„Чавдар“ пак би „Чардафон“ – 81:62

* С тази победа нашите баскетболисти се изравниха по точки с водача „Дунав“ (Русе), от който загубихме в предния кръг * При юношите: да паднеш с 60 точки разлика – за какво говори това?! * Волейбол – наводнената зала в Плевен отмени мача
 на „Троян Волей“ с „Олимпиец“
Баскетбол, волейбол, сезон 2022/23

Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
БАСКЕТБОЛ
 
МЪЖЕ. След като преди месец и нещо нашият „Чавдар“ (Троян) победи убедително „Чардафон“ в собствената му зала в Габрово, тази неделя, 29 януари, в домакински мач отново бяхме 6езкомпромисни – 81:62 (в отделните части 18:17, 27:15, 22:15 и 14:15). След неубедителното начало, когато габровци поведоха с 8:0, постепенно нашите се окопитиха, заиграха по -добре и нещата си дойдоха на мястото .

Отново в центъра на събитията бяха Радослав Кочев (22 точки), Николай Маринов (19 т.), Цветослав Острев (14 т.), Максим Генов (12 т.) и двамата близнаци Георги и Христо Бойнови с общо  9 т. Резервната скамейка добави  10 точки. Направи впечатление отсъствието на редица основни играчи (Камен Пенчев, Даниел Пенков, Мариян Хубанов, Мирослав Славков и Габриел Йонков). Вярно, срещу непретенциозния състав на „Чардафон“ можеше да си позволим подобно решение, но в следващите мачове целият състав би трябвало да е на линия.

Мъжкият тим на „Чавдар“ (Троян)
С тази си победа „Чавдар“ се изравни по точки с водача „Дунав“ (Русе), от който бяхме загубили в предния кръг. Услуга за това ни направи и „Видабаскет“ (Видин) в предходния мач, когато в един много оспорван двубой изтръгна победата с 86:85. Трябва да отбележа, че качеството на баскетбола демонстриран от „Видабаскет“ и „Дунав“ превъзхождаше по качество и организация двубоя „Чавдар“ – „Чардафон. А в двата състава блестяха Теодор Киров („Видабаскет“) и Николай Николов („Дунав“), записали съответно 30 т. и 34 т. Сега прехвърлям топката в полето на подрастващото баскетболно поколение – бъдещето на троянския баскетбол.

ЮНОШИ.
В събота в Бургас 17-годишните юноши на БК „Чавдар“, водени от треньора Лъчезар Диков, играха два мача от първенството на регион Изток. Наблюдавах представянето на троянци по канала „ТВ баскетбол“ и трябва да отбележа, че съвсем не се чувствах удобно от баскетбола, който демонстрираха нашите – първо срещу „Тунджа“ (Ямбол) и след това срещу „Дунав“ (Русе). Първият бе загубен с 39:87, а вторият със 40:100.

Да паднеш с 60 точки разлика  – за какво говори това, за какъв тренировъчен процес изобщо става дума?! През близо 30-годишната си треньорска работа такъв резултат не съм имал, ако бях в залата щях да умра от срам. И сигурно пак ще обера упреците, че съм негативен, ама съгласете се, че да се работи с младите само за попълване състава на „Чичковците“ (изтъквал съм го неведнъж), едва ли това е истината и смисълът. След година-две, ако е рекъл Господ, Троян ще има нова зала, но какъв троянски отбор ще играе там, какво ще гледа зрителят???

ВОЛЕЙБОЛ

Мъжкият тим на „Троян Волей“, вляво – треньорът Анатоли Пенев
МЪЖЕ. Малко информация и за любителите на волейбола. В събота, 28 януари, в Плевен, „Троян Волей“ трябваше да играе с „Олимпиец“. Както бяха афиширали домакините, готвеше се голям волейболен празник по случай 40-години волейбол в Плевен. За съжаление се оказа, че залата е наводнена и то след ремонт и мачът не можеше да се играе. През седмицата в БФВ се очаква да бъде решен казусът. На 4 февруари „Троян Волей“ играе в Ловеч с „Осъм“, а на 11 февруари се подготвя голям волейболен празник в зала „Чавдар“.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |