се наложи през следващия - 4 годишен период - хубавите идеи на г-жа Михайлова да са само на думи - без практическо покритие , защото - идеи без пари , си е - едно голямо - Н И Щ О ...

Анонимен каза...

Да живее БКП - За когото и да гласувате , все БКП ще е на власт. Но все пак избирити Якимов , за да не ни дисквалифицират от състезанието за Еврофондовете.

Анонимен каза...

77 и 4 има и европейски пари които могат да се спечелят а не да се чака да се пускат от горе

Анонимен каза...

N78 ти не знаеш името на кандидата представям си колко си чел програмата му.ей така по навик се гласува май

Анонимен каза...

№80 Извинявам се за печатната грешка. Но и други като тебе се вглеждат в дребните детайли и се изпуска важното. Не филосовствайте , а мислете. Подкрепете Акимов , за да останем на борда. В противен случай скоро вместо в "нашия град" , ще казваме в "наше село".

Анонимен каза...

Смешно е да се говори, че Акимов печели проекти защото е от ГЕРБ. Казанджиев и Дора Янкова имат в пъти повече, управляват ги добре и нямат милиони непризнати разходи, които хората от общините им плащат от джоба си. Стига с малоумни аргументи в стил Сашо Данков.

Анонимен каза...

Абе защо ГЕРБ мислят, че сме с ум колкото на Сашо. Разказва истории, сякаш, че сме малоумници...

Анонимен каза...

Е кой ги измисли тия глупости да ни плаши с парите на ГЕРБ /или липсата им/? Минчо Казанджиев в Ловеч си е от БКП и после БСП - да не са му спрели проектите или финансирането. Акимов дойде на власт и каза, че ще оправи калпазанлъците на Енкин с островчетата. И така ги оправи на пазара, че ги запиля. Трябваше ли предизборно да разрови целия град. И сега и да падне и да бие - цяла зима ще сме в кал до ушите. Няма как да го оправи до зимата.

Анонимен каза...

81 то вече си е наше СЕЛО. за това да гласуваме и да го променим айде Троян да е отново град, като гледам между двамта въпреки че на първия тур не гласувах за никой от тях сега ще съм твърдо за Михайлова.

Анонимен каза...

към 84-ти,абе брато,ти от ЧЕНГЕ нещо умно да си видял,защото аз не съм

Анонимен каза...

Загрижените троянци гласуваха вече за промяна на града. Донка Михайлова е класи над АКимов. Стига вече с тези партии. Миню не е гражданин на Троян като Донка той е от село.

Анонимен каза...

По-горе стана въпрос кой какви хора има в листата за общ. съветници. Абе те инженерите добре, ама ми е интересно диригента и автомонтьора какво търсят в ГЕРБ???

Анонимен каза...

Да върнем Троян на гражданите му.

Анонимен каза...

Тъмно син съм но никога за милиционераи разни мазни гербери...

Анонимен каза...

Акимов за сетен път показа, че нищо не става от него. С тази организация в общината и с това приемане на бюлетините - просто велико.

Анонимен каза...

Към - 79 . Ми нали тези европейски пари - минават през чиновниците на ГЕРБ , да не говорим и за държавната субсидия за общината .А чували сте за т.н. - политическа солидарност ... И това сигурно скоро няма да се промени ... Не виждате ли изборните резултати в цялата страна , въпреки нищетата на народа . Явно няма кой друг да промени държавата към по добро .В тях е власта , в тях е и хляба ....

Анонимен каза...

Към 4 и 77
Това, от коя политическа сила е кмета няма никакво значение, защото всичко зависи от неговите лични качества, контакти и и не на последно място интелект. За пример мога да дам Враца и Монтана. Кмета на Враца е от ГЕРБ. Врачани са Тотю Младенов и Мирослав Найденов, а от няколко месеца и Николай Младенов е врачански зет. Враца е на дереджето на Троян - четири години нищо, а сега и там града е разкопан на вили и на могили (предизборно). За сравнение кмета на Монтана е от Синята коалиция (доколкото разбрах е преизбран и сега), но човека има амбиции, акъл и печели европейски проекти. Затова Монтана върви напред и се развива, а Враца си живее със старата слава. Затова помислете добре в неделя за кого да гласувате. Видяхме какво може Акимов (две години от неговото управление ГЕРБ беше на власт, а има и депутат от Троян). Ако се надявате, че нещо ще се промени при един негов втори мандат - забравете.Човекът просто не притежава качества, необходими за един съвременен градоначалник.

Анонимен каза...

Много правилно, трябва да гласуваме за ГЕРБ, в противен случай няма да има повече европари. Независимо от всичко, когато се състезават няколко проекта винаги се гледа от къде идват, помислете. А и Донка, кога се е занимавала с европроекти-тъмна индия е за нея. Какво ще стане-ще обере лаврите от всички проекти в действие, за които и грам не се е потрудила (Акимов пътека направи до МС за тези проекти) и после греда, до там! LIDL и BILLA не са решение-самите те не проявяват интерес, т.к. града ни няма покупателна способност и второ всички желаят да закупят евтино място от общината и по възможност на главен път-е вярвайте ми такова място няма. Така че не се лъжете от празни приказки, че ще ви докарат магазини. И другото-как Донка ще осигури работни места, за там трябват познанства...сами преценете има ли ги. Да не правим грешката на голяма част от Бг, трябва да оставим Акимов да продължи със започнатото, а не да идва нов и те първа да се учи на ръководене, на европроекти, на бюджет и т.н. ДА ПОДКРЕПИМ АКИМОВ!!!

Нистааа каза...

Акимов управлява градът в криза,може да не е извинение,но не е и за пренебрегване.Може и да не е идеалния кандидат,но със сигурност е по-малкото зло.Дилян Енкин беше кмет по времето когато нямаше безработица,когато заводите си работеха.Е какво аджеба направи той? Комунягите си правят "хитрата",викторина и сложиха едно чучело начело на кампанията,за да не бъде познатото старо лице,но не е нужен огромен интелект за да се досети човек кои са кукловодите.Да върнели Троян на троянците ... че как бе? С Енкин и комунягите дето докараха 3000 циганина ли? Не са ли комунягите и старите им дружки от ДПС тези дето управляваха преди кризата? Кво направиха те? Не им се слушало за магистрали,че без инфраструктура каква икономика искате бе,абдали? Само ние сме останало последни глупаци дето не взимаме пълните пари които Европа би ни дала,не за друго ами щото не сме кадърни да кажем "дай",страни дето са извън ЕС направиха с европейските пари пътища и магистрали,сега събират такси и си връщат заемите,а ние чакаме комунягите да дойдат на власт,да си интегрират ромските избиратели.Акимов спирал големите вериги? По чие време започна строеж на бензиностанция "Лукойл"? Заговори се и за магазин "Лидл",някой ще кажат "кой знае кога".Ами до година-две живот и здраве,ама няма да стане с Дилянча,не малко неща е спрял в града.А си го друсахте 12 годинки,сега изведнъж явно Акимов голям престъпник ще излезе та такава омраза се сипе върху него.Конкретно може ли да го обвини някой в кражба или злоупотреба със служебно положение,или само напразно знаят да лаят червените палаши.

Анонимен каза...

Към - 93 . Демагогстваш . Троян не е Монтана , нито и Враца . Т Р О Я Н е - И Н С Т И Т У Ц И Я . Много велики Българи са излезнали от тук , а и Народо - психологията на Иван Хаджийски и Марко Семов не случайно - пак от тук ... , и винаги е оцелявал , неависимо от превратностите на живота . Ще оцелее и - сега . 3а това гласувайте по съвест за този ,който според вас ще направи така , че в следващите - 4 години да се чувствате - достойни , като истински - Т Р О Я Н Ц И .

Анонимен каза...

:)))))))))))))))))))))) Колко сте смешни само, от много лаф, моабед не ставааааа, ама аде нали трябва да си чешете езиците с нещо а и нали сте все лентяи тук, с нещо трябва да се занимавате :)))))))))))). Акимов ще спечели, не се заблуждавайте да си мислите друго. Иначе кого ще плюете, кого ще обвинявате за всичките незгоди в град Троян :)))))А за госпожа Донка Михайлова, ще кажа само това "Преоблякъл се Илия, като се погледнал пак в тия" :))))))))))) Пак ще гласувам за Акимов и ще се надявам той пак да е кмет, защото му вярвам и знам, че ще оправдае доверието ми и не само моето. Щом стигна до балотаж, значи не съм единственият дето иска той да си остание на власт. Айде пак ще пишем, ама по другата седмица, до тогава здраве и късмет.

Анонимен каза...

97 ми откровенни глупости пишете."Преоблякъл се Илия, като се погледнал пак в тия", това в прав текст важи и за Акимов, та той какъв е? Да не би да не е помирисвал комунизъм, а? А иначе си гласувайте за когото щете, проблема е Ваш! А за балотажа се лъжете жестоко, сега няма да Ви разяснявам манипуляциите и от двете страни. На мен проблема ми е, че не вярвам и на двамата. Уви ще трябва да избирам по - малкото зло или да не гласувам от което няма никаква файда!

Анонимен каза...

За 96
Докато има такива, които не виждат реалността, а смятат Троян за ИНСТИТУЦИЯ, градът няма да просперира. Какво е Троян? Едно голямо село, където на почит са парите, а не интелекта и образованието. И между другото Марко Семов е от Априлци (Видима), Иван Хаджийски го знаят някои хора в България, докато няма техническо учебно заведение в света, където да не знаят кой е акад. Ангел Балевски. А какво е открил той - прочети.

Анонимен каза...

Изборът е Донка Михайлова.Всеки, който може да разсъждава знае това.

Анонимен каза...

100, и тук зайчето не е бяло, просто партиите ГЕРБ и БСП разделят и владеят. Като че ли има задкулисно разбиране на двете партии. Статуквото е идеално и наподобява мътна вода в коята се лови ............ глупав народ!!?!?!?!?

Анонимен каза...

1,024 people like Троян 21.
24. Анонимен червен палаш каза...
Тук четат и пишат едни и същи 10-тина човека.

Анонимен каза...

102, а на теб каво ти пука? А??

Анонимен каза...

102, ти какво направи за да пишат повече хора в сайта? Или ти липсва публика и дълбоко пространствена изява, та мрънкаш, да не казвам като какво!?

Анонимен каза...

102 ,голямо и важно откритие направи!!!!

Анонимен каза...

Към 99 . Ми каква да е реалността, като на всякъде . Не всичко е пари . Много си , педантично черноглед - приятелю , та чак и запетайкаджия . Гледай по отворено на нещата от живота . Не с такава злоба . По спокойничко . Така не се решават проблемите , а напротив - задълбочават се . Май ти трябва да се пообразоваш ...Да Троян може да е село , но - голямо ...Това шеговито разбира се . Отговори си само от кога официално е обявен за град ...Доста малко градове биха се похвалили със своето дълголетие ...А за великите Троянци - просто трасирах , а ти се оказа - запетайкаджия .

Анонимен каза...

106, спора не си заслужава.

Цецо тирето каза...

Към 106-ти,незнам дали 99-ти е запетайкаджия,ама последно като проверих "навсякъде" беше една дума,няма значение по избори или не.Та като отваряш дума за образоване,не е зле и ти да се възползваш ТОЖЕ.Извинявам се за запетайките,явно те дразнят ...

Анонимен каза...

Изборът в неделя е отличник или простак, компетентен или посредствен, европейското или милиционерското, гражданите или мутрите и техните слуги.

Анонимен каза...

109 ТО ТАКА ПОСТАВЕНИ НЕЩАТА СЕ ЗНАЕ КОЙ Е ИЗБОРЪТ! РАЗБИРАСЕ ОТЛИЧНИКЪТ В ЛИЦЕТО НА МИХАЙЛОВА

Анонимен каза...

110-ти Ама така ли са поставени наистина?

Анонимен каза...

със 109 и 110 съм

Анонимен каза...

Да 73-ти. Цинично е. Но за съжаление вероятно е вярно. Както е вярно че в земеделието нещата се управляват от Доган. Имах братовчедка е ДФ "Земеделие". Знаеше перфектно немски. Хубаво, ама хал-хабер си нямаше от турски... Ха познай дали ще успее да просперира?!

Анонимен каза...

108-МИ - ТУК - 106-ТИ . Излизаме от анонимност и отиваме на балотаж - приятелю ... Това - междудругото . Хайде - нека по добрия победи . Успехи и на двамата - кандидат кметове , а на Троян - най вече . При толкова - терета - няма как да не стане .

Анонимен каза...

ВСИЧКИ СА БКП!

Анонимен каза...

Скрий личната карта на внука си
хахахахаха...като скрихте на баба си какво стана ; безработни,гладни,нямате пари,и т.н.

Анонимен каза...

До 106 (114)
Не е зле да си оправиш правописа.

Анонимен каза...

Снощи гледах по местния канал обръщението на кандидат-кмета М. Акимов.
А бе, той като че ли беше с ПАМПЕРС

Анонимен каза...

Драги ми Троянецо, драги съгражданино, каквито са Д. Енкин и М.Банев, такива са М. Акимов и братята Данкови, най-вече.
Влизайки във власта на тези хора, да ни е дупе яко на нас Троянците.
Искрено се надявам, Д.Енкин да не влезе в изпълнителната власт.
Гласувайте за Донка Михайлова

Анонимен каза...

Аде ама е на първа линия,как да им гласуваш доверие на Донка с тоз БОКЛУК зад нея?

Марияна Станчева-учител по английски език каза...

Българите сме много интересен народ. Психолози- наши или чужди могат да изкарват милиони, изследвайки нашата народо-психология.Всички се страхуваме най-много от това, че поредния нов кмет няма да е подходящ-независимо от партийната му принадлежност, че задължително ще краде и лъже. Всички умеем най-много да се оплакваме и плачем за всичко, да сме недоволни от всеки и от всичко. Но дали се е замислял някой от нас,че стане ли кмет, ще му се заиска и на него да открадне и има ли възможност, ще го направи. Защо? Защото така сме възпитани: по комунистически: каквото можем и колкото можем, да си откраднем, дали от службата, от службата на приятел ли, няма значение-да има нещо на муфта- ей така, за сън. До ден днешен имам познати и приятели, които не мога да позная по номера на телефона, защото ми звънят от служебния.Непрекъснато си ползват служебните автомобили, за да си свършат някоя лична работа до село, до хранителния, до по-далечна дестинация и то в работно време, докато им тече и надница, защото иначе трябва да плаща от джоба си.А защо да не плати някой друг вместо тях?!
И всичките тези хора са анонимни тук, където е най-лесно да се оплюва и да се говорят какви ли не гнусотии.
Минко Акимов може да е бил партиен член, но по онова време беше престиж, защото ни го налагаха. Както ни налагаха на нас студентите във всеки реферат или есе, да споменаваме по някакъв начин думата "социализъм", "комунистическо възпитание" и "социалистически дух" И мисля, че е достойно от негова страна днес да мисли по различен начин от вчера, още повече, че целия свят се противопоставя на комунизма и историята доказва, че нищо добро не ни чака, ако не променим мисленето си по демократически.
А защо не си дадем сметка пък какво е направил този човек за визията на града ни, за спорта, за удобството и че е започнал нещо; защо да не го довърши? Е, искаме с магическа пръчка да ни промени някой, ама някой друг да мисли вместо нас. Няма как да стане, ако сами не започнем поне да не замърсяваме природата, да не режем върховете на елите и боровете по стадиона, за да си направим коледна елха (след като има специални насаждения за елхи)и после да коментираме каква мизерия е на стадиона. А кой го направи това? Кой изпочупи седалките и ги окраде за разпалки? Дали кмета го направи? Ето днес имаме нов стадион, независимо дали Бойко Борисов е бил на откриването- той е факт. Мисля си дали ще успеем да го съхраним за по-дълго време? Няма как да стане, ако не престанем да си изхвърляме отпадъците от терасата или нарочно да хвърляме пластмаса и стъкла в общия контейнер, защото виждате ли, те отивали на едно място. А някой виждал ли е къде отиват отпадъците или просто си ги бръщолевим каквото сме чули или прочели в жълт вестник?
Докато ние не започнем да мислим за общото като за свое свидно нещо, докато не се променим отвътре, докато не се научим да оценяваме качествата на другите и да ги приветстваме, докато не се научим да не бъдем анонимни, докато не се научим да гласуваме, а не да излизаме с оправданието, че нямало за кого, че никой не ставал, ще има да мечтаем да станем европейци много дълго време и с право ще ни оплюват другите държави, с право ще сме все на опашката и ще си останем АНОНИМНИ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |