Заседание на щаба за коронавируса

* Докладвани са взетите мерки за превенция на заболяването * Важно – при симптоми за заболяването не излизайте, търсете лекарите по телефона * Горещата новина от Областния кризисен щаб: „Очаква се удължаване на ученическата ваканция за всички ученици в страната“ * Ще затвори ли временно четвъртъчният битак?
Внимание! Актуализиран
На заседанието на общинския Временен оперативен щаб срещу коронавируса, Троян, 9 март
ПРЕДИ минути кметът Донка Михайлова сподели в профила си във фейсбук за провелото се тази сутрин (9 март, 9:30 ч.) спешно заседание на общинския Временен оперативен щаб за превенция и оценка на риска от новия коронавирус (COVID-19) – след обявените от вчера случаи на заразени с вируса в двете съседни области Плевен и Габрово.

НА ЗАСЕДАНИЕТО са докладвани взетите от Община Троян, МБАЛ - Троян, Белодробната болница и филиала на „Спешна помощ“ мерки за превенция на заболяването. Обсъдени са и мерките за защита в детските градини в общината,  хигиенизиране на публичните сгради и въведената национална забрана за всякакви публични прояви (спортни, културни и други), свързани с масово събиране на хора.

В МОМЕНТА от отдел „Образование“ в общинската администрация извършват проверки във всички детски заведения на територията на общината за спазването на въведените мерки. Днес ще бъдат закупени и достатъчно дезинфектанти за публичните сгради в общината. От Временния оперативен щаб обръщат специално внимание на едно важно изискване – при симптоми на заболяването гражданите не бива да напускат домовете си, а да се свържат по телефона с личните си лекари за предприемане на адекватни мерки.

ОТ ОБЛАСТНИЯ кризисен щаб в Ловеч пък напомниха, че здравно неосигурените лица или лица без избран общопрактикуващ/личен лекар могат да потърсят „Спешна помощ“ на тел. 112 или Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Ловеч на телефони 068/699-428 и 068/699-436.

ВСЕ ОЩЕ няма отговор на въпроса, който си задават ученици, техните родители, учители, а и всички ние: Ще бъде ли удължен срокът на грипната епидемия, респективно на грипната ваканция, в страната, в това число и в нашата община Троян? Което е повече от логично и дори може да се смята за задължително/ неизбежно, тъй като учебните занятия са точно публични прояви, свързани с масово събиране на хора. Някъде това вече се случи, например в цялата област Пловдив. „Очаква се и удължаване на ученическата ваканция за всички ученици в страната“, е горещата новина от провелото се днес (от 11:00 ч.) и председателствано от областния управител Ваня Събчева заседание на Областния кризисен щаб в Ловеч.

ДРУГ ВАЖЕН въпрос за Троян, по който също няма яснота, е дали ще бъде спрян временно четвъртъчният троянски пазар/битак, който се провежда в района на Кооперативния пазар. В Ловеч вече го сториха (техният битак е в сряда) с аргументите, че идват търговци и купувачи от съседните области, където вече са констатирани случаи на коронавирус. Припомня се също, че коронавирусът тръгна по света от пазара в китайския град Ухан. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |