Оградената част от имота е собственост на фамилия Гайдарски

* „Воля и желание на покойния ми дядо Ангел Гайдарски и на баща ми Георги Гайдарски бе да се изгради на това място паметник на Васил Левски и троянските революционери“

Цветан Гайдарски
Отговор опровержение
От правото си на отговор във връзка с материала „До дупката – джунгла, на пъпа на Троян?!“ се възползва и Цветан Георгиев Гайдарски, собственик на оградената част от имота в триъгълника между ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Феликс Каниц“. „Уважаеми г-н Маринов, в публикацията във вашия вестник „Троян 21“ и електронно му издание се твърди следното: „Неотдавна част от петното бе оградена с бетонни колове и телена мрежа от собственика – по наша информация също известен троянски бизнесмен. Което не промени ситуацията, дори я влоши – днес джунглата в ограденото е още по-зловеща и необяснима. А ограждането се случи не заради друго, а да се пресекат претенциите на комшиите. Които пък твърдят, че някогашните им дворове, отчуждени преди десетилетия при прекарването на новото трасе на улицата, са експроприирани незаконно. И след това още по-незаконно са приватизирани. Кое е законното и незаконното, не сме ние, които ще кажем, за това си има съд“. Тъй като в качеството ми на собственик на оградената част от въпросния имот съм засегнат от публикацията, моля да публикувате моят отговор“, уточни г-н Гайдарски.
Т21

ОГРАДЕНАТА с бетонни колове и телена мрежа част от описаното в публикацията на в. „Троян 21“ зелено петно с разположение между ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Феликс Каниц“ представлява моя частна собственост, както и на останалите наследниците на Ангел Стефанов Гайдарски (мой дядо и баща на известните юрист Георги Гайдарски – моят баща, и д-р Александър Гайдарски) по наследство. Дядо ми Ангел Стефанов Гайдарски от своя страна е син на известния български революционер, близък съидейник и съратник на Васил Левски – Стефан Ангелов Гайдарски, който с брат си Калчо Гайдарски са били членове на Революционния комитет в Троян.

ТАЗИ оградена зелена площ е била част от по-голям имот на Ангел Стефанов Гайдарски, който стига до ул. „Васил Левски“. Когато беше прокарана ул. „Любен Каравелов“, част от големия имот бе отчужден, но тази триъгълна част остана частна собственост на наследниците на Ангел Стефанов Гайдарски, за което се е произнесъл и Ловешкият административен съд през 1997 г. За тази оградена част в момента водим дела срещу чужди претенции, но имотът ще бъде почистен и приведен в благоприличен вид в най-скоро време.

ВОЛЯ И ЖЕЛАНИЕ на покойния ми дядо Ангел Гайдарски и на баща ми Георги Гайдарски бе да се изгради на това място паметник на Васил Левски и троянските революционери, който да бъде символ на революционната дейност на троянци по време на Освободителното движение. Затова, тъй като в град Троян не съществува паметник, посветен на делото на троянския Революционен комитет, нито на Васил Левски и на революционерите на град Троян, аз и останалите наследници на Ангел Гайдарски имаме намерение да изградим такъв паметник или паметна плоча на това място. Което да бъде достъпно за троянци и да бъде гордост за целия град Троян.

8 юли 2019 г., София
С уважение: Цветан Гайдарски


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |