Европейски подиум за нашата Лора

* 19-годишната троянка завоюва бронзов медал в спринтовото бягане на 7,5 км на Европейското първенство за младежи в Мадона, Латвия – второ отличие за България след среброто на Благой Тодев
Биатлон
Лора Христова
Лора с бронза на 7,5 км, ЕП2023, Мадона, 18 февруари
НАШАТА Лора Христова –поредното троянско име в големия биатлон и заедно с Милена Тодорова оформяща водещото „троянско ядро“ в женския ни национален отбор – спечели втори медал за България на Европейското първенство за младежи в Мадона, Латвия (13-19 февруари) след среброто на Благой Тодев в индивидуалното бягане на 15 км. 19-годишната ни съгражданка финишира трета в спринта на 7,5 км днес (18 февруари) и си подели бронзовото отличие с Анел Бонду от Франция. Французойките взеха и среброто – спечели го Клое Бенед, а шампионската титла и златния медал в дисциплината завоюва австрийката Лара Вагнер. Другите две троянки в българския отбор – Лора Радковска и Стефани Йолова, завършиха съответно на 75-о и 87-о място.

„АЗ ЧАКАХ дълго за този подиум. Беше наистина трудно в последните метри“, бяха думите на Лора след състезанието, донесло й първият индивидуален медал от такъв ранг.

НАКРАТКО за нашата европейска призьорка. Лора Христова е родена на 23 април 2003 г. в Троян и е възпитаничка на троянския клуб по биатлон и стрелба „Аякс“ с президент инж. Минко Топалски. Участва в Зимната олимпиада в Пекин (м. февруари 2022 г.), а броени дни след олимпийския си дебют спечели престижното 6-то място на 10 км индивидуално на Световното първенство за младежи в Солт Лейк Сити (САЩ) и взе бронз с българската дамска щафета на 3х6 км. Миналата година Лора завърши средното си образование в троянското СУ „Васил Левски“ и в момента е студентка в София.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |