„Чавдар“ завърши с победа, „Троян Волей“ се удави в Осъма

* Баскетболистите ни направиха блестящ, но без значение последен мач в редовния сезон в А ББЛ срещу „Чардафон“, юношите ни с неприлична загуба от „Шумен“ * Волейболистите ни паднаха лошо от „фламингите“ и се простиха с висшата лига, засега 

Баскетбол, волейбол, сезон 2022/23
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
БАСКЕТБОЛ

МЪЖЕ. Представителният отбор на БК „Чавдар“ (Троян) завърши редовния сезон в А ББЛ, регион Център с категорична победа над гостуващия „Чардафон“ (Габрово) с 96:64 (25 март). Мачът бе без значение и за двата отбора, тъй като независимо от изхода му и те вече си бяха осигурили 3-то място за „Чавдар“ и 4- то място за „Чардафон“ в региона (останал накрая с четири отбора след решението на „Локомотив“, Горна Оряховица, да прекрати участието си).

С големия троянски и български баскетболен талант Краси Маринчевски,
 зала „Чавдар“, 25 март 2023 г.
Мачът протече на много високо ниво, разбира се за стандартите на ББЛ, като заслугата бе най-вече на троянци. Зрителите се насладиха на хубави комбинации, точна стрелба от всички дистанции и атрактивни изпълнения. По моему това беше най-добрият мач за сезона и най-важното – всички, появили се на терена, дадоха своя точков принос. Ето и поименно играчите на „Чавдар“ и техният принос за успеха. Капитанът Ради Кочев игра стабилно и ефективно както в атака, така и в защита –16 точки. Камен Пенчев напомни за прекрасните си игри, отличи се с 20 т. и най-важното, за първи път в кариерата си показа какво е да си отборен играч –10 асистенции, адмирации. Новото троянско чудо Краси Маринчевски (205 см), нагледно потвърди теорията ми за приноса на високия играч, без много усилия  и голяма ефективност – дабъл-дабъл от 25 т., 18 борби и впечатляващ коефициент на поледност 35 . Единственият „легионер“ в нашите редици Мариян Хубанов, за чието участие в началото на сезона бях скептично настроен, но в хода на първенството момчето „пасна“ отлично на колектива, показа стабилни игри и няма как да не призная, че е много добро попадение – отчете се с 13 т. и принос за колективна игра. Единствен Николай Маринов от титулярната ни петица в този мач не бе на обичайното си ниво, но въпреки това (има и такива моменти) вкара 7 т. Братята близнаци Георги (10 т.) и Христо (6 т.) играха силно и със самочувствие; и са последните юноши от набор 2005, участници в мъжкия отбор?!

Тук му е мястото да отбележа и заслугата на Цецо Острев на треньорското кормило - справи се отлично и според мен вече е готов да поеме титулярното място на старши треньор на мъжете. Помислете, господа от ръководството на БК „Чавдар“, и не изпускайте момента!

ПОДРАСТВАЩИ. Юношите на „Чавдар“ до 18 години, предвождани от Лъчезар Диков, записаха нова срамна страница в троянския баскетбол, като паднаха в Русе от „Шумен“ с неприличното 115:42 и заеха пето място от шест отбора в крайното класиране на дивизия Изток??? Още един повод за неотложни рокади в треньорските редици на „Чавдар“.

ВОЛЕЙБОЛ  

МЪЖЕ. След като завърши на първо място в регион Хемус, мъжкият отбор на ВК „Троян Волей“ трябваше да преодолява няколко препятствия, устремен към промоция във висшата лига. За съжаление, изглежда още му е рано, защото не успя. На последната квалификация в Ловеч, след като в събота преодоля убедително „Елит“ (Силистра) с 3-0, който отбор от своя страна спечели срещу „Осъм“ (Ловеч) с 3-2, на „Троян Волей“ се предостави възможността за сладък реванш срещу „фламингите“, но, уви, удави се в Осъма с резултат 0-3. Неприятно и разочароващо за огромните усилия, които положиха ръководство, треньор и състезатели. Но такива са реалностите сега, в клуба няма отчаяние и това, което са заложили в проекта си, рано или късно ще се постигне. В този най-млад троянски спортен  клуб, с млад екип, всичко се планира последователно и с перспектива, така че мотото им „Най-доброто тепърва предстои!“ никак не е случайно.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |