Хеттрик за Владо, Милена – два пъти златна

* Звездната троянска двойка на българския биатлон Владимир Илиев и Милена Тодорова триумфира на завършилото в неделя, 26 март, държавно първенство в Белмекен; бронз за Николай Тодоров * Троянско превъзходство и в по-малките възрастови групи
Биатлон Държавно първенство 2023
Владо и Милена – звездната троянска двойка на българския биатлон
ВЛАДИМИР ИЛИЕВ и Милена Тодорова – звездната троянска двойка на българския биатлон, двойка и на пистата (двамата са възпитаници на троянската школа и неизменно защитават цветовете на своя троянски клуб КБС „Аякс“), и в живота – отново доказаха, че са най-добрите.

НА ЗАВЪРШИЛОТО в неделя, 26 март, Държавно първенство по биатлон (мъже, жени, младежи, юноши) на Белмекен Владо бе безапелационен и спечели и трите индивидуални бягания. В първия старт, спринта, троянецът направи 3 пропуска в стрелбата, но с шампионското си бягане не даде шансове на останалите; втори остана завърналият се след 3-годишно отсъствие от биатлона Красимир Анев. В следващата дисциплина – преследването, Илиев отново не бе прецизен в стрелбата, но дори 6-те грешки на огневия рубеж не му попречиха да триумфира с титлата и златото; тук бронзовото отличие спечели друг троянец – Николай Тодоров (КБ „Амбарица). В третия старт – дългата дистанция, съгражданинът ни отново имаше проблеми в стрелбата, но отново нямаше кой да го спре към победния финал. Три от три на ДП 2023 за големия шампион, който в интервю за всекидневника „24 часа“ бе определен като „най-успешният български биатлонист в историята“.

В ПЪРВИТЕ два старта при жените победата също бе троянска – за Милена Тодорова. И тя като Владо имаше проблеми в стрелбата, но това не й попречи да „отвее“ конкуренцията и да грабне златото в спринта и преследването. Настинка отказа нашето момиче от участие в третия старт, което бе причината да не направи „хеттрик“ като своя любим.

Шампионският тим на КБС „Аякс“ (Троян), ДП2023, Белмекен, 26 март 3
В ПО-МАЛКИТЕ възрастови групи също имаше отчетливо троянско превъзходство и двата троянски клуба „Аякс“ и „Амбарица“ доказаха, че Троян е водещият център в биатлона у нас в момента. 19-годишната националка Лора Христова („Аякс“) – която през м. февруари завоюва сребро и бронз на Европейското първенство в Латвия – спечели индивидуалната дисциплина при девойките; трета остана съотборничката й Стефани Йолова. В индивидуалния старт при девойките младша троянският триумф бе пълен – злато, сребро и бронз съответно за съотборничките в „Аякс“ Ирина Георгиева, Никол Кленовска и Райя Аджамова; логично трите спечелиха и щафетното бягане. При момичетата старша със сребро се окичи Ралица Йовчевска („Аякс“); в щафетното бягане триумфира и грабна златните медали тимът на „Амбарица“ в състав Никол Петкова, Стефани Йорданова и Ана Мария Петрова, щафетата на „Аякс“ също се качи на подиума, финиширайки трета – Никита Атанасова, Ралица Йовчевска и Християна Мошекова. При юношите младша Стефан Цанков („Аякс“) спечели спринтовото бягане и остана втори на дългата дистанция, където съотборникът му Андрей Ночев е трети; щафетата на „аяксци“ – Андрей Ночев, Александър Мошеков и Стефан Цанков, също донесе медал, сребърен. При момчетата старша Мартин Христов („Аякс“) извоюва два сребърни медала.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |