Затвориха четвъртъчния битак в Троян до второ нареждане, удължиха грипната ваканция

* Мярката е с цел превенция срещу разпространието на коронавируса и ще отпадне с отшумяването на заплахата; за допълнителна информация – тел 0879/331048; * Удължиха грипната ваканция до края на седмицата, на училище – чак в понеделник, 16 март
Логично Актуализиран
ЧЕТВЪРТЪЧНИЯТ пазар/битак в Троян, който се провежда в района на Големия (централния) пазар и се администрира от общинското дружество "Общински пазари" ЕООД, е отменен до второ нареждане с решение на Временния оперативен щаб. Това съобщиха от общинската администрация, а мярката е с цел превенция срещу разпространието на коронавируса и ще бъде отменена с отшумяването на заплахата. Подобно решение бе взето вече в областния Ловеч, чийто битак е всяка сряда. Допълнителна информация можете да търсите на тел. 0879/331048.

МЯРКАТА е повече от логична, тъй като на четвъртъчния троянски битак се стичат много възрастни хора, най-рисковата група за коронавируса, от цялата община, а сред търговците има и от съседните области Плевен и Габрово, където бяха регистрирани случаи на заболели и опасността е по-голяма. Да не забравяме също, че коронавирусът тръгна по света от пазара в китайския град Ухан.

***

"В РАННИЯ следобеден час очакваме официална информация от Регионалното управление по образованието (РУО) в Ловеч за удължаване на ваканцията на учениците за четвъртък и петък, 12-13 март", обяви в профила си във фейсбук кметът Донка Михайлова. Логично е грипната ваканция да бъде удължена, за (не)удоволствие на ученици и учители, тъй като учебните занятия са точно от забранените с разпореждането за националната грипна епидемия публични прояви в закрити помещения, свързани с масово събиране на хора. За подобно развитие подсказа и изявление от Областния кризисен щаб в Ловеч на заседанието му в понеделник, 9 март: „Очаква се и удължаване на ученическата ваканция за всички ученици в страната“; както и взетите подобни решения в няколко области в страната, първата бе Пловдив.

ОТ ДВЕТЕ големи троянски училища – СУ "Васил Левски" и СУ "Св. Климент Охридски", пък подадоха изпреварваща информация, качена е в официалните им сайтове, че РУО-то по предписание на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) е взело решение за удължаване на грипната вакация за всички училища в областта до 13 март, петък, включително; и школарите, в това число и троянските, трябва да влязат отново в класните стаи чак в понеделник, 16 март.

Т21

И едно любопитно и поучително (полу)шеговито поетическо обяснение – дело е на троянския стихоплетец Иван Гавазов – във връзка със страховития коронавирус и случващото се по света и у нас в момента.

Второто пришествие


Стигна и до нас корона-
вирус, въпреки закона.
Медийната зла империя
се разтърси от хистерия!
Кой ли там не се изказа
за световната зараза?!
Учени специалисти
и лаици журналисти,
и най-вече политици
със чаталести езици.
Едно баене при врачка
струва има-няма пачка.
Вирусите да отблъсне -
премиерът се не бръсне!
Да е с всички в съпричастност
пред заразната опасност.
Тежка фронтова картина -
цял народ е в карантина!
В плен на хаоса са всички...
Почват хората самички,
имайки предвид прогнозите
да си пишат некролозите.
Може само ученичетата,
за различие от чичетата,
да се радват на ваканция.
До кога - не е гаранция.
Писано е на папирус
древен за корона-вирус.
Има ясни указания,
да приложи наказания
Бог във времената днешни
за постъпките ни грешни!
И с това във съответствие
почва Второто пришествие.

Иван Гавазов

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |