Владо и Милена – без медали, но в десетката

* Владимир Илиев записа 7-о и 10-о място в спринта и преследването при мъжете на ЕП2023 в Ленцерхайде (Швейцария), половинката му Милена Тодорова – 9-а в спринта при жените
Биатлон Европейско първенство
Владо и Милена – звездната двойка на българския биатлон
ДВАМАТА големи в българския биатлон днес – звездната троянска двойка Владимир Илиев и Милена Тодорова, приключиха участието си на Европейското първенство в зимния център Ленцерхайде, Швейцария (25-29 януари 2023 г.), първия им голям старт за новата година, с добри класирания, но без медал.

ВЛАДО
– световен вицешампион на 20 км от СП2019, бронзов европейски медалист от ЕП2015 г., неколкократен спортист №1 на Троян и спортист №1 на България за 2019 г. – направи силно бягане в преследването на 12,5 км в Ленцерхайде (28 януари) и завърши 7-и, като четирите пропуска в стрелбата го лишиха от място в призовата тройка. Троянецът записа място в десетката и в спринта – 10-и (27 януари).

МИЛЕНА – която донесе три медала за България от Световното първенство за младежи през 2020 г. – завърши 9-а в спринта на 7,5 км (27 януари). В преследването на 10 км на следващия ден (28 януари) нашето момиче бяга добре, но грешките на огневия рубеж, общо четири, я отпратиха назад.

С ПРЕДСТАВЯНЕТО си на ЕП2023 двамата ни съграждани и възпитаници на троянската школа по биатлон (КБС „Аякс“, Троян) защитиха водещите си позиции в националния ни отбор. От нас – успехи и медали в следващите стартове!

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |