Пак смърт на пътя, и пак там

* Около полунощ на 18 февруари, събота, БМВ с трима младежи излиза от пътя на равния участък преди Кози вир в Троян се обръща във вадата – двама оцеляват, третият, едва 22-годишен, загива * Алкохолната проба на шофьора сочи над 1,2 промила
 
Крими
 
В СЪБОТА, 18 февруари, когато отбелязвахме 150 години от безсмъртието на Васил Левски и почитахме паметта на напусналите ни близки, тъй като бе Голяма Задушница, пътен инцидент в Троян отне млад човешки живот – на 22-годишен от с. Зверино, община Мездра. На същото място, където преди десет години в катастрофа загина друг младеж (27-годишен наш съгражданин) – правия участък след завоя при „Родопа Троян“ към кръстовище „Кози вир“. И по същия начин – с мощен автомобил, употреба на алкохол и, вероятно, превишена скорост.

ПЪТНИЯТ инцидент станал около полунощ (в полицията в Троян е получен сигнал в 00:20 ч. на 18 февруари). Автомобилът – БМВ, се е движил в посока от с. Орешак към Троян и в него са пътували трима – загиналият младеж и двама негови приятели на 24 и 27 години, и двамата от гр. Мездра. По неизвестни засега причини БМВ-то напуска пътното платно, преминава през тротоара и се обръща в крайпътната вада. Двамата оцелели успели да напуснат автомобила, но спътникът им останал затиснат в него и по-късно бил изваден от пристигналите спасителни екипи на пожарната (РСПБЗН – Троян) и полицията. Според официалната полицейска информация при изваждането 22-годишният още бил жив, но малко след това издъхнал.

ПРЕДПОЛАГА се, както твърдят и двамата оцелели, че зад волана е бил 24-годишният.  Оцелелите са тествани с технически средства за употреба на алкохол и наркотици, като алкохолните показания сочели над 1,2 промила и при двамата, а пробите за наркотици били отрицателни. Взети са им и кръвни проби за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство, а работата по изясняване на причините за катастрофата продължава под наблюдението на дежурен прокурор.

Т21
Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |