Голям интерес към „Научи се да караш ски“

* Над 200 деца от община Троян ще се обучават в дисциплините „Алпийски ски“ и „Ски бягане“ * В рамките на проекта са осигурени транспорт, обучители и обяд
Ски
ЗА ЧЕТВЪРТА поредна година Община Троян участва в проекта на Българска федерация по ски „Научи се да караш ски“. През 2023 г. той ще обхване 200 ученици от начален етап (1.-4. клас) от всички училища на територията на общината. Още през месец декември миналата година бе проведено проучване сред родителите и децата за желанието им за включване в обучение по дисциплините „Алпийски ски“ и „Ски бягане“. Желаещите се оказаха повече от определените места, но никой няма да бъде лишен от обучение – за децата над посочената бройка финансирането ще се поеме от Община Троян.

В РАМКИТЕ на проекта са осигурени транспорт, обучители и обяд. Заниманията ще са на Беклемето и са предвидени в светлата част на деня, в рамките на пет астрономически часа, с включени почивки. Медицинското обслужване и ски оборудването ще бъдат предоставени от ски зона „Сима“, а за придружаващите учители ще се погрижат съответните училища. Стартирането на проекта, предвидено за 16 януари, бе отложено с една седмица заради липсата на сняг. Организаторите очакват ски училището да започне след приключване на грипната ваканция (25 януари) и да продължи до края на м. февруари.

Т21

1 Коментара:

Наблюдател каза...

Аз си мислех, че ще е на някой ски курорт, а то пак на Беклемето

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |