Още 252 троянски ученици ще се качат на ските

* Проектът „Научи се да караш ски“ е на БФСки и се финансира от Министерството на младежта и спорта, тази година се включват 200 троянски деца от 1.-4. клас * Община Троян осигурява обучението на още 52 ученици от началния курс
На пистата
ЗА ТРЕТА поредна година (от 2019 г. насам) Община Троян се включва като партньор в проекта на Българската федерация по ски „Научи се да караш ски“. Инициативата, финансирана от Министерството на младежта и спорта (ММС), ще се реализира по график от 21 февруари до 24 март в ски зоната на туристически комплекс „Беклемето“. Тази година ще се включат 200 деца (150 повече от 2019 г. и 100 повече от 2020 г.), които в продължение на четири дни и общо 20 часа ще имат възможност да се обучават безплатно да карат ски – алпийски дисциплини и ски бягане. Заниманията са предиобед.

ЗА ВСИЧКИ деца участници са осигурени транспорт, ски оборудване, квалифицирани ски учители и обяд плюс медицинско обслужване. Ръководителите на групите ще бъдат осигурени от училищата, чиито ученици са включени в проекта. В следобедните часове малките скиори ще могат да се върнат в клас и чрез целодневната организация на учебния ден да наваксат пропуснатото учебно съдържание.

ДОПЪЛНИТЕЛНО в периода от 14-ти до 17 февруари (общо 18 часа, от 8:00 до 12:30) Община Троян организира и финансира извън проекта на БФСки и ММС обучението на още 52 троянски ученици, изявили желание да се научат да карат ски. Финансовият ангажимент на Общината възлиза на около 2500 лв. плюс осигуряване на транспорта на учениците до и от Беклемето.

НАМЕРЕНИЕТО на общинското ръководство е всяко троянско дете да има възможност безплатно да премине курс на обучение по ски. Инициативата ще бъде ежегодна и по този начин се дава възможност на най-малките ученици да се докоснат до традиционните за региона зимни спортове, дали на България много поводи за гордост. „От известно време си мечтая да осигурим на всяко троянско дете безплатна възможност поне веднъж да премине пълен курс за обучение по ски. И които искат да продължат. Радвам се, че тази година успяхме. Вярвам, че сред тях са бъдещи български шампиони по ски“, коментира в профила си във фейсбук кметът Донка Михайлова.

Преслава Иванова, PR на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |