Нов училищен автобус за Троян

* Кметът Михайлова: „Благодаря на Министерството на образованието за разбирането и подкрепата за това децата от селата в общината ни да пътуват безопасно“ * Ангелина Иванова: „Това ще доведе ли до решаване на проблемите на децата от селата“
Придобивки
Новият 32-местен училищен автобус
В НАЧАЛОТО на новата учебна 2022/23 г. началничката на образователния отдел в общинската администрация в Троян Вяра Дочева обяви, че всички училищни автобуси са в пълна изправност и няма да има дете, за което да не е осигурен транспорт до съответното училище. Но призна, че повечето троянски училищни автобуси са понатрупали годинки и се пръскат излишно много средства за ремонти, като добави, че в тази посока са предприети действия – Община Троян кандидатства за 10 нови училищни автобуса (виж „Вяра Дочева: „Ще стартираме една спокойна и успешна учебна година“ – бел. ред.).

ПРЕДИ дни, 24 ноември, в профила си във фейсбук кметът Донка Михайлова сподели новината, че Община Троян е получила нов 32-местен училищен автобус. „Благодаря на Министерството на образованието за разбирането и подкрепата за това децата от селата в общината ни да пътуват безопасно“, добави г-жа Михайлова.

ПОД КМЕТСКИЯ пост за новия автобус обаче се появи коментар на преподавателката от троянското СУ „Васил Левски“ Ангелина Иванова, бивша дългогодишна директорка на селско училище, която, не за пръв път (виж „Това ли е точно равнопоставеността?“ – бел. ред.), насочи вниманието към друг проблем, свързан с ученическия транспорт в община Троян. Цитираме: „Ще можем ли да се надяваме, че това ще доведе до решаване на проблемите на децата от селата Добродан, Врабево, Дебнево, Борима, Старо село. Тези деца от години са жертва на дискриминация. За селата тръгва само един автобус от Троян – около 14:30 ч. Това означава, че това е последният час, в който те могат да правят каквото и да било в града. Няма извънкласни дейности, няма плуване, няма просто разходка из града. Те са наказани.“.

Т21
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |