Невероятна седмица за „Троян Волей“

* Мъжете – първенци в зоната, продължават в плейофите; момичетата на Гергана Петрова разнебитиха ловешкия „Осъм“
 в два бързи мача с по 3–0
Волейбол, баскетбол, сезон 2022/23
ВОЛЕЙБОЛ
С мощна тройна блокада приключихме мача с „Олимпиец“ (Плевен), 3–1 за „Троян Волей“

НАИСТИНА има с какво да се запомни изминалата седмица в представянето на отборите на нашия „Троян Волей“.

МЪЖЕ. Представителният мъжки отбор на „Троян Волей“, воден от маестро Анатоли Пенев, направи много успешен сезон в НВЛ, зона Хемус, след като в хода на първенството записа 8 победи и 2 загуби (и то в тайбрек), завърши еднолично на първото място и доби право да играе на плейофи и по-нататъшно участие в първенството. На второ място останаха „фламингите“ от „Осъм“ (Ловеч), които също продължават напред. Както ме информира главният мениджър на отбора – спортният журналист от бТВ Калоян Кюркчиев, противник на нашите в плейофите ще бъде „Ботев“ (Ихтиман), дългогодишен участник във волейболните първенства на страната. Първият мач е на 4 март в Ихтиман, а вторият и третият в Троян – на 11 март и 18 март.

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
Връщам се към последните два мача на отбора, които подпечатаха визите ни за участие в плейофната фаза – срещу „Олимпиец“ (Плевен) и „Локомотив“ (Червен бряг), играни в Червен бряг. В първия мач „Троян Волей“ срещна сериозен отпор от страна на плевенчани и след трудни три гейма завършили с победа 3-1. В четвъртия гейм при 2–1 за нашите пак се запитахме дали няма да се стигне до „обичайния“ сценарий и тайбрек, но не – „Троян Волей“ изигра перфектен гейм, спечели срещата с 3-1 и подпечата първото си място, а следващият ни мач с домакините от „Локомотив“ доби протоколен характер и логично завърши с убедителната ни победа с 3–0. Категорично първи в зоната!

Изненада за троянските волейболни фенове – брандирани шалчета
Наблюдавам всички мачове на „Троян Волей“, къде на живо в Троян, къде по интернет – неуморимият и иновативен президент на клуба Веско Василев ги заснема и предава на живо в Ютюб. Тъй че може да се каже, че вече напълно познавам играта и възможностите на всички формации на волейболния ни клуб. Лаская се и от вниманието, което ми оказва екипът на клуба, общуваме, информират ме почти ежедневно за нещата и най-важното – ценят мнението ми не се „впрягат“ от критиките, които им правя . Ето например главният мениджър Калоян Кюркчиев – дори от Брюксел, където коментира за бТВ мача на футболния „Лудогорец“ от европейската лига, намери време и си обсъждахме (по мрежата) играта на мъжкия отбор.

ПОДРАСТВАЩИ. И в направление подрастващи ВК „Троян Волей“ започна да се изявява вече забележимо и както се очертава, следствие на упоритата работа на треньорите Анатоли Пенев и Гергана Петрова, няма да е далече времето, когато ще е хегемон и в тези възрасти в региона. А амбициите на двамата треньори са още по – големи, според мотото на клуба: „Доброто тепърва предстои!“.

Треньорката ни Гергана Петрова – талантлива и красива
Тази събота (25 февруари) беше денят на девическия волейбол. В два последователни мача, без почивка между мачовете, момичета на Гергана Петрова направо разнебитиха „Осъм“ (Ловеч) с по 3-0 и си осигуриха място в следващия етап на първенството. В другия си мач срещу отбора на „Спартак“ (Плевен), съставен изцяло от възпитанички на спортното училище, надскочиха боя си, направиха два страхотни първи гейма, които спечелиха, но вследствие умората си каза думата, не издържаха срещу свежия противник, който играеше първи мач, и злощастно загубиха в тайбрека. От показаното на терена от нашите момичета мога с ръка на сърцето да кажа – много сериозна професионална работа на треньорката и интелигентни, сърцати и красиви състезателки, които тепърва ще показват силен волейбол. Не мога да не отбележа факта, че момичетата са обучени дори да изпълняват сервиз с отскок, съществен елемент от съвременния волейбол. Чудесно впечатление прави и мотивацията и настроението, което предава на възпитаничките си Гергана – невероятен възход в треньорското й развитие. Продължавай все така и успехите са неминуеми!

КАКТО споменах по-горе, следващата събота (4 март) има мач на мъжете, а в неделя (5 март) и на кадетите, възраст, на която също се възлагат големи надежди .

БАСКЕТБОЛ

МЪЖЕ. След като отделихме толкова място на волейбола, да видим сега какво се случва при другия (ни) колективен спорт баскетбола. И тази неделя мъжкият отбор на „Чавдар“ нямаше мач – неизвестно защо срещата с „Дунав“ (Русе) беше отложена за 5 март и по програма ще се играе в Русе – среща изключително важна за крайното подреждане в челото на таблицата. Засега „Дунав“ са първи , „Видабаскет“ (Видин) – втори, а „Чавдар“ - трети .

ПОДРАСТВАЩИ. Продължава неубедителното представяне на отборите на „Чавдар“ при подрастващите. След като регистрира един срамен рекорд при 13-годишните (загуба с 18:135), треньорът Лъчезар Диков и отборът му при 17-годишните тази седмица пак допуснаха голяма загуба в дивизия Изток, падайки от „Черноморец“ (Бургас) с 54:82. В събота (25 февруари) зала „Чавдар“ посрещна участниците в зона Мизия при 12-годишните. Воденият от Цветослав Острев отбор не успя по никакъв начин да се противопостави на отбора на „Спартак“ (Плевен) и логично загуби с 29:60, но пък се наложи над „Чардафон“ (Габрово) с 78:51.

***

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ искам да запозная спортната общественост с една много приятна вест. Миналата седмица на среща с градоначалника Донка Михайлова й зададох ребром въпроса кога ще е готова новата спортна зала на Троян. Отговорът на г-жа Михайлова бе: „От фирмата изпълнител ме увериха, че това ще се случи в рамките на 18 месеца (540 дни)“. Което означава, че новият спортно състезателен сезон 2024/25 г. ще започне в новата спортна зала „Арена Троян“. Бих се обърнал към спортните клубове – акцентирайте усилията си към този период, че да имате такива отбори и състезатели, които да са в унисон с новата  обстановка. Убеден съм, че ще има тържествено откриване, нови моменти, нови преживявания в съвсем друга обстановка.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |