В едно изречение (3)

Ново Хубава работа, (ама) троянска
Новата рубрика на Т21 – „В едно изречение“, бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.

СЪСЕДНО Априлци не изневери на традицията си за Тодоровден, празнуван в първата събота от Великденския пост, сега на 4 март – голямата кушия в местността Маринска в кв. „Видима“, с обичайния водещ, майстора на черпака Ути Бъчваров, станал неизменна част от празника, като този път към конското шоу имаше допълнителна екстра, състезание по цепене (надцепване) на дърва; малки и големи от близо и далеч бяха в публиката, а сред тях и кметовете на Априлци и Троян инж. Тихомир Кукенски и Донка Михайлова.

ИЗЛЕЗЕ от печат една важна троянска книга за едно голямо троянско дело – озаглавена е „Възраждането на Троянската популярна банка“, неин автор е землякът ни Христо Борисов, задълбочен, внимателен и коректен изследовател, а поръчител и издател е сегашното ръководство на Кооперацията (Кооп „Троянска популярна банка“) с председател Митко Мошеков по повод 30-годишнината от възстановяването на дейността й; и от нас – поздравления.

ПРОЧУТИЯТ троянски живописец (всъщност е родом от Ловеч, но си го броим за наш, натурализиран троянец) и дългогодишен преподавател в троянското Художествено училище Владо Киров откри поредната си софийска изложба (галерия „Теа Алба“, ул. „Янтра“ 25, София), озаглавена „Нежни откровения“; вернисажът бе на 1 март, а показаното се подразбира и по заглавието, и от авторовите пристрастия в последните години, а и изобщо – жената, нежна, загадъчна, изкусителка, накратко прелестна.

Т21 

Начало

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |