„Чавдар“ ще зимува на първо място

* Кадетите на „Троян Волей“ спечелиха турнира в Павликени, специално внимание към либерото Петър Игнатов
 
Баскетбол, волейбол, сезон 2022/23

БАСКЕТБОЛ

С ИЗИГРАВАНЕТО на последния мач в Горна Оряховица (18 декември) мъжкият тим на „Чавдар“ (Троян) завърши есенният дял на първенството в „А“ ББЛ, регион Център, като едноличен лидер. Едва ли някой се е съмнявал в победата на троянци над аутсайдера „Локомотив“ (ГО), пък било то и в собствената им зала. И все пак домакините доста дълго време се опитваха да се противопоставят на по- класния троянски състав, но така и не успяха до самия край на мача и загубиха с 78:85. 
 
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
КАКТО през целия сезон така и в този мач основни действащи фигури за нашите бяха Ради Кочев с дежурния си дабъл-дабъл (19 точки, 15 овладени топки), лидер при реализаторите с 23 т. стана Николай Маринов. В другия мач от групата „Чардафон“ (Габрово) трудно спечели срещу „Видабаскет“ (Видин) в нискорезултатен мач с 58:56. Пролетният дял от първенството се подновява на 7 януари 2023 г. През седмицата беше изтеглен и жребият за Купата на БФБ, който се оказа благосклонен към „Чавдар“ и ни отреди за противник новака в регион Запад – „Спартак“ (Сандански); при очаквана победа противник на четвъртфиналите ще ни е „Хебър“ (Пазарджик).

ВОЛЕЙБОЛ

МЪЖКИЯТ отбор на „Троян Волей“ игра предната седмица мач за Купата на България с второешалонния „Виктория Волей“ (Пловдив) и не успя да се противопостави успешно на явно по-класния пловдивски тивм, загуби и приключи участието си. В началото на следващата година предстоят мачове от първенството на НВЛ (третия ешалон на волейболното ни първенство, в което „Троян Волей“ е сред лидерите).

Петър Игнатов – най-добро либеро на Коледния турнир в Павликени
ВЪРВИ възходящото развитие на подрастващите на клуба. Последно за годината бе участието на кадетите в Коледния турнир в град Павликени. В конкуренцията на четири отбора нашите завършиха първи и спечелиха купата. За най-добро либеро на турнира беше определен Петър Игнатов и ще е отделя няколко реда за това момче. Макар и на възраст прекадети, той вече се утвърждава като твърд титуляр не само във своята възраст, но и при кадетите и дори при мъжете. Няма да се учудя, ако в най-скоро време не попадне в полезрението на националните селекционери. А и нали това е точно целта на треньорите, работещи с подрастващи: да създават кадри за мъжките отбори на клуба и още по-високата цел - национални състезатели. Наскоро един баскетболен треньор, бил на специализация в Турция, сподели, че там  целта е изграждане на класни играчи, а не класиране на отборите в първенствата. Не е чудно тогава защо в момента турският баскетбол е на светлинни години пред българския, а в недалечното минало турците не знаеха каква е таи игра и дишаха пушека на българските отбори

ЩЕ ЗАВЪРША с пожелания за Весели празници и щастлива Нова година на всички спортисти и спортни хора в Троян и на всички съграждани!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |