Троян гласува здраво, обстановката - спокойна

* В 14:00 ч. почти 40% от гласоподавателите в общината бяха упражнили вота си, активността – по-висока от през 2007 г. и 2003 г. * Две са по-сериозните нарушения – за агитация в изборния ден срещу кандидата на ГЕРБ и за купуване на гласове 
в с. Старо село

Местни избори 2011

В ТРОЯН И ТРОЯНСКО в изборния ден, 23 октомври, когато гласуваме за общински кмет, кметове по селата и президент на републиката, всичко е спокойно. Около изборните секции няма напрежение, въпреки че някъде се вият опашки, хората гласуват кротко, а активността е доста висока. В 10:00 ч., според данни от Общинската избирателна комисия (ОИК), около 25% от гласоподавателите в общината бяха упражнили избирателното си право, а в 14:00 ч. гласувалите нараснаха до малко под 40%. Прогнозите са, че избирателната активност ще надхвърли 50%, т.е. ще е по-висока от на предишните местни избори (през 2007 г. – 47%, през 2003 г. – 43,5%).

ДВЕ СА РЕГИСТРИРАНИТЕ по-сериозни нарушения, за които са подадени сигнали. Едното – рано сутринта в изборния ден неизвестни лица разхвърляли на няколко места в града листовки, позорящи кандидат-кмета на ГЕРБ Минко Акимов. От ОИК обаче оставили жалбата без последствия, тъй като не са посочени извършителите. Втората жалба, която била препратена към прокуратурата, е за купуване на гласове в с. Старо село; търговците се движели с лек автомобил „Мицубиши”, но самоличността им все още не е установена. Имало и няколко други „жалби”, които само развеселили обстановката в комисията и, разбира се, били отминати без внимание – например, че председателят на еди-коя си секция в един момент стоял едва на 2,58 см от урната вместо на регламентираните 3 м и други такива.

СПОРЕД Закона за местните избори гласуването продължава до 19:00 ч., а ако пред секцията има опашка от негласували, се допуска „гласуване след 19:00 ч., но не по-късно от 20:00 ч.”.

Т21

П.П.  Около 18:00 ч. стана ясно, че Централната избирателна комисия (ЦИК) удължава изборния ден с още един час, т.е. гласуването официално ще приключи в 20:00 ч., а ако все още в някоя секция има желаещи, но неуспели да гласуват - там може да се отпусне допълнително още един час (до 21:00 ч.). Аргумент за решението на ЦИК са многото желаещи, неуспели да гласуват в рамките на изборния ден; от щабовете на някои опозиционни партии обаче разтълкуваха случващото се като нечиста игра и опит за изкуствено напомпване на вота.  

36 коментара:

Анонимен каза...

Стига Акимовщина.

Анонимен каза...

НАРУШЕнието за купуването на гласове е ДОСТА сериозно - дано да му бъде обърнато внимание .

Анонимен каза...

Няма ли някакъв сайт на който може да гледаме временните резултати?

Анонимен каза...

ИСКАМ И АЗ НЯКАКВА СТРАНИЦА ДА СЛЕДЯ РЕЗУЛТАТИ

Анонимен каза...

Споко, ако Акимката не се появи до час време в местната телевизия-за сега не е спечелил!!Ха-ха помните ли на предишните,беше като малко момче ,на което са му купили колело!

Анонимен каза...

А Светльо президент але алееее!Наздраве Аца!

Анонимен каза...

Току що гледах дебатите м/у кандидатите за кмет на Троян.Тя кака Доца е само теоретик.Чуваш непрекъснато едно "а-а-а" и саМО ЗА ПРОГРАМИ от различна продължителност става дума,без да става ясно как точно ще направи нещата!

Анонимен каза...

Той Диялнката ще и покаже как се усвоява...

Анонимен каза...

Кака Доца 7ми е теоретик а трапчанския "юрист" и останалите смехурковци хем не отбират от теория хем ги няма никакви в практиката

Анонимен каза...

Гласувате за АКимов получавате братя Данкови...да ви е честито и бог да пази Троян!!!!!!!!!!

Анонимен каза...

Кака Доца -зам кмет
Ачо -куфнчтя
падарчо-докер на жп гарата

Анонимен каза...

God is left this place...

Анонимен каза...

nomer7 имало е а-а-а щото не си чете написаните от друг записки, ами си говори точно и ясно каквото мисли и знае; онези другите не си вдигнаха главите от тефтерите

Анонимен каза...

Браво на 7 и 13.

Анонимен каза...

Аз пък съм против политиците - напълно излишна прослойка , която мисли само как да си напълни гушата.Една държава спокойно може да съществува и без политици и да бъде управлявана само от специалисти в дадена област.Няма партия в тази страна, няма партия дори на тази планета, която да мисли за народа, който и е гласувал доверие!Политиците не са честни и това е разбираемо.Ако случайно ги сполети честността цялата система ще рухне!Няма партия в България, която да струва, няма политик, който да струва, няма и да има!Там "горе" целта винаги е била една "Вземи колкото можеш повече".
Но това е последствие. Според мен има доста политици, които са възнамерявали да работят за благото на народа, но просто не биват оставяни да си вършат работата. Има много странични фактори и задкулисни играчи, които дърпат конците и спъват в полза на интересите на различни хора и групи от хора. Нищо не е така както изглежда. И вие да отидете там с едно намерение - намерението ще ви бъде променено не само със преки заплахи и изнудвания, но и по други подобни начини. Когато изчезнат комунистите и циганите, тогава ще тръгнем на горе, но дефакто не виждам как може да изчезнат И под изчезване нямам предвид да не са на власт, а просто да ги няма. Иначе бунт - не, защото точно тези хора, които в момента спъват прогреса, ще придобият още по-голяма мощ. Анархията е най-лошия вариянт, защото всичко ще зависи от народа, а именно той е доста основен фактор за сегашното състояние на държавата. За съжаление процента на хората, които са зле е чудивищно голям.

Анонимен каза...

Браво на 9 и 13

Анонимен каза...

Главният проблем на съвременния български гражданин се крие в това, че всеки прави всичко само за себе си и не мисли за другите като за част от нацията, а като пречка пред неговото бъдеще. Трудно ще е да се премахне този вече затвърдил се манталитет, наложен най-вече от трудностите, с които се сблъска и продължава да се сблъсква българинът в годините на прехода. Но е време всеки да погледне малко по-далеч от собствения си дом и работно място и да осъзнае, че единствено обединеният народ е силен и може да постигне целите си. Като не ни харесва управлението на политиците, корупцията в страната, голямата престъпност, трябва да разберем, че те няма да изчезнат единствено като ги обсъждаме с познати на маса или се оплакваме на съседа, а възможността е в едно силно изградено гражданско общество, което знае своите права и цели и което не позволява да бъде залъгвано и манипулирано. Корупцията по високите етажи на политиката у нас е всеизвестен факт, но защо се оплакваме, след като сами сме дали на тези хора властта да вземат решения за нашето бъдеще.

Анонимен каза...

Дайте предварителни резултати!!!!

Анонимен каза...

Кой каквото и да Ви говори - да знаете че става дума за пари.
Алчността към парите и трупането на разни неща, предмети и превилегии чрез тях е истинската причина за развала на която и да е цивилизация. Срив на почти всички ценности и обзети от алчност и ненаситност хора... и като си помислиш ненаситност към какво - лъскави дрънкулки и предмети, славолюбие, властолюбие, важничене... все такива "ценности"...
И външността си остава уж същата, но съдържанието... От истинското съдържание не е останало почти нищо - то е обзето от съвременните ценности и бога на който се кланят повечето - новия бог чието име е Пари!Но хората по белия свят май взеха да поумняват и да схващат същината на ставащото.
Всеки ни обещава благополучие. " Не може да има благополучие на гърба и за сметка на някой друг.Точната дума тука е <>... новия див капитализъм при който единствената цел са парите и забогатяването на всяка цена.

кака Стойка каза...

Йоргов и Пеевски отиват на балотаж!!!!!

Анонимен каза...

18ти Много бързаш с резултатите,изчакай да ги натъмънят и да се разберат:):)

Анонимен каза...

Вярно е,че парите определят всичко!Как тогава да изградим гражданско общество,което да послужи на интересите на нацията?Това в България не може да стане.Колко пъти се връщахме назад и разрушавахме постигнатото?Къде е сега СДС,а което толкова много вярвахме през 1997?Ще ви кажа-продадоха го неговите "лидери' без капка свян и отговорност пред хората,които застанаха зад него.Ако мислят,че им вярваме и приемаме мижавите кандидати,които ни предлагат жестоко се лъжат!Бягат от отговорностс оправданието,че старите"муцуни" ни били омръзнали.По-скоро се продадоха на комунистите,за да живеят добре!Няма отърваване от комунисти,а там където са минали нищо добро не се е случило!!!Ако бяха много ценни ,щяха в богатите държави да си ги изберат.О-о-о-многострадални и глупав българино,пак те измамиха!!!!

Анонимен каза...

Балотаж между герб и бсп както върви работата май

Анонимен каза...

Всеки народ си заслужава съдбата!

Анонимен каза...

Балотаж между герб и бсп,означава минко акимов кмет!Честито на троянци!

Анонимен каза...

Комунисти срещу комунисти-това е избора на втори тур!Избирайте между кух пожарникар и съветски педераст!Айде на изборитеее,молим!

Анонимен каза...

Ебахти и дилемата комунисти отново или на ненаситните мутри да им се даде още власт.Ужас!!!!Обърнете внимание ,в районите с "етническо" население масово не се е гласувало за президент!
Какво ли ги интересува някаква си България ,че да гласуват за президент!
Само там БСП имат по -предни места.

Анонимен каза...

Така са решили троянци,това са резултатите!

bai onzi каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Ламбо не се сдържа и си призна преди да са приключили изборите!
Ламбо: Ако Калфин стане президент, напускам „Дондуков” 2!.....човек каквото сам си направи, никой не може да му го направи!
http://frognews.bg/news_39661/Lambo_Ako_Kalfin_stane_prezident_napuskam_Dondukov_2/

Анонимен каза...

Чест му прави на др. Данаилов, дето пред студентите си поне е откровеничил, че участва в режисирана пиеска от добре познатите стари номера от селски вечеринки на т.нар. политическия елит.

Анонимен каза...

Малееее всички сте откачили тука, големи спорове кой е по по най, ужас. Всички са маскари . Това е все едно коледно прасе да си избира кой да го заколи.

Анонимен каза...

Независимо от крайния изход на вота, съдбата на България в близките 5-10 години е предопределена и то отдавна. Съвземете се, бе, хора?!? Какво се насъсквате и обиждате един-другиму на партийна основа? Всички плюят комунистите, само че не им идва на акъла, че майките им и бащите им (волю-неволю) и те са били такива. И като ги плюят за кого гласуват - ГЕРБ, тези, на които фронтмена им е бивш бодигард на Тодор Живков - ха, сега да ви питам, от кого се е школовал тоя нашия нов Месия на политика?!?
Съдбата на България е да бъде сателит, ЕС ще си построят пътища за да могат да стигат по-бързо до Турция и Гърция с техни пари и с наш труд и ние ще се радваме ли радваме, въпреки минимум 20%-ното поскъпване на стоките от първа необходимост за което НИКОЙ не говори - защо ли?!? В момента съм в средата на жизнения ми път, и половината от хората, които са ми приятели, вллючително и аз, мислим за заминаване от България! Въобще усещате ли се какво значи това? Немотията принуждава всеки нормален човек да търси алтернативи, а младите, в които държавата е инвестирала милиони левове ги пуска да си ходят без да се опита да ги задържи, даже и мижав опит не прави.
В глобален план се извършва разграбване на България но не финансово ами с човешкия ресурс - единственото, което и остана. И поне аз като се замисля, нещата от месец на месец стават все по-зле и по-зле. Накрая тук ще останат старите, които няма къде да идат, тарикатите - за да се надлъгват помежду им, циганите и чат-пат някой утопист, който ще се надява нещата да се оправят.
Ето това е светлото бъдеще на нашата татковина, па ако ще и марсианците да изберем на власт! Радвайте се на победата, както се радвахте и на предните, и на по-предните и на изборите преди тях!
Но поне става хубаво чесане на езиците, нали?

Анонимен каза...

Току що даваха пресконференцията на БСП.Жалкият Станиш реве като вдовица за .... Все някой му е крив. Че и победител бил. Пълен смешник. Направо да си подава оставката. Жалко е само, че все още има много заблудени хорица, които още вярват на крадливите и прости комуняги. Тия са готови и с дявола да станат ортаци само да спечелят.Пак се нагъзват яко на фесовете .Толкова са жалки, че дори с чест не могат да загубят,а толкова народ мизерства заради техните поразии. И имат наглостта да се пишат алтернатива. Само пенсионерите гласуват за тях, щото са тотално изкуфели и промити толкова години милите ... колкото и да ми е жал за тях - хак са им малките пенсии и мизерията. Каквото сам си направиш никой не може да ти го направи. Обаче няма да им простя на нашите баби и дядовци, че заради техния овчи акъл, на моето поколение младостта му мина в мизерия и сега когато вече с къртовски труд си стъпихме на краката вече одъртяхме и ние. Прост народ ей - хак му е мизерията и теглилото, щото идиоти като станишев, доган, яне янев и други подобни подводници го лъжат четвърт век вече.Жалко че Бойко е толкова толерантен ами не ги набута из затворите, щото стига да иска може.

Анонимен каза...

Без балотож избрани селски кметове в Община Троян- Калейца, Черни Осъм, Орешак, Врабево.

Анонимен каза...

МИХАИЛОВА - КМЕТ! ХОРАТА ИСКАТ НОВО УПРАВЛЕНИЕ И ГО ПОКАЗВАТ

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |