„Чавдар“ и „Троян Волей“ със загуби

* Баскетболистите ни с най-добре структурирания отбор в региона, но паднаха при гостуването си в Русе на водача „Дунав“ * Голям успех на волейболните ни кадети, спечелиха региона
Баскетбол, волейбол, 
сезон 2022/23
БАСКЕТБОЛ
Играещият треньор на БК „Чавдар“, доскорошен професионален играч във висшата лига и име в българския баскетбол Цветослав Острев на 3 март отпразнува 37-ия си рожден ден и бе поздравен (подобаващо) от своите съотборници
МЪЖЕ. След два отложени мача тази неделя, 5 март,  „Чавдар“ игра в Русе срещу временния водач в регион Център, отборът на домакините „Дунав“. За първи път в нашия състав дебютира един от най-перспективните млади троянски играчи Красимир Маринчевски (205 см), играч и на първодивизионния „Черноморец“ (Бургас). Най-после след тригодишни мои апели за привличането му в „Чавдар“ това е факт – поздравявам ръководството! В момента „Чавдар“ с него, с Ради Кочев, Николай Маринов, Камен Пенчев, плевенчанина Максим Генов и неигралия в този мач Цецо Острев, заедно с попълненията от юношите има структурно най-добрият състав в регион Център, предпоставка за много успехи.

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
В мача срещу „Дунав“ нашият отбор обаче не показа това, на което е способен, може би поради факта, че петимата от стартовата петица се срещнаха за първи път на терена без нито една съвместна тренировка. И макар след успешно спечелена първа топка и два последователни коша на дебютиралия Маринчевски нашите да поведоха в началните минути, впоследствие станаха догонващи в резултата и така през целия мач. Маринчевски с дабъл-дабъл от 23 точки и 13 борби стана водещ реализатор в мача, 15 точки реализира Николай Маринов, 13 - Максим Генов, 7 добави Ради Кочев, Камен Пенчев нямаше ден и завърши с нулев актив, както и резервите Георги Ненов и братята Бойнови. Крайният резултат – 70:57 за „Дунав“.

ПОДРАСТВАЩИ. Момчетата на Цветослав Острев до 13 години изиграха два мача в Силистра от първенството на дивизия Изток – биха „Етър“ (Велико Търново) с 88:56 и паднаха от „Черно море“ (Варна) с 42:71.

ВОЛЕЙБОЛ  

МЪЖЕ. Както анонсирах в предишния си материал „Троян Волей“ спечели региона и се класира за плейофите. Първият мач се игра в Ихтиман и бе загубен от домакина „Ботев“ с 0-3 гейма (22-25, 23-25 и 20-25). Както показват оспорваните резултати в отделните геймове –  има основание за успех при следващите ни два домакински мача (първият е с „Ботев“ в събота, 11 март, от 19:00 ч. в зала „Чавдар“) и във ВК „Троян Волей“ са оптимисти за добрия краен изход.

Мъжкият отбор на ВК „Троян Волей“ пише история
ПОДРАСТВАЩИ. Троян беше домакин на последния турнир в регион Хемус за възрастта кадети. Момчетата на маестро Анатоли Пенев демонстрираха отлична подготовка и игра над нивото на противниците си, спечелиха и трите си мача с по 3-0 гейма и без проблеми се класираха за финалната четворка в региона, а с това и за участие в предварителните квалификации за държавните финали. Ако „Троян Волей“ победи и трите  отбора – „Раковски“ (Севлиево), „Ботев“ (Враца) и „Локомотив“ (Червен бряг), отива директно на квалификациите. С оглед на показаното – напълно постижимо.

КАДЕТКИ. Момичетата на Гергана Петрова след добрите мачове, които изиграха миналата седмица пред родна публика, сега в Горна Оряховица продължиха доброто си представяне и спечелиха два мача, а загубиха един. И на женския фронт „Троян Волей“ се утвърждава като сила.

И НА ДВАТА
ни колективни спорта – баскетбол и волейбола, пожелаваме успех през настоящата седмица.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |