Общината обяви идеен конкурс за новата „Арена Троян“

* Отреденият общински терен е до стадион „Чавдар, 5 дка, а съществуващият наклон предполага залата да е на две нива * Зададеният капацитет – 600 седящи места
Най-после
„Арена Шумен“ е една от най-модерните многофункционални спортни зали в страната,
 открита бе през 2018 г.
НА 30 АПРИЛ Община Троян е обявила конкурс за идеен проект за изграждане на нова многофункционална спортна зала в Троян (конкурсната документация е качена на сайта на Община Троян www.troyan.bg, секция „Профил на купувача“), съобщиха от общинската администрация. Целта е да се изработи концепция/ обемно-градоустройствено проучване за новата „Арена Троян“ (това е възможно име, по подобие на „Арена Ботевград“, „Арена Русе“, „Арена Шумен“, „Арена Бургас“, „Арена Армеец София“ и други многофункционални спортни зали в страната – бел. ред.), за която е предвиден общински терен от 5 дка в кв. 88 по градоустройствения план на града. 

ТЕРЕНЪТ е в съседство със стадион „Чавдар“, което дава възможност за съвместяване на много видове спорт и обща физическа подготовка, а също – ползване на общи комуникации и техническа инфраструктура. Наклонът (на изток) и денивелацията пък задават две нива на бъдещата зала – с приземен етаж, който ще е за тренировки и ще се използва единствено от спортистите. Идейният проект трябва да намери решение за реализация (на второто ниво) на игрално поле с размери 36 м х 21 м, като около него от три страни се организират трибуни с 600 седящи места за зрители; тази основна част на новата многофункционална спортна зала ще може да се използва и за масови събития от неспортен характер – концерти, срещи и т. н.

НАГРАДНИЯТ фонд на конкурса за идеен проект за изграждане на нова многофункционална спортна зала в Троян е 10 хил. лв., като победителят ще получи 5 хил. лв., а проектите, класирани на второ и трето място, съответно 3 хил. лв. и 2 хил. лв. Срокът за подаване на проектните предложения е 14 юни.

Т21, по информация на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |