Без Слива, но не съвсем

* Ще има две Улици на занаятите – в Троян и Орешак, троянският площад вече се кипри във фестивална украса, ще ги има и Дните на отворените бутилки във „Винпром“-а
Предстоящо
РАЗБРА се, че тазгодишната Слива (или казано по-канонично и в пълнота – 29-ият Български фестивал на сливата в Троян), която трябваше да се състои на 24-26 септември, няма да я има. Обявиха го преди седмица организаторите от Община Троян, посочиха и причината – затегнатите противоепидемични мерки в страната, разпоредени с министерската заповед от 2 септември. Но няма да мине съвсем без фестивал, става ясно.

ЗА УЛИЦАТА на занаятите в двете фестивални точки – на централния площад в Троян и пред Националното изложение на занаятите в Орешак, вече бе съобщено. Сергиите ще са си там – само със занаятчийски стоки на майстори с майсторски свидетелства и лицензирани търговци. В последните дни пък се видя, че троянският площад се кипри във фестивална премяна – над него са разпънати гирлянди от чадъри в сливова тоналност и изображения на емблематичната троянска слива. От своя страна традиционният и особено важен съучастник във феста – „Винпром Троян“, производителят и притежателят на вълшебната марка „Троянска сливова“, обяви, че емблематичните за Сливата Дни на отворените бутилки ще ги има; тоест – груповите обиколки с екскурзовод, дегустации и други екстри из производствените помещения и избите на завода, които сега ще са на 25-26 септември (събота и неделя), от 10:00 ч. до 17:00 ч., при стриктно спазване на противоепидемичните изисквания. За алтернативния ракиджийски фест в троянския кв. „Попишка“, мах. Вълкошиново, вече разказахме – той ще е на 26 септември в попишчанския имот на организатора Иван Макариев и за подбрани ценители (виж „Стягат алтернативен фест“ – бел. ред.).

НАКРАТКО – без Слива, но не съвсем.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |