В едно изречение (2)

Ново Хубава работа, (ама) троянска

Новата рубрика на Т21 – „В едно изречение“, бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващи добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.
• ТРОЯНСКИТЕ авджии и риболовци от Сдружение „Ловно-рибарско дружество - Троян“ (с над 200 членове и 27 дружинки на територията на двете общини Троян и Априлци), чийто председател от две десетилетия е Минко Акимов, отчетоха  успешен ловен сезон на празничната си вечеринка на 18 февруари – както в отстрела на полезен и вреден дивеч, така и в грижите и разселването на дивеча; похвалиха се и с дарение от 440 лв. за Дома за лица с увреждания в с. Дълбок дол.

• И ОЩЕ ЕДНА новина от сдружените троянски авджии – те излязоха с протестна декларация, внесена на последната сесия на Общинския съвет, срещу опитите на хора с власт и пари от Южна България да турят ръка чрез концесия на най-атрактивния и богат на дивеч (благороден елен, мечка, дива свиня, сърна, дива коза) ловен участък в Стара планина, намиращ се на територията на Държавното горско стопанство в с. Черни Осъм, който от дълги години и с много грижа за дивеча се стопанисва от ДЛС „Русалка“ в Априлци; във фейсбук обаче бившият директор на Изпълнителната агенция по горите Александър Дунчев коментира, че апетитите към споменатия ловен участък са на пазарджишката фирма „Хънтър“ ООД, но зад нея стоял… черноосъмският хотелиер Пейо Георгиев, известен като Робин Худ.

Т21 

Начало

Още по темата:

1 Коментара:

СЛРД Троян каза...

Над 200 ловци бяха на вечеринката. А членовете на СЛРД Троян са в пъти повече

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |