Поздравително кметско писмо до тримата троянски олимпийци

* Кметът Михайлова изпрати поздравителен адрес до биатлонистите ни Милена Тодорова, Владо Илиев и Лора Христова * Жест на внимание и към Тачо Беломъжев, сребърен от ЕП по ски ориентиране
Отличници
Троянските олимпийци Владо, Милена и Лора
КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова поздрави с емоционално писмо от името на Община Троян и лично от свое име тримата троянски олимпийци – биатлонистите Милена Тодорова, Лора Христова и Владимир Илиев, които бяха в българския тим на приключилите преди десетина дни Зимни игри в Пекин (Китай). И заедно с алпиеца ни Алберт Попов, завършил 9-ти в слалома, направиха най-добрите български класирания на тази олимпиада – 17-то място на Милена в спринта и 25-то на Владо в индивидуалното преследване.

В КМЕТСКОТО поздравление, изпратено на 24 февруари, се казва: „За нас е изключителна радост, че за първи път трима състезатели от община Троян участват в най-големия спортен форум и сме горди, че зад всяко от постиженията Ви стоят и трудът, и подкрепата на троянските школи по биатлон, дали началните стъпки към олимпийските върхове. Знам, че очаквахте повече от себе си. Може би ние, стаили дъх пред телевизионния екран, също очаквахме повече. Но в дните след закриването на олимпиадата, при вече овладяната емоция, съзнаваме колко много постигнахте. Вие поставихте малкия Троян редом до най-силните страни в зимните спортове. Борихте се истински и показахте качествата си. Затова искам да Ви уверя, че Троян се гордее с вас и Ви обича. Вие доказахте, че сте достойни да мерите сили с най-добрите в света. Всяко Ваше постижение е източник на вдъхновение за младите хора в Троян и България“.

***

Кметът с Беломъжеви, 16 февруари 2022 г.
ПОДОБЕН кметски жест имаше и към друг троянски герой на белите писти. Г-жа Михайлова посрещна в кабинета си европейския вицешампион в дългата дистанция на ЕП по ски ориентиране в Чепеларе (м. януари 2022 г.) Станимир Беломъжев-Тачо и неговия баща и личен треньор Иван Беломъжев; като срещата бе навръх рождения ден на шампиона – 16 февруари. „Тачо ми разказа, че след световната титла (от 2017 г.), тази е най-скъпата му награда, че най-емоционално я е преживял“, коментира след срещата в личния си профил във фейсбук г-жа Михайлова. Припомняйки, че през 2021 г. Община Троян е връчила парични награди на петима троянски спортисти – медалисти от световни, европейски и балкански първенства, на обща стойност 27 хил. лв., а предстоящата подобна награда за Беломъжев ще е третата за 2022 г.

Т21 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |