Три добри новини

* Кметът подписа договорите за изграждането на три инфраструктурни обекта – новата Многофункционална спортна зала, водещата до залата ул. Мир“ и ул. „Стара планина“ (пътя към храма) в Орешак
Инфраструктурни
ТРИ ДОБРИ новини – съобщи ги кметът Донка Михайлова в профила си във фейсбук. В един и същ ден, пазарния троянски четвъртък, 17 ноември, г-жа Михайлова е подписала договори с изпълнителите на три важни за града и общината ни инфраструктурни проекта.

УЛИЦА „МИР“

ЕДИНИЯТ проект е за изграждане на подземната инфраструктура, уличното платно, тротоарите и уличното осветление на ул. „Мир“; малката, но натоварена с големи очаквания и отговорности троянска уличка, тръгваща от пресечката с ул. „Христо Ботев“ и стигаща до стадиона, по-точно до бъдещата нова Многофункционална спортна зала в съседство, чието изпълнение е предстоящо. Очакванията и отговорностите са свързани с това, че ул. „Мир“ ще е основната транспортна връзка с новата зала и ще трябва да осигури нормалния достъп както на автомобили, така и на автобусите, с които обичайно пътуват спортните отбори. За изпълнител на строително-монтажните работи по ул. „Мир“ е избрана столичната  фирма „НСК София“ ЕООД с управител Светлин Владимиров (същата, която работи и по реконструкцията на отсечката от ул. „Минко Радковски“ и паркинга при Новата поликлиника – бел. ред.).

МНОГОФУНКЦИОНАЛНАТА СПОРТНА ЗАЛА

ВТОРИЯТ проект е за самото изграждане на новата Многофункционална спортна зала, чиито подготвителни работи вървят от почти година; а на последната сесия на Общинския съвет в Троян (24 ноември) се взе решение за теглене на общински заем (до 5 млн. лв.) за финансиране на същинското строителство. Изпълнението на новата Многофункционална спортна зала на Троян – очаквана с огромни надежди от спортните клубове в града и особено от тези по баскетбол и волейбол, както и от троянската спортна публика – е възложено на фирма „Строймонтаж“ ЕООД (Пазарджик) с управител Камен Василев.

ПЪТЯТ КЪМ ХРАМА

ТРЕТИЯТ подписан договор е за цялостната реконструкция на основната улица в най-голямото троянско село, с. Орешак – 3,8-километровата ул. „Стара планина“, започваща от старата входна табела и стигаща до дверите на Троянския манастир. Мащабният проект, чиято обща стойност е 4,1 млн. лв., ще се финансира с държавни средства и наскоро кметът Михайлова и регионалният министър арх. Иван Шишков подписаха договора за осигуряване на първия транш от 2,043 млн. лв., вторият транш от малко над 2 млн. лв. се очаква догодина (виж „Два гросмайсторски управленски хода“  – бел. ред.). Отговорността за строителните дейности по ул. „Стара планина“ в Орешак, която неслучайно наричаме пътя към храма, е на фирма „Пътприбор“ ООД (София) с управител Александър Николов.

***

ОТ НАС – пожелания за успешно, безконфликтно и навременно строителство по трите проекта, чиято реализация безспорно ще прибави качество към средата и начина на живот в Троян и района.  

Т21
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |