Здравният министър Ананиев с нарочна забрана за над 60-годишните

* С министерската заповед от 19 март на собствениците на работещите търговски и други обекти бе разпоредено да не допускат повече от двама на над 60-годишна възраст в помещенията и
 прилежащите открити площи
 
министър Кирил Ананиев
Коронавирусът Актуално

НА 19 МАРТ здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед (РД-01-139/19.03.2020), с която допълни забранителната си заповед от 13 март (ЗД-01-124/13.03.2020), затворила  заради епидемията от коронавирус редица търговски обществени заведения (увеселителни и игрални зали, дискотеки, ресторанти, барове, сладкарници, МОЛ-ове) плюс всички учебни заведения (училища, университети, детски градини и ясли, всякакъв друг вид обучителни институции и организации; новата заповед отмени/коригира и допълващата заповед от 17 март (РД-01-131/17.03.2020), с която бе забранено „посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места“.

Заповедта от 19 март, кликни за уголемяване
ДОПЪЛНЕНИЕТО със заповедта от 19 март е, че на собствениците на всички търговски обществени или други обекти, чиято дейност не е забранена (хранителни и други магазини, аптеки, дрогерии, банкови и застрахователни офиси, други офиси), се разпорежда да организират дейността си „по начин, който не допуска събирането на повече от две лица над 60-годишна възраст в помещенията, където се предоставят съответните услуги и прилежащите към тях площи на открито“ и като се спазва „дистанция най-малко 1-1,5 м между лицата“ (не става ясно обаче кой ще проверява възрастта на клиентите и ще разпръсква нарушителите – бел. ред.).

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |