За многофункционалната зала

* „В ход е възлагането на работно проектиране въз основа на Закона за обществените поръчки и конкурсната документация
 за идеен проект на залата“

Право на отговор

Община Троян се възползва от правото си на отговор и даде разяснения по въпросите за бъдещата троянска многофункционална зала, поставени от арх. Христо Пенчев („ПроАрх“ АД), един участниците в конкурса за идеен проект.

ПО ПОВОД на статията „За новата спортна зала, субективно“ във в-к „Троян 21“ Община Троян уточнява, че решението за анонимния конкурс за многофункционална, а не за спортна зала, е взето от комисия в състав главния архитект на Общината, официални представители, излъчени от Съюза на архитектите в България и от Камарата на архитектите, строителен инженер и геодезист, което се надяваме, че е достатъчна гаранция за качество на процедурата за оценка. Поради това, че конкурсът бе анонимен, конкурсната комисия няма как да знае кой от участниците е от Троян, кой е стар и кой млад, оценявани са само качествата на проектите и решението на комисията за излъчване на победител е взето с единодушие от всички членове.

ПРОЦЕДУРАТА бе обжалвана от екипа, в който участва авторът на статията. Както  правилно се отбелязва в редакционния увод към статията „Последва обжалване от втория – „ПроАрх“ АД, и нова класация, обявена на 31 януари 2020 г., която препотвърди резултатите“. Второто решение не е обжалвано и влезе в сила. С което случаят за нас е приключен. Случва се често, естествено е участник от екип, вложил усилия и енергия в подготовка на един от проектите, да се чувства недооценен. Експертите са отворени за всички въпроси, които той иска да зададе и са готови за разговори с арх. Пенчев.

Класираният на първо място проект за новата зала
ОБЩЕСТВЕНИТЕ обсъждания по темата приключиха след провеждането на две широки дискусии, среща със спортните клубове и възможности за онлайн предложения, проведени по време на извънредното положение. Всички предложения на спортните клубове и на граждани са внимателно преценени. В ход е възлагането на работно проектиране въз основа на Закона за обществените поръчки и конкурсната документация за идеен проект на залата.

16 юли 2020 г.
Община Троян

Още по темата:

2 коментара:

Николай Станевски каза...

Имам два въпроса:
1. След като залата ще е "многофункционална, а не спортна", защо ще бъде построена в непосредствена близост до стадиона и тенис-кортовете, а не на някое по-комуникативно място, например върху терена, дарен от г-н Мондешки:
https://statii.troyan21.com/2017/01/125.html
и за който в цитираната статия пише, че се дарява "за изграждане на общинска многофункционална спортна зала"?
2. След като залата ще е "многофункционална, а не спортна", защо върху 3D модела на победителя на фасадата с главни букви е написано "СПОРТНА ЗАЛА ТРОЯН"?

КОРЕКТЕН каза...

Според мен това ще си е една грандоманщина.Сегашната зала натоварена ли е ежечасно?С тези зарази,пари за хапове ще трябват.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |