Джунглата вече я няма!

* Работата я свършиха група момчета, водени от Мариян Данчев (сдружение „Родина“) и съгласувано със собственика Цветан Гайдарски, рамо даде и ОП „Комунални услуги – Троян“
Можело значи
Джунглата я няма вече, 9 юли 2019 г.
ДЖУНГЛАТА вече я няма. Буренясалото, ужасно занемарено и плашещо зелено петно в триъгълника между ул. „Любен Каравелов“ и ул. „Феликс Каниц“ – буквално на метри от централни троянски площад, което от доста време събираше недоумението и гнева на троянци, а преди няколко дни бе окичено със стряскащи предупредителни табели и което стана обект на материала ни „До дупката – джунгла, на пъпа на Троян?!“, предизвикал сериозен отзвук – тази сутрин, 9 юли, бе почистено. И вече има приемлив нормален вид.

РАБОТАТА
я свършиха група тийнейджъри, троянчета и от други градове, участници в традиционния летен младежки лагер, чийто организатор и домакин е троянското гражданско сдружение „Родина“ с председател Мариян Данчев. Общо петнайсетина, малки и по-големи, водени от г-н Данчев, който бе осигурил инструментариума (резачки, косачки, лопати, брадви и т. н.) и се трудеше наравно с тях и с подкрепата на общинското предприятие по чистотата ОП „Комунални услуги - Троян“, то пък осигурило специализирания транспорт за сериозното количество зелени и други отпадъци (адмирации за управителя Елеонора Тотева!).

Момент от трудовата акция
Грамаднаната камара камъни, събрана от мястото, бе натоварена на камиона
Момчетата се трудиха мъжки
МЯСТОТО бе основно почистено, тревата окосена, клонаците и храсталаците изрязани, грамадният дънер бе разбит и натоварен с отпадъците, изнесени и натоварени бяха и множеството камъни, разхвърляни из мястото. Трудовата акция продължи четири-пет часа. 

На преден план – Мариян Данчев
Част от героите в трудовата акция
А ВСИЧКО това бе съгласувано със собственика Цветан Гайдарски, който изпълни публичното си обещание, че „имотът ще бъде почистен и приведен в благоприличен вид в най-скоро време“ (виж „Оградената част от имота е собственост на фамилия Гайдарски“). От нас – браво! Сега остава да видим как ще се развият съдебните спорове за собствеността и дали ако спечели, г-н Гайдарски ще изпълни и другото си обещание – да превърне мястото в мемориал на троянските поборници за Освобождението на България, един от които е и прадядо му. При всички случаи обаче не трябва да се допуска повторна джунгла, а случилото се трябва да е обеца на ухото на всички (ни).

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |