„Троян Волей“ продължава победно напред

* В домакински мач мъжкият ни отбор разгроми „Осъм" (Ловеч) с 3:0 пред ентусиазираната и все по-многобройна троянска волейболна публика * Кадетите спечелиха два пъти с по 3:1 – срещу „Олимпиец“ (Плевен) и „Ботев“ (Луковит)
Волейбол, сезон 2022/23
След победата над ловчалии, играчите на „Троян Волей“ благодарят на страхотната си публика, на преден план – либерото Андрей Николов и италианската звезда на тима Давиде Бонкомпани, зала „Чавдар“, 12 ноември 2022 г.
ЩЕ СЛЕДВАМ хронологията на събитията и започвам с мачовете на кадетите, играли се в петък (11 ноември) от 10:00  и 15:00 ч. в троянската зала „Чавдар“. Първия мач наблюдавах на живо в залата и останах удовлетворен от играта на нашите, които показаха страхотно израстване в сравнение с миналата година. Затова неслучайно те заедно с „Монтана“ се очертават като двата отбора, които ще продължат в следващата фаза на първенството. Във волейбола, оказва се, конкуренцията в различните възрастови групи е много голяма и за да вървиш нагоре и стигнеш върха, трябва да минеш през сериозно сито. Засега при нас всичко върви по план, уверяват от ръководството на „Троян Волей“. И нямаме основание да не им вярваме.
   
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
СЛЕД ТОВА подгряване, в събота (12 ноември) се състоя истинското представление, което поднесоха на зрителите, изпълнили догоре зала „Чавдар“, мъжките отбори на „Троян Волей“ и „Осъм“ (Ловеч). Нашите излязоха с видимо самочувствие след шеметния старт, който направиха миналата неделя срещу един от фаворитите в „А“ НВГ  – „Олимпиец“ (Плевен) и още в първия гейм показаха стабилна и силна игра, набързо поведоха  с 5 точки и без проблем задържаха преднината си и затвориха частта с убедителното 25:18. Във втория гейм, явно подценили съперника, играчите ни позволиха на ловчалии да им поведат с 3 точки (5:8), но след прекъсването, поискано от треньора Анатоли Пенев-Маестрото, негативната серия беше прекъсната и резултатът скоростно се обърна в наша полза (9:8). До края на гейма нашите педантично увеличаваха преднината си и затвориха частта при 25:19. В третия гейм на терена излязоха не титулярите, а най-младите (тийнейджърите) на „Троян Волей и в началото се стигна до притеснителна преднина за „Осъм“ (4:9). Но след взетия тайм аут и наставленията на Маестрото троянци се окопитиха и след бърза серия от безответни 5 точки изравниха и под нестихващите аплодисменти на темпераментната публика не допуснаха изненади до края, затваряйки и този гейм с убедителното 25:18, а оттам и мача с 3:0 гейма.

КАТО СВИДЕТЕЛ и на двата домакински мача на мъжете от началото на първенството (сезон 2022/23) искам да споделя няколко неща, които правят изключително впечатление.

Двама малчугани от агитката с талисмана на „Троян Волей“
ЩЕ ЗАПОЧНА с организацията, създадена от  ВК „Троян Волей“. Заслугата е на президента на клуба Веско Василев, спортния журналист от бТВ Калоян Кюркчиев, неуморимия треньор Маестро Пенев, треньорката на момичетата Гергана Петрова и почетния президент Христо Илиев, а думата е само една – перфектна. След това – публиката, която с всеки изминал мач става все по-многобройна и няма как да не е, защото из Троян вече тръгна приказката, че в „Троян Волей“ се случва нещо голямо, гонят се сериозни цели и се предлага все по-качествен продукт на волейболното поле. И ще си позволя да подскажа на собственици, президенти и шефове на фирми, организации и прочие да заложат на този продукт, той ще им донесе дивиденти в близко бъдеще!

Впечатляващият афиш за мача на „Троян Волей“ срещу „Осъм“, в средата – президентът на клуба Веско Василев
А ЧЕ НЕЩАТА са оптимистични, личи от атмосферата, която цари в отбора – няма млади и стари (най-възрастният, ако се не лъжа, е едва на 32  години), всеки е готов да помага на другия, няма егоизъм, че някой е играл повече, а друг по-малко. Нещо рядко срещано в колективните спортове. Един пример: направи впечатление, че опитният играч – титулярното либеро Андрей Николов, поощрява максимално изявите на другото либеро, младока Петър Игнатов, и се радва, че тийнейджърът е повече време на терена, напътства го, съучаства в играта му. Наистина рядко наблюдавано явление, а аз не помня такъв случай нито в състезателната, нито в треньорската си практика. Иска ми се да отлича някого в тези два мача, но като че ли ще сбъркам, защото всички играха добре и като отбор. Продължавайте все така момчета! И завършвам с мотото на „Троян Волей“: „Най-хубавото предстои!“.

 Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |