Избраха идеен проект за бъдещата „Арена Троян“

* Журито предпочете предложението на софийското дизайнерско студио „Дизайн арт - КиК“ ООД * Сега идва по-трудното – да се намерят средства за реализацията
Добрата новина
ТАКА, евентуално, ще изглежда отвън новата спортна зала на Троян – лелеяната и чакана от години/десетилетия многофункционална „Арена Троян“. Даваща други възможности за спорт, занимания в свободното време, масови събития. И, в крайна сметка, вдигаща качеството на живота в града ни. Конкурсът за идеен проект бе обявен на 30 април (виж „Общината обяви идеен конкурс за новата „Арена Троян“ – бел. ред.), а днес, 8 юли, бе обявено класирането.

ПОБЕДИТЕЛ в конкурса е дизайнерското студио „Дизайн арт - КиК“ ООД (София) – на снимките виждате тяхната визия за залата отвън; а подгласници на победителите са „Проарх“ АД (София) и „Троянарх“ ЕООД (Троян). Според регламента класираният на първо място проект е премиран с 5 хил. лв., а проектите на второ и трето място – съответно с 3 хил. лв. и 2 хил. лв. Петчленното експертно жури, извършило класацията, бе ръководено от главния архитект на Община Троян арх. Боян Кръстев. Оттук нататък остава най-главното (и най-трудното) – да се намерят средства за работното проектиране и строителството на залата, по предварителни разчети сумата ще е от порядъка между 1 и 3 млн. лв..

ДА ПРИПОМНИМ заданието – две нива на залата чрез използване на естествения наклон на избрания терен (общински имот в непосредствена близост до стадион „Чавдар“), игрално поле с размери 36 м х 21 м и трибуни около него със седящи 600 места, по-малко тренировъчно помещение, възможности залата да се използва и за масови събития от неспортен характер.

ИМА ОПЦИЯ на победителя в конкурса за идеен проект „Дизайн арт - КиК“ ООД да бъде възложено и изработването на работния проект за новата залата; това ще зависи и от заложената от кандидата сума за работното проектиране, която Общинският съвет трябва да одобри. Едва след изготвянето на работния проект и на количествено-стойностната сметка ще има яснота за нужната сума и ще се мисли за строителството. Тоест – трябва да бъдем реалисти и още е рано да се радваме, до рязането на лентата може да мине доста време; важното е, че връщане назад няма.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |