В едно изречение (1)

Ново Хубава работа, (ама) троянска

Една нова рубрика на Т21 – „В едно изречение“, замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, но, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.
ЖЕНСКО ЦАРСТВО в Троян – трите най-големи троянски фирми по критериите „приходи – печалба – заетост“ за 2021 г. се ръководят от жени, подчертават в електронния бизнес бюлетин на Община Троян: „Калинел“ ЕООД с 1400 работници и приходи от 141 млн. лв. – Калина, Катерина и Пламена Радевски; „Балканфарма Троян“ АД с 245 работници и приходи от 50 млн. лв. – Валя Букарева; „Велде България“ АД с 403 работници и приходи от 49,6 млн. лв. – Ирена Радева.

СТАНА ЯСНО, че вече се работи усилено по паметника на Левски в Троян и откриването му е планирано да е на рождения ден на Апостола – 18 юли; и че, за жалост, най-големият жив български скулптор Георги Чапкънов-Чапа, който се бе ангажирал с отговорната творческа задача, се е отказал по здравословни причини и паметникът се прави от друг доказан български скулптор – Борис Борисов, чието дело са и троянският паметник на Иван Хаджийски пред Музея на занаятите и паметникът на Алеко Константинов на бул. „Витоша“ в София.

КМЕТЪТ на Троян Донка Михайлова покани и прие (16 февруари) в кабинета си трима от четиримата троянски герои, участвали в спасителните акции след земетресението в комшийска Турция – планинските спасители Марин Хитров и Минко Весков Банчев и черния служебен лабрадор Берго (четвъртия – Красен Георгиев, работи в централата на ПСС в София и не успя да пристигне); и им връчи почетни отличия на Община Троян – на Марин, Минко и Красен грамоти, а на Берго медал с надпис „Куче спасител“.

ОБЩИНА ТРОЯН отново се представи със свой щанд на най-голямото международно туристическо изложение у нас „Ваканция СПА“ в Интер Експо Център в София, традиционно участие, доказващо амбициите на общинската администрация в развитие на туристическия потенциал на града и района ни; със свой щанд участва и рекламистката фирма Тур клуб „РеМарк“ на Даря и Нико Заричинови, която вече над две десетилетия с успех работи в същата посока.

Т21

2 коментара:

Questions каза...

По отношение на четвъртата тема , идва турист в Троян , какво ще види първо ? Мръсни и неосветени улици с тонове пясък по тях, мръсен въздух , смачкани мантинели и др. Не се развива туризъм по този начин. Добре организираните общини с добър туристически поток са решили тези проблеми отдавна.

Наблюдател каза...

И какво е представила общината на изложението, овехтелите бивши Веники на Чифлика? Около Шипково нещо случва ли се?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |