Шеметно начало за мъжкия отбор на „Троян Волей“

* Силна игра и убедителна победа за тима на Маестрото над претендента за лидерство в групата „Олимпиец“ (Плевен) – 3:0 * 14-годишните на БК „Чавдар“ се пробваха при 15-годишните на турнир в Плевен * Отборът на ФК „Чавдар“ дели последното място в А Окръжна група
Волейбол, баскетбол, футбол, сезон 2022/23
ВОЛЕЙБОЛ
Играчите на „Троян Волей“ след убедителната победа над „Олимпиец“ (Плевен), вляво – треньорът Анатоли Пенев-Маестрото, Троян, 5 ноември 2022 г.
АНОНСИРАНИТЕ от клуба изненади в селекцията на мъжкия отбор на ВК „Троян Волей“ и уверенията, че тази година ще е много по-различна от миналата, се потвърдиха още при старта на първенството. Отборът, за чиято селекция заслуга има трупащият все по-голяма популярност спортен журналист на бТВ, съосновател на клуба и троянец до мозъка на костите си Калоян Кюркчиев, разбира се с последната и тежка дума на треньора Анатоли Пенев, заслужил си напълно прозвището Маестрото.
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
НА 5 НОЕМВРИ, събота, от 19:30 ч., изпълнената зала „Чавдар“ аплодира при представянето двата тима – домакинът „Троян Волей“ и гостуващият „Олимпиец“ (Плевен), които по предварителна информация тази година ще играят основна роля в първенството на регион Хемус (НВЛ, трета дивизия). В първия гейм нашите започна малко сковано, което позволи на противника да поведе в резултата, на моменти до 6 точки. Постепенно нещата се промениха, момчетата ни започнаха да топят разликата и в крайна сметка спечелиха гейма.

ОТЪРСИЛИ се от сковаността, волейболистите на „Троян Волей“ проведоха по коренно различен начин втория гейм, усмивката грейна на лицата им и може да се каже, че почти всичко, замислено от треньора, се получаваше. Резултатът в този гейм непрекъснато набъбваше в наша полза и в един момент, в средата на гейма, маестро Пенев вкара в игра две съвсем голобради момчета от юношеския отбор. Честно казано, изтръпнах, бях наблизо и прошепнах на треньора: „Какво правиш, голям риск поемаш!“. Той отвърна: „Няма страшно, добри са!“. И излезе абсолютно прав – бяха повече от добри и си свършиха перфектно работата. После Маестрото пусна още един младок –  и той не разочарова, нито треньора си, нито публиката. Но каква смелост, в толкова напечен мач да играеш с юноши; което показва само едно – че треньорът познава в детайли играчите си и много добре знае кой какво може, адмирации! Вторият гейм беше спечелен категорично, както и третият, за да се оформи класическата победа с 3:0 за „Троян Волей“, в отделните геймове – 25:23, 25:17, 25:18.

И ПОНЕЖЕ най-доброто тепърва предстои, каквото е мотото на отбора, а и все по- многобройната публика ще иска да знае, ето кои са играчите на „Троян Волей“: Владимир Симеонов, Стефан Пачков, Васил Найденов, Йордан Лалев, Младен Горалов (капитан), Данаил Петров, Давиде Бонкомпани, Борис Самичков, Мартин Марков, Петър Игнатов, Павел Самичков, Павел Димитров, Ценко Христов, Андрей Николов, Калоян Калинков. И няколко любопитни факта около селекцията на отбора. От всичките 14 състезатели, записани в тимовия лист за тази среща, 10 са троянски момчета и волейболни рожби на треньора Анатоли Пенев. Останалите четирима са външни играчи, имащи интересни професии извън спорта: италианецът Давиде Бонкомпани е специалист по телекомуникации, играл е в известни италиански отбори, юноша на гранда „Лубе“ (Чивитанова), а ако питате как треньорът си комуникира с него, отговорът е лесен – италианецът от няколко години живее в България и се справя с българския, Анатоли пък е живял в Италия и говори италиански; либерото Андрей Николов е студент по право и работи в адвокатска кантора в столицата, Калоян Калинков е волейболен коментатор в спортната телевизия Б1Б, а Павел Димитров - архитект. Както се вижда, сериозни и интелигентни момчета и не е за чудене, че играят интелигентен и приятен за окото волейбол.

ДА СИ ПРИЗНАЯ, преди волейболът ми се виждаше твърде скучновата и еднообразна игра, нямаща общо с емоциите и интригата, която предоставя любимият ми баскетбол. Но тази вечер играта, която демонстрира мъжкият тим на „Троян Волей“, волейбол на много високо ниво, ме държа в напрежение през целия мач и преобърна представите ми. Убеден съм и вярвам, че това, което отборът представя като продукт, волейболът в Троян ще печели все повече и повече фенове и както вървят нещата заличката „Чавдар“ ще става все по-тясна за многобройната публика.

И ЗА ДА БЪДЕ картината пълна, нека информирам интересуващите се от волейбол троянци, че пирамидата във ВК „Троян Волей“ е с много широка основа – над 150 са практикуващи волейбола деца, момичета, момчета, девойки и юноши. Тренировъчният процес в клуба не е спирал нито за миг през ваканционните летни месеци. Една майка ми сподели, че синът й от умора не можел да се довлече до леглото след тренировка, но и когато го видях в мача на мъжете, се изумих колко е напреднал за тези месеци. А резултатите и при юношите са налице още в началото на кампанията – старшата възраст ударно започна сезона и регистрираха две чисти победи с по 3:0 срещу „Павликени“ (25:13, 25:17, 25:22) и „Белоградчик“ (25:15, 25:16, 25:19), пълно превъзходство.

ВЪВ ВТОРИЯ КРЪГ на мъжкото първенство „Троян Волей“ отново домакинства – на „Осъм“ (Ловеч), събота, 12 ноември, 16:00 ч., зала „Чавдар“. „Елате и се наслаждавайте на приятен и красив волейбол, а с ваша помощ и на поредната ни победа!“, призовават от клуба.

БАСКЕТБОЛ

МЪЖКИЯТ представителен отбор на БК „Чавдар“ (Троян) почиваше в този кръг, а „Дрийм тийм“ (вторият ни отбор, познат като „Чичковците“) се справи с „Предаторс“ (Плевен) – 80:71, и без загуба са едноличен лидер в регион Център, „Б“ ББЛ. 14-годишните момчета на треньора Цветослав Острев очаквано загубиха двата мача при 15-годишните на турнира в Плевен – от „Спартак“ (Плевен) с 35:85 и от „Дунав“ (Руси) с 46:103; но пък бяха безапелационни срещу „Етър“ (Велико Търново) с 79:40 и „Чардафон“ (Габрово) с 75:61. Разговарях с треньора и споделям вижданията му – да обиграва по-малките и в групите на по-големите, независимо от резултатите. Стига да е качествена селекцията и да има израстване както на височина, така и по резултати. Практикувал съм го в моята треньорска работа и е имало забележителен ефект, но пак подчертавам – водеща е селекцията. Успех!

ФУТБОЛ

И  КАТО
съм започнал с колективните спортове, да хвърлим по едно око в четвъртия ешалон на българския футбол – А Окръжна група Ловеч, където наред със селските отбори на Голям извор, Ябланица и Орешак, мерят сили и градските на Луковит и Троян. След последния домакински мач на „Чавдар“ (Троян), завършил с резултат 1:4 за гостуващия тим на Голям извор, нашите делят 4-5 място в групата с отбора на „Изгрев 2013“ (Ябланица) с актив от 1 равен мач и 3 загуби. Без коментар, и повод за размисъл??? В класирането води „Балкан“ (Орешак) с 3 победи от 3 мача, следван от „Озрен“ (Голям извор) с 2 победи и 1 равен мач и „Ботев“ (Луковит) с 1 победа, загуба и равен.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |