Новата спортна зала – подготовката върви по план

* Кметът Михайлова: „Подготвяме процедурата по ЗОП за избор на изпълнител, оптимистичният срок да имаме избран изпълнител е 15 декември т. г., а реалистичният – краят на м. януари 2022 г.“
Гореща тема
Така ще изглежда новата спортна зала на Троян, строителството започва през 2022 г.
НА СКОРОШНАТА юлска сесия на Общинския съвет, 29 юли, стана дума и за намиращата се във фаза работен проект бъдеща нова спортна зала на Троян (на терен в съседство с градския стадион „Чавдар“). По точката, свързана с актуализацията на бюджета, председателят инж. Петко Пенков попита кмета Донка Михайлова какво се случва около бъдещата спортна зала и със заложената възможност в бюджета да теглим общински кредит за строителството й.

ДА ПРИПОМНИМ. В Бюджет 2021 на Община Троян бе заложена сумата от 117 хил. лв. за финансиране на изработването на работния проект, възложен на фирмата, спечелила конкурса за идеен проект – софийското дружество „Дизайн арх - КиК“ ООД; плюс още 500 хил. лв. целева субсидия за троянската зала, осигурена от правителството (третия кабинет на Бойко Борисов). В допълнение бе гласуваната и записана в Бюджет 2021 възможност за теглене на общински кредит в размер на 4 млн. лв., без това да обвързва Общината с непременното теглене на кредита.

В ОТГОВОРА си г-жа Михайлова даде важна информация за случващото се по тази гореща троянска тема. Ето какво каза кметът: „За новата спортна зала има стегнат и утвърден времеви график за работа, поне за стегнатите административни процедури, които трябва да извървим. В съответствие с договора с проектанта („Дизайн арх - КиК“ ООД) – знаем, че имаше една процедура за обжалване на избора му, но в крайна сметка решението на Община Троян, остана такова, каквото бе – на 30 април, ако не греша, получихме работния проект. И имаше един много динамичен процес на обсъждане на редица детайли – като се започне от това какво да бъде осветлението и каква да бъде ОВ инсталацията (отопление и вентилация). Дълги спорове имахме по най-рационалния модел на отопление. Също разговори по това какви трябва да са баскетболните кошове – в консултации със спортните клубове в града. Окончателният проект вече е налице, той е предаден и в момента върви остойностяването му от инж. Мария Василева от общинската администрация. До 30 юли трябва да имаме остойностяване от проектанта на ОВ инсталацията и електроинсталацията. В същото време приключихме процедурата по избор на надзор – след подписването на договора, което ще се случи в рамките на един месец, надзорната фирма в 40-дневен срок трябва да представи доклад и да бъде издадено строително разрешение. Освен това подготвяме процедурата по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за избор на изпълнител (на строителните дейности), оптимистичният срок да имаме избран изпълнител е 15 декември т. г., а реалистичният – краят на м. януари 2022 г.“.

ВЪВ ВРЪЗКА с евентуалния общински кредит от 4 млн. лв. за строителството на залата, г-жа Михайлова поясни, че имаме заложена в бюджета такава възможност в съответствие със Закона за публичните финанси. Но не е задължително да теглим този кредит и няма проблем, ако не се изтегли. А ако се наложи, в бюджета за следващата година можем да заложим подобна възможност.

Т21


Още по темата:

3 коментара:

Unknown каза...

КРАЖБА КОЛКО МОЖЕ И ТОВА Е

Той каза...

А турлата? Изрязахте уж болните дървета, някой се снабди с евтина дървесина и в превърна в пелети. Нали парк щяхте да правите?

Loan каза...

Толкова съм щастлива, че съм получил заема от заема от княз Луи и съм щастлив, че моят бизнес може да си изкарва прехраната. Получих заем от 22 000 лв. Email: 24hoursloancom @ gmail .com, ако трябва да вземете заем.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |