Троянските ракии – пак №1

* Три златни медала за „Винпром Троян“ от „Винария 2017“ – за два сливови еликсира (стара и специална резерва) и за кайсиевата
Отличници
Двете сливови ракии на "Винпром Троян" със златни медали от "Винария 2017"
ТРИ ТРОЯНСКИ ракии, производство на „Винпром Троян“ АД, спечелиха златни медали на тазгодишната 23-та „Винария 2017“ - международното изложение за лозарство и винарство, организирано от Националната лозаро-винарска камара с традиционното домакинство на Международен панаир Пловдив (22-26 февруари). По данни на организаторите във „Винария 2017“ са участвали 50 производители на вина и ракии от седем държави – България, Молдова, ЮАР, Македония, Азербайджан, Русия и Турция. 

ЗЛАТНИ са сливовите ни еликсири „Стара сливова ракия“ и „Специална резерва сливова ракия“, както и „Кайсиева ракия“. В същата категория (плодови ракии) златни медали спечелиха и „Карнобатска сливова ракия“ на „Винпром Пещера“ АД (ВП „Брандс Интернешънъл“ АД) и дюлева ракия на производител от Молдова. Отличията за „Винпром Троян“ АД са поредните и не изненадват никого – троянският производител (част от чешкото дружество „Рудолф Йеленек“ АД) е безспорният лидер в производството на плодови ракии у нас, а „Троянска сливова“, чиято марка е негово притежание, е българската емблема в този бранш и има международна слава.

Т21

Още по темата:

5 коментара:

Анонимен каза...

А къде са троянските масиви с кайсия?
Или то на спирта просто трябва да му се сложи съответната есенция?

Анонимен каза...

Масивите с кайсии са на друго място. Бенакс на Дудевското на времето да не е работил с Троянски кайсии. Вече няма консервна промишленост и всичко отива за ракия.

Анонимен каза...

https://en.wikipedia.org/wiki/Slivovitz#Bulgaria
...However, the Czechs reduced the alcohol content to pay less duty. ...
или казано на български: "Няма градус - няма радост"

Анонимен каза...

Да, де. Вече у "Винпром" влизат повече цистерни със спирт, отколкото камиони със сливи.

Анонимен каза...

Кога на акционери имащи 5-10 поименни акции ще бъде изплатен някакъв девидент/примерно шише ракия/. От момента на масовата приватизация/над 20 години/ не е изплащано абсолютно нищо. Какъв акционер трябва да си за да получиш девидент?Колко акции трябва да имаш?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |