„Чавдар“ и „Троян Волей“ в паралелен слалом по пистите на НВЛ и ББЛ

Стефан Генков
* При гостуването си в Тетевен мъжете на „Троян Волей“ се разправиха с домакините от „Тетевен Волей“; момичетата на Гергана Петрова продължават напред
 * Баскетболният „Чавдар“ си върна на „Видабаскет“; „Чичковците“ със седма поредна победа
 
Баскетбол, волейбол, сезон 2022/23
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
 ВЕЧЕ ВТОРИ месец от началото на сезон 2022/2023 г. представителните отбори (мъже) на троянските клубове по волейбол и баскетбол – ВК „Троян Волей“ и БК „Чавдар“, играят в първенствата на т. нар. „А“ Национална волейболна лига (НВЛ) и „А“ Българска баскетболна лига (ББЛ) (в случая „А“ означава „Б“, т. е. говорим за втория ешалон на двете национални лиги – бел. ред.). И забележете – повече от успешно. За третия представител на колективните спортове в Троян – ФК „Чавдар“, ми е неудобно да коментирам, достатъчно е да споменем, че мъжкият ни футболен отбор цопа в калта по селските терени на „А“ Окръжна група Ловеч.
ВОЛЕЙБОЛ

Мъжкият „Троян Волей“ срази и Тетевен
МОМИЧЕТА. Започвам с волейбола, най-новия спорт в Троян, защото за само четири години съществуване ВК „Троян Волей“ отбеляза уникален напредък във всички възрастови групи, в мъжкото и дамското направление. И докато досега отбелязвахме повече представянията на мъжкия и момчешките отбори, то през тази седмица клубът имаше повод за радост в държавното първенство и при момичетата на треньорката Гергана Петрова. Отборът до 18 години на „Троян Волей“ със загуба от „Спартак“ (Плевен) с 1-3 гейма и победа над „Осъм“ (Ловеч) с 3-0 продължава в следващия етап на надпреварата. Момичетата до 14 години повториха резултата на какичките – загуба от „Олимпиец“ (Плевен) с 0-2 гейма и победа с 2-0  срещу „Вел Волей“ (Велико Търново) и също продължават напред. 
 
МЪЖЕ. А сега идва ред на черешката на тортата - представянето на троянския мъжки тим. След двете домакински победи над „Олимпиец“ (Плевен) и „Осъм“ (Ловеч) тази събота, 26 ноември, „Троян Волей“ гостува на „Тетевен Волей“ в третия кръг от първенството. Не е необходимо да напомням за традициите и успехите на тетевенския волейбол, само ще спомена, че отборите им са играли  във всички лиги на волейболното първенство и имат значителни успехи в спортната си биография. Но в този мач те бяха на много по-ниско ниво и нито горещата подкрепа на местната публика, нито топката им помогнаха срещу вдъхновената и резултатна игра на „Троян Волей“ и крайното 3-1 за нашите. Пълно превъзходство, като само вторият гейм бе леко смущаващ и загубен, но пък следващите два бяха безапелационни.

НАБЛЮДАВАХ
срещата и ме впечатлиха страхотните забивки на италианеца Давиде Бонкомпани, безпощадните сервиси на Павел Димитров, блокадите на капитана Младен Горалов, асовете на Стефан Пачков и на бившия баскетболист Васил Найденов, блокади и атаките от центъра на близнаците Борис и Павел Самичкови. Но най-запомнящо бе спасяването с крак на либерото Андрей Николов и последвалата точка за отбора на Троян. Има, има какво да се гледа в играта на троянци и си мисля, че волейболът, практикуван от майстори, става все по атрактивен и интересен за зрителите (е, като баскетболен треньор не мога да призная, че е достигнал магията на баскетбола – бел. авт.).

СЛЕД трите си последователни победи „Троян Волей“ еднолично оглави класирането в групата („А“ НВЛ, регион Център). А от клуба информират, че следващият мач е Троян, на 3 декември, събота, от 16:00 ч., зала „Чавдар“. И призовават: „Идва денят за нова победа, очакваме Ви! И нали знаете? Най-доброто предстои!“.
БАСКЕТБОЛ

И СЛЕД този призив и обширната информация за ВК „Троян Волей“ да минем към БК „Чавдар“, където, кой знае защо, все по-трудно добивам информация за случващото се.

Седма поредна победа за „Чичковците“ и безапелационно начело
МЪЖЕ. Представителният отбор на БК „Чавдар“ зарадва привържениците си в зала „Чавдар“ с нова победа. Този път беше преодолян състава на „Видабаскет“ (Видин) който изненадващо ни бе победил в първата среща между отборите ни, играна в Горна Оряховица. Мачът премина под диктовката на нашите, но макар и с победен край ще остане разочарованието от резултата – 76:72 (което може да изиграе роля при крайното класиране, защото в първия мач „Видабаскет“ ни би с 12 точки разлика). В отделните части – 20:16, 24:21, 15:16, 17:19. За победата допринесоха Ради Кочев (с поредния си дабъл-дабъл, 18 точки и 12 борби), Николай Маринов (16 т.) , Мариян Хубанов (15 т.), Камен Пенчев (15 т.), Даниел Пенков (7 т.), Габриел Йонков (5 т.), а Христо Бойнов и Борислав Георгиев останаха с нулев актив. В другата среща, играна в зала „Чавдар“, „Дунав“ (Русе) победи „Локомотив“ (Горна Оряховица )  – 77:60; и така „Чавдар“ оглави временната класация, следван от „Дунав“, „Видабаскет“, „Чардафон“ (Габрово) и „Локомотив“.

ЧИЧКОВЦИТЕ.
Нашият „Дрийм тийм“ (вторият отбор на „Чавдар“, добил популярност като „Чичковците“) продължава победния си ход в „Б“ ББЛ, регион Център. В зала „Орловец“ в Габрово този път нашите набиха „Бастуните“ (Canes) от Плевен с 81:54, седма поредна победа, и са безапелационно начело във временното класиране.

 Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |