„Чавдар“ започна сезона със загуба

* Нашите се изложиха срещу новака в групата „Видабаскет“ в първия си мач за сезона – 58:71 * „Чичковците“ опердашиха младоците от плевенския „Чанес“ – 82:63 * На 16 октомври в зала „Чавдар“ – десант сред публиката на славните троянски ветерани
 
Стефан Генков
Баскетбол, „А“ ББЛ, 2022/23 
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
 МЪЖЕТЕ. Представителният мъжки отбор на БК „Чавдар“ започна сезона (2022/23) в „А“ ББЛ, регион Център  изненадваща загуба от новака „Видабаскет“, мачът се игра в Русе (9 октомври). За изненада на всички считаният за фаворит троянски тим влезе в мача колебливо и до края не можа да намери верния ритъм. За разлика от нашите видинчани стояха на полето по-сигурно, тактически зряло и непрекъснато бяха едни гърди напред в резултата. В третата част се почувства известен подем в редиците ни, като бе стопена разлика от 10 точки и резултатът бе изравнен. Но когато всички очакваха „Чавдар“ да тръгне на победен щурм, се получи тъкмо обратното – след кратко колебание видинчани отново взеха нещата в свои ръце и пак почнаха да трупат преднина, завършвайки като победители с резултат 71:58.

За „Чавдар“, според очакванията, с най-голям принос бяха Камен Пенчев (18 точки) и Ради Кочев (с дабъл-дабъл, 16 точки и 15 борби). 12 точки към скромния актив на троянския отбор прибави Славян Лишев. Останалите от нашите бяха с минимален принос или пълни фигуранти. Особено разочароващо беше представянето на привлечения от разпадналия се плевенски отбор „ Бавни и яростни“ бивш лидер и реализатор на тима Максим Генов, който завърши мача с нулев актив и отрицателен коефициент на полезно действие. Няма да коментирам, но от показаното се видя, че предсезонна подготовка за нашите не е имало, просто треньор и играчи са били отпускари повече от три месеца. Вярно, регион Център със своите пет отбора е най -слабият в „А“ ББЛ, но щом и „Видабаскет“ ни опердаши, смятам, че само срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица), с другите ще берем ядове.
 
Троянският „Дрийм тийм“ след победата над „Чанес“, Плевен, 8 октомври
ЧИЧКОВЦИТЕ. За разлика от „Чавдар“ мъжкият ни Б отбор – „Дрийм тим“, познат и като „Чичковците“, се справи с лекота с младоците от „Чанес“ (юношеска формация до 17 години на плевенския „Спартак“), срещата се игра във Велико Търново (8 октомври) – 82:63. За нашите с най-добри изяви бяха Цветослав Острев, Петър Лалев и Георги Боянов, но и другите показаха обичайния хъс и желание за победа. Ще видим какво ще бъде представянето на подрастващите формации на БК „Чавдар“ през новия сезон, но оставам с впечатлението, че всички усилия са насочени към оформяне на бъдещи играчи за „Чичковците“ и тяхното звездно участие в третия ешелон на българския баскетбол; а не за нещо повече.

***

НАЦИОНАЛИТЕ. И преди да завърша с днешния си материал, да направя малък коментар на приключилото европейско участие на българските отбори при подрастващите и мъжете. Моята категорична обща оценка е: Катастрофално! Мъжете се хвалят с победа над Грузия и че били показали добри игри срещу силни отбори?! Айде стига бе! На светлинни години сме от класните европейски отбори, показва го и статистиката – извън 20-ицата сме, при подрастващите е същото, даже по-зле. Ама така ще е, като се набляга на внос на чужденци на килограм, а работата в клубовете е занемарена и непродуктивна и откъм селекция, и откъм обем на работа. Е, народът е жаден за зрелища и ще се кефи на весели моменти и комични ситуации вместо качествен баскетбол.

ПРЕДСТОЯЩО.
И накрая за информация на поколението, помнещо още „старите муцуни“ от някогашния „Чавдар“, информирам, че по нечия инициатива на следващия домакински мач на „Чавдар“ на 16 октомври от 16:00 ч. в зала „Чавдар“ сред публиката да подкрепят нашите ще са Кою Коев, Ради Ибов, Пламен Кукенски, Стефан Манчев, Валентин Лесидренски, Даниел Минков, Валентин Доневски, Нистор Василев, Минко Лалев-Финта, Владимир Младенов, Цветан Цочев, Красимир Добрев, Кайсата и други. Би било приятно и от БК „Чавдар“ да засвидетелстват някакво внимание към славните ветерани!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |