Дон Чичи чукна 80-те!

*„Късно ми е вече за грозни жени и калпава ракия, а пътят към успеха, и към спалнята, винаги е в ремонт“, обобщава юбилярят

Георги Ненковски (Дон Чичи)
 Юбилейно

НА 17 МАРТ колоритният и именит троянец, всъщност полендак, но ашладисан по женска линия на троянска почва и прихванал се отлично – Георги Ненковски, по-известен като Дон Чичи, чукна 80-те. Честито и от нас, наздраве и за много години!

РОДЕН е в с. Койнаре, Плевенско (сега град), на 17 март 1940 г. Завършва Учителския институт в Плевен, след което руска филология в Софийския университет, по-късно специализира в института „Херцен“ в Санкт Петербург, Русия. Работил е като учител в Добруджа, Родопите, Троянско. Бил е редактор в културния отдел на в-к „Троянски глас“ и член на известния по онова време троянски литературен кръжок „Минко Николов“, ръководен от незабравимия Ганко Цанов. Печатал е в местни и национални издания, има и не една литературна награда.

А КНИГИТЕ му, досегашните, са следните: „Кипър – слънчева сълза и вейка от маслина“ (пътеписи), за която получава плакет от Община Ларнака за принос в развитието на културните връзки на Република Кипър с България, наградата му връчва лично кметът на кипърския полис; „Синкопи над нощта“ (афоризми); „Драскотини по задника на времето“ (зевзеклъци); „Неделя, 8:30“ (роман); „Лаго Маджоре в сняг“ (есета). Новата му книга, вече подготвена за печат, е букет от афоризми, къси разкази и есета и е озаглавена „Шибаният секс в петък“, по името на един от разказите, в който не се говори за секс, а за други (също) важни неща.

„КЪСНО ми е вече за грозни жени и калпава ракия“, обобщава новия си 80-годишен статут Дон Чичи. И допълва (само)иронично: „Пътят към успеха, вече и към спалнята, винаги е в ремонт“.

Т21  

Още по темата:

3 коментара:

saylor каза...

Един ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН троянец!Чест и почитания дон Чичи!

Unknown каза...

АПОЛОНЕ - самый большой !ф

tihomir pavlov каза...

Chestit rojden den Don Chichi, badi jiv i zdrav dalgi godini oste.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |