Браво, Благой – и за медала, и за знамето!

* 21-годишният български биатлонист спечели сребро на Европейското първенство за младежи и се качи на почетната стълбичка, загърнат с украинското знаме * „Тук става въпрос за приятелски отношения между две държави“, коментира шампионът
Биатлон
Благой Тодев с украинското знаме на почетната стълбичка, 
ЕП, Мадона, Латвия, 15 февруари 2023 г.
ГОЛЯМАТА млада надежда на българския биатлон – 21-годишният банскалия Благой Тодев, който в миналогодишната класация за най-добър български биатлонист застана непосредствено след лидера и наш съгражданин Владимир Илиев, прикова погледите на Европейското първенство за младежи, провеждащо се в Мадона, Латвия.

БЪЛГАРИНЪТ спечели сребро в индивидуалното бягане на 15 км и бе на крачка на дублира европейската си титла от ЕП2022 в Банско, но грешка в една от четирите стрелби го лиши от златото; победата отиде при немеца Ханс Кьолнер. А при награждаването Благой се загърна с украинското знаме – ясен жест на съпричастност със страдащия от руската военна агресия народ на Украйна и призив за мир, жест, познат ни от немалко световни спортисти (за български почти не се сещаме, като изключим отказа под натиска на феновете на футболния „Левски“ да изиграе планираните тренировъчни мачове с руски отбори – бел. ред.).

СНИМКАТА на нашето момче с украинското знаме на почетната стълбичка в Мадона предизвика множество овации, но и ядни коментари. И явно това принуди шампиона да даде кратко пояснение в личния си профил във фейсбук, от което научихме за допълнителен личен мотив за украинския му жест, цитираме: 
„Благодаря на всички за поздравите днес. Европейски вицешампион не звучи зле. Най-вероятно много хора се питат за жеста ми днес, а именно да изляза на награждаването със знамето на Украйна. Украинският отбор през последните няколко месеца ми помагаше с част от тренировките и бяха от голямо значение в лекуването на тежка травма, която почти ме беше изхвърли от сезона! Днес ми помогнаха в избора на ски и ми даваха информация по време на състезанието. Благодарен съм за помощта и по този начин го показах. Аз съм част от националния отбор на България, името на България е на гърба ми, веещото се знаме (на пилона) е българското! Тук става въпрос за приятелски отношения между две държави.“
Благой след сребърния финал, до него е троянката Лора Христова, която се класира на 7-мо място в бягането на 12,5 км при девойките на ЕП в Мадона
И ОТ НАС – браво, Благой! И за медала, и за знамето!

Т21

1 Коментара:

Илиян Пеевски каза...

Де да беше само простотията на този банскалия, защото когато си изпратен да защитаваш и представляваш страната си на международно състезание и там да се появиш със знамето на друга държава - това е много повече от простотия. И нещета не приключват само с този позор. За да е гаврата с България пълна - този нещастен екземпляр ни обяснява как от другата държава го тренирали, лекували, оборудвали и т.н., все едно е паднал от Марс и няма никакви български треньори и всякакъв персонал който да се грижи за българските състезатели.
Подобен национален позор няма как да не радва родните десни психопати и продажници, които превърнаха обругаването и продажничеството на България и българските национални интереси в национален спорт.
Радват се и местните троЕнски селски нацисти. Все пак става дума за знамето на укронацистите, които унищожават собствения си народ и държава за чужди интереси.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |