Гласуваха заема за новата спортна зала

* Кредитът ще е до 5 млн. лв. и револвиращ – т. е. ще теглим толкова, колкото ни е необходимо, а не цялата сума *  Решението – с абсолютно мнозинство
Важно!
СЛЕД неуспешните опити да се осигури външно финансиране и по-малката от очакваната държавна субсидия (500 хил. лв.) общинската администрация се насочи към възможния начин за осигуряване на средства за строителството на новата чакана от години/десетилетия многофункционална спортна зала на Троян – чрез теглене на общински заем (до 5 млн. лв. със срок на погасяване 10 години). И на сесията на Общинския съвет на 24 ноември внесеното от кмета Донка Михайлова предложение за заема бе гласувано и прието с абсолютно мнозинство (29 „за“ от 29 съветници).

ПРИЕТО
бе и едно допълнение от съветника Николай Тодоров – при избора на кредитираща институция (банка) тежестта на предложения лихвен процент да нарасне на 90% (вместо първоначално заложените 80%), а тежестта на таксата за обслужване на кредита да е 10% (вместо първоначалните 20%); като при равни условия определящ ще е рейтингът на кредитиращата институция.

ПРИ дебата вносителят г-жа Михайлова подчерта, че кредитът ще е револвиращ – т. е. ще теглим толкова, колкото ни е необходимо, а не цялата сума. И още – че завишението на капиталовата субсидия за общината ни и трайният ръст на общинския бюджет дават възможност част от тези средства да се насочат към залата и че заемът за залата няма да е за сметка на капиталовата програма на общината, още по-малко за капиталовите разходи по селата.

СЪВЕТНИКЪТ инж. Мариян Данчев пък насочи вниманието към един немаловажен детайл – че офертата на избраната за изпълнител фирма е доста ниска и трябва да се внимава това да не бъде за сметка на качеството на строителството.

Т21

 
Още по темата:

1 Коментара:

S.Iliev каза...

Привети от един стар троянец, живеещ от дълги години във Варна... Хайде, почвайте я най-сетне тази зала, щото от години сме за срамота с тази налична заличка, която я помня от края на 70-те години на миналия век като ученик в Елитната (тогава) и единствена троянска гимназия " В. Левски "... Младежта на гр. Троян и нивото на спорта в града отдавна заслужават една нова и модерна спортна зала !!! И накрая, напълно подкрепям забележката на инж. Данчев - пълен контрол над избраната фирма строител, щото обикновено - зад "най-евтина оферта", често се крие липса на строителен потенциал, калпазанлък или и двете...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |