Ново осветление в градинката при „Рила“

* Предвижда се монтаж на 10 нови осветителни колони с общо 20 сферични осветителни тела; стойността на проекта е 21,3 хил. лв., изпълнител – „Мирчев Електрик“ ЕООД * Каква ще е съдбата на зеещата вече второ десетилетие дупка?
Придобивки
Градинката пред бл. "Рила", където ще бъде изградено новото осветление
ПРЕДСТОИ реконструкция на парковото осветление в зеленото пространство/ градинката пред блок “Рила“ (ул. „Васил Левски“) в централната част на Троян, научихме от кмета Донка Михайлова на редовната й месечна пресконференция, 13 юни. Предвижда се монтаж на 10 нови осветителни колони – метални, леко ретро, с неголяма височина (2,8 м) и общо 20 сферични осветителни тела с лампи.

ПРОЕКТЪТ е на стойност 21 300 лв., а за изпълнител е избрана троянската фирма „Мирчев Електрик“ ЕООД. Извършването на строително-монтажните работи зависи от метеорологичните условия и ще започне след спирането на дъждовете.

Т21

Бележка на редактора
 
Явно само добра воля е нужна

* Зеещата вече второ десетилетие дупка е собственост на един от големите български бизнесмени и наш съгражданин от именитата фамилия Дичевски

Дупката в бл. „Рила“ е поприкрита със зелена маскировъчна мрежа
НАШИТЕ адмирации към Община Троян за вниманието към това атрактивно зелено петно/градинка в най-представителната и натоварена централна градска част – на Главната, в търговския й „сегмент“. Тук обаче трябва да си кажем една отдавнашна троянска болка – от зеещата занемарена дупка, заемаща немалка част от партерния етаж на бл. „Рила“, откъм улицата, в съседство с елегантната сладкарница „Тифани“. Тази зееща вече второ десетилетие дупка – която преди няколко години бе поприкрита с някаква зелена маскировъчна мрежа, стори го Общината в опит да замаже по някакъв начин положението и „омекоти“ стряскащата гледка – е собственост на един от големите български бизнесмени и наш съгражданин от именитата фамилия Дичевски. Който, кой знае защо, я държи занемарена; и като че ли напук на Троян и троянци. Въпросният имот (част от партерния етаж на бл. „Рила“, където някога се помещаваше едноименният ресторант) бе приватизиран по времето на кмета Енкин с условието там да има заведение с арт кът/галерия, но проектът така и не бе реализиран. По наша информация Община Троян дори не може да търси обезщетение, понеже в приватизационния договор е пропуснато – поради немарливост или нещо друго – да се впише срок за изпълнението. А имотът има потенциал и освен красота, би могъл да носи и полза/печалба.

Поглед към вътрешността на дупката
ВСЕ ПАК, мислим си, въпреки всичко, г-н Дичевски би трябвало да направи нещо – в името на Троян и за собствена чест и слава; а че подобно добро дело е във възможностите му, е извън съмнение. Явно само добра воля е нужна, дано!

Генадий Маринов

1 Коментара:

kiril каза...

2130 лева за едно осветително тяло с две лампи?!? Добра цена ха ха

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |