„Климента“ празнува

* В навечерието на патронния празник бе финалната церемония – награждаването на отличниците в множеството училищни събития в рамките на Климентовите дни
25 ноември, 
денят на св. Климент Охридски
Момент от награждаването, Климентовите дни, 23 ноември 2022 г.
НА 25 НОЕМВРИ, голямото троянско СУ „Св. Климент Охридски“ или „Климента“, както ласкаво го наричат ученици, учители и приятели, празнува. Денят е на неговия патрон – великия български книжовник и будител св. Климент Охридски. Всъщност целият Климентов месец бе наситен с училищни събития, а в навечерието на празника, 23 ноември, бе своеобразната кулминация – тържественото награждаване в актовата зала на училището на най-успешните сред участниците. И от нас – поздравления и честит празник на „Климента“!

ОТ ИМЕТО на училищното ръководство и лично на директорката Иванка Цекова използваме случая да изкажем специални благодарности на помагачите и спомоществователите – както за случилото се през празничния месец, така и за многото други хубави училищни неща и партньорството през годините. Т21  
 
ЗА 18-ТА година животът в СУ „Св. Климент Охридски“ (Троян) е особено наситен през ноември. И през 2022-ра учители, ученици и дарители направиха смислени и радващи събития в рамките на празничните Климентови дни: състезание по математика за 7. и 10. клас; състезание „Ние обичаме природата“ за 7-класниците; състезание за презентации, посветени на патрона св. Климент Охридски, за учениците от 5. и 6. клас; училищно първенство по волейбол; дебат на английски език; изработване на постер на тема „Кръгова икономика“ за учениците от гимназиалния етап; рисунки и съчинения на тема „Моето училище е най-хубавото“ за учениците от начален етап; занимателната игра „Сторимап“ за 7-класниците; презентации на тема „Св. Климент Охридски и неговото значение за славянския свят“ за гимназистите; рисуване на образа на св. Климент за 5-класниците; състезание по плуване; състезание „Ние обичаме България“ за 7-класниците.

НА 23 НОЕМВРИ, сряда, в актовата зала на училището бяха раздадени десетки награди на най-успешните сред участниците. По установена традиция представители на дарителите бяха сред нас – за да поздравят лично учениците. А историята на Климентовите дни показва, че нашето СУ „Св. Климент Охридски“ устойчиво си партнира с Ротари клуб Троян, с фирма „Калинел“ ЕООД, с „TDS Services“, с „Октопод Инвест Холдинг“, с плувен клуб „Инвиктус“ от Плевен (който използва за занимания с деца покрития басейн на училището, единственото с такава екстра в цялата област – бел. ред.), с „Еконт Експрес ООД“ (офис Троян Лъгът“). Незаменима е гледката на спонтанна радост при малките и осъзнато удовлетворение при големите ученици, получили заслужено признание.

СРЕД ГОСТИТЕ, изпълнили залата, бяха и доста родители. Някои от родителите и дарителите са възпитаници на СУ „Св. Климент Охридски“ и винаги подчертават това. Цялата тази подкрепа пък ни дава увереност, че училищната общност е жива, успешна и амбициозна в името на образованието на троянските деца под закрилата на св. Климент Охридски.

23 ноември 2022 г.
СУ „Св. Климент Охридски“, Троян, от училищния сайт

Още за СУ „Св. Климент Охридски“ (Троян):

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |