Кметът и щабът размахаха пръст на търговците

* Специално внимание бе обърнато на нарушителите на забраната да продават само фабрично пакетирани храни (кроасани, солети и подобни) и на търговците на зеленчуци, предлагащи стоката си на открито * Призив към собствениците на нехранителни магазини
 да затворят
Коронавирусът
На брифинга след днешното заседание на Временния оперативен щаб, Троян, 17 март 2020 г.
„НАСТОЙЧИВО продължаваме мерките, които вече са предприети, и няма да допускаме отклонения от тях!“, бяха встъпителните думи на кмета и председател на Временния оперативен щаб в Троян Донка Михайлова на брифинга след заседанието на щаба тази сутрин (вторник, 17 март). Специално внимание искам да обърна на търговците, които се опитват да тълкуват (и нарушават) моята заповед за търговията само с пакетирани фабрично стоки – от типа на кроасани, солети и т. н.; всеки обект, който продава непакетирани стоки, ще бъде затворен и проверките продължават, предупреди г-жа Михайлова.

ОБЪРНАТО бе внимание и на продавачите на зеленчуци в града, които в голямата си част не изпълнили заповедта и продължили да продават стоката си на открито. „Днес ще бъде упражнен сериозен контрол в това отношение!“, заяви кметът. Предупреждение бе отправено и към всички търговци на нехранителни стоки – г-жа Михайлова ги призова да затворят магазините си, което би било израз на отговорност към клиентите и израз на отговорност към здравето на троянци (тук ще вметнем, че този е пореден подобен призив, но досега няма издадена заповед за подобна крайна мярка нито на национално, нито на местно ниво и все още е в сила актуализираната заповед на здравния министър Кирил Ананиев от 13 март, която позволява на нехранителните магазини в страната, респективно в община Троян, да работят – бел. ред.).

„С ПРЕДСЕДАТЕЛЯ на Общинския съвет започваме разговори със собствениците на превозвачески фирми в Троян, тъй като считаме, че контролът по спазване на карантината от шофьорите на камиони, които пътуват в чужбина, трябва да бъде завишен. Разчитаме собствениците на тези фирми да проявят достатъчно отговорност и да ни помогнат по отношение на дисциплината на карантинираните лица“, съобщи още г-жа Михайлова. Както и че от днес с нейна заповед ще бъде намален броят на пътуванията на автобусите от обществения транспорт в община Троян; причината – контактите на хората, пътуващи в автобусите, също крият определен риск.

Т21
Още по темата:

2 коментара:

Дедо Спас каза...

Идеята за градския транспорт не е много добра. Ще доведе до повече хора по спирките (ами ако завали) и повече хора в автобусите. Тогава хептен няма как да са на разстояние един от друг.

Илиян Пеевски каза...

Това, което върши и свърши до момента кмета Михайлова заслужава само адмирации и благодарност. Все пак тя не е здравен специалист и ще е добре да чуваме по-често д-р Бамбов и д-р Дудевска. И още нещо - колкото и усилия да бъдат вложени от г-жа Михайлова и всички ангажирани с предотвратяването на тази съвременна чума, ако населението се държи безотговорно.... май всичко ще се окаже напразно и отново ще "докажем" максимата на едни наши комшии ... "че на българите им идва акъла, ама после".
Проблема е решим и ще бъде с най-малки последици само и единствено, ако всички действаме заедно и отговорно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |